Μουντιάλ 2022: Λαοθάλασσα στην Αργεντινή για τους θριαμβευτές του Κατάρ - Δείτε βίντεο

Μουντιάλ 2022: Λαοθάλασσα στην Αργεντινή για τους θριαμβευτές του Κατάρ - Δείτε βίντεο

Πρώτος στην πόρτα του αεροπλάνου ο Μέσι με το κύπελλο - Απίστευτες εικόνες της πομπής μέχρι το Μπουένος Άιρες - Αργία σήμερα στη χώρα

argentina_celebrations_xr
Το μεγαλύτερο πάρτι των τελευταίων ετών έχει στηθεί στην Αργεντινή καθώς υποδέχθηκε τους θριαμβευτές του Μουντιάλ του Κατάρ με την κυβέρνηση της χώρας να κηρύσσει αργία τη σημερινή ημέρα.

Στο αεροδρόμιο Ezeiza συγκεντρώθηκαν χιλιάδες οπαδοί της «αλμπισελέστε», παρά το γεγονός ότι στην Αργεντινή ήταν ξημερώματα για να παρακολουθήσουν την άφιξη του αεροπλάνου που μετέφερε τον Λιονέλ Μέσι και τους συμπαίχτες του.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε λίγο πριν τις 7:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος (2:30 τα ξημερώματα ώρα Αργεντινής) με πυροσβεστικά οχήματα να σχηματίζουν μια αψίδα θριάμβου  με νερό ενώ η πόρτα του άνοιξε λίγο πριν τις 8 το πρωί (3 τα ξημερώματα Αργεντινής) με πρώτους να εμφανίζονται τον Λιονέλ Μέσι με το κύπελλο στα χέρια και τον προπονητή της ομάδας, Σκαλόνι..

Δείτε βίντεο από όσα συνέβησαν τα ξημερώματα στην Αργεντινή

EN VIVO | La SELECCIÓN ARGENTINA llega al PAÍS: arriba al AEROPUERTO de EZEIZA tras ganar el MUNDIAL


Η στιγμή της άφιξης του αεροπλάνου με την εθνική ομάδα της Αργεντινής

World Cup champions Argentina arrive home
Κλείσιμο


Στη συνέχεια οι παίχτες της Αργεντινής ανέβηκαν στο ανοιχτό λεωφορείο και αμέσως ξεκίνησαν τον χορό και τους πανηγυρισμούς ποζάροντας παράλληλα στους φακούς των φωτογράφων που τους περίμεναν.

Όταν ο Μέσι κατέβηκε από το αεροπλάνο



Μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο, το λεωφορείο με την ομάδα του Μέσι κατευθύνθηκε με χαμηλές ταχύτητες προς το κέντρο του Μπουένος Άιρες με χιλιάδες οπαδούς να βρίσκονται εκατέρωθεν του δρόμου για να αποθεώσουν τους θριαμβευτές.

Κατά τη διάρκεια της πομπής, μάλιστα, παραλίγο να συμβεί και ατύχημα καθώς ποδοσφαιριστές που είχαν ανέβει στο υψηλότερο σημείο του λεωφορείου παραλίγο να «αποκεφαλιστούν» από καλώδιο ηλεκτροδότησης με τον Λεάνδρο Παρέδες, μάλιστα, να χάνει το καπέλο που φορούσε.


Ενδεικτικό του παροξυσμού για τους θριαμβευτές του Μουντιάλ είναι το γεγονός ότι το λεωφορείο που μετέφερε την εθνική Αργεντινής χρειάστηκε μια ώρα για να διανύσει τα 11 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Σημειώνεται ότι οι παίχτες του Σκαλόνι μεταφέρθηκαν εκεί προκειμένου να ξεκουραστούν για λίγες ώρες ώστε στη συνέχεια να μεταφερθούν με το ίδιο λεωφορείο στο κέντρο του Μπουένος Άιρες και τον εμβληματικό οβελίσκο όπου θα εξελιχθεί η δεύτερη φάση των εορτασμών για τον πρώτο τίτλο Μουντιάλ μετά το 1986.

Με αυτό το αεροπλάνο επέστρεψε στην Αργεντινή η αρμάδα του Μέσι



Την ομάδα του Σκαλόνι περίμενε στο αεροδρόμιο ένα ανοιχτό λεωφορείο προκειμένου με αυτό οι νικητές του Μουντιάλ του Κατάρ να «παρελάσουν» στους δρόμους και να αποθεωθούν από τους εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνους που τους περιμένουν.

Εντυπωσιακές εικόνες από την πομπή του λεωφορείου με τους παίχτες της Αργεντινής


Είναι τέτοια η τρέλα των Αργεντίνων που ένας οπαδός δεν δίστασε να σκαρφαλώσει σε στύλο φωτισμού προκειμένου να δει από καλύτερη οπτική γωνία τους θριαμβευτές του Κατάρ.



Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς και στην κεντρική πλατεία του Μπουένος Άιρες με τον εντυπωσιακό οβελισκό με τα πυροτεχνήματα να δίνουν διαφορετικό χρώμα στους πανηγυρισμούς.



Η εικόνα από τους χιλιάδες που περίμεναν την εθνική Αργεντινής στο αεροδρόμιο

Παρόμοια εικόνα και στους δρόμους έξω από το αεροδρόμιο όπου οπαδοί της «αλμπισελέστε» περιμένουν να υποδεχθούν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής



Το μεγάλο πάρτι έχει ξεκινήσει από το αεροπλάνο με τους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής να ανεβάζουν  αρκετές φωτογραφίες από την πτήση με το τρόπαιο στα χέρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)








Με λίγο χρόνο για ξεκούραση μετά το παιχνίδι του τελικού και μια πτήση άνω των 20 ωρών, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα προετοιμαστούν για μια περιοδεία που θα κορυφωθεί στον Οβελίσκο, περικυκλωμένοι από εκατομμύρια ανθρώπους.



Αν και η χθεσινή ημέρα ήταν ήδη αργία για το δημόσιο τομέα σε ορισμένες επαρχίες της χώρας, σήμερα η αργία επεκτείνεται σε όλες τις περιοχές και μόνο οι τράπεζες θα ανοίξουν μέχρι το μεσημέρι.



Οι οπαδοί έχουν ήδη βγει στους δρόμους και από την Εζεΐζα, όπου θα προσγειωθεί το αεροπλάνο, μέχρι το κέντρο του Μπουένος Άιρες, το λεωφορείο που μεταφέρει τους παίκτες αναμένεται να περιβάλλεται από μια... πλημμυρίδα από φανέλες της Αλμπισελέστε.


Δείτε βίντεο: Λαοθάλασσα στην Αργεντινή για τους θριαμβευτές του Κατάρ - Αργία σήμερα σε όλη τη χώρα
Λαοθάλασσα στην Αργεντινή για τους θριαμβευτές του Κατάρ - Αργία σήμερα σε όλη τη χώρα


Ειδήσεις σήμερα

Επίθεση Μενέντεζ σε Ερντογάν: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16, να σταματήσει τις υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο

Μουντιάλ 2022: Αργία σήμερα στην Αργεντινή για το «πάρτι» της κατάκτησης του Μουντιάλ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

GNTM 5: Ενός κακού... Μύρια έπονται, η τελική 5αδα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK