Τουρκία – ΠΓΔΜ : Στρατηγική συμφωνία για ενίσχυση διμερών σχέσεων

Η εθνική, η Βασίλω και ένας Ρεχάγκελ...

Στρατηγική συμφωνία για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων υπέγραψαν, στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Τούρκος ομόλογός του, Αλί Μπαμπατζάν.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι η συμφωνία αντικατοπτρίζει τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι στόχος τόσο της Άγκυρας όσο και των Σκοπίων είναι η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Έν

Στρατηγική συμφωνία για την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων υπέγραψαν, στην Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο Τούρκος ομόλογός του, Αλί Μπαμπατζάν.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε ότι η συμφωνία αντικατοπτρίζει τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών, επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι στόχος τόσο της Άγκυρας όσο και των Σκοπίων είναι η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερωτηθείς για το βέτο της Ελλάδας στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κατά τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στο Βουκουρέστι, ο κ. Μπαμπατζάν εξέφρασε τη λύπη της χώρας του για το γεγονός ότι τα Σκόπια δεν έλαβαν πρόσκληση για ένταξη στη Συμμαχία.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για το οποίο, όπως υπενθύμισε διεξάγονται διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη, θα έχει, σύντομα, επιτυχή έκβαση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.