Μουντιάλ 2022: Έτσι γιόρτασε ο Μέσι και όλη η Αργεντινή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Δείτε βίντεο

Μουντιάλ 2022: Έτσι γιόρτασε ο Μέσι και όλη η Αργεντινή την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Δείτε βίντεο

Το μήνυμα του 35χρονου άσου μετά τον τελικό με την Γαλλία, τα δάκρυα της μάνας του, το πάρτι στα αποδυτήρια και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των Αργεντινών - Παγκόσμια υπόκλιση σε Μέσι και Αλμπισελέστε

Collage_Maker-19-Dec-2022-03_51-AM
Ο Λιονέλ Μέσι έχει βιώσει τόσες σπουδαίες βραδιές στην μυθική καριέρα του. Ωστόσο τα 4 Τσάμπιονς Λιγκ, τα 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τα 3 Παγκόσμια Συλλόγων, τα 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, τα 7 Κύπελλα και τα 8 Σούπερ Καπ, το περσινό πρωτάθλημα Γαλλίας, το Κόπα Αμέρικα του 2021 και οι δεκάδες ατομικές διακρίσεις του, όπως οι 7 χρυσές μπάλες, επισκιάστηκαν από τη χθεσινή (18/12) τεράστια επιτυχία και το μοναδικό τρόπαιο που απουσίαζε από την τροπαιοθήκη του.

Ο 35χρονος σούπερ σταρ ηγήθηκε της Αργεντινής στην πορεία της μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 36 χρόνια μετά το έπος του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό και κατάφερε να καθίσει στον ίδιο θρόνο με τον... Θεό του ποδοσφαίρου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp55z6e1h6y1)


Η στιγμή της δικαίωσης άργησε αλλά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 21ου αιώνα και ένας από τους καλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών (GOAT) έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στην 5η του συμμετοχή. Ξεκίνησε το 2006, έπαιξε το 2010, έχασε τον τελικό του 2014, αγωνίστηκε το 2018 και πανηγύρισε το 2022.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp55ueb3iwqp)
Κλείσιμο



Ο τελικός... θρίλερ
Για πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου, η στρογγυλή θεά κάτι χρωστούσε στον Μέσι, ο οποίος πριν αποχωρήσει από τα Παγκόσμια Κύπελλα «έπρεπε» να κατακτήσει αυτό που του έλειπε. Μπορεί στον «τελευταίο του χορό» χρειάστηκε να ζήσει ένα θρίλερ στον τελικό απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Γαλλία και τον... διάδοχό του, Κιλιάν Εμπαπέ. Να είδε το άνετο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου με γκολ δικό του στο 23΄ (π) και του Ντι Μαρία στο 36΄ να μετατρέπεται σε 2-2 μέσα σε ένα λεπτό (Εμπαπέ 80΄, 81΄). Να ένιωσε ότι αγγίζει το τρόπαιο στο 108΄ όταν έκανε το 3-2, με τον συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν στο 118΄ να του το «χαλάει» όταν ισοφάρισε σε 3-3 και να έζησε έναν τελικό στα πέναλτι μετά από 16 χρόνια στη διοργάνωση. Όμως ακόμα και όταν η ανάδειξη του νικητή δεν θα περνούσε από τα πόδια του αλλά από τα χέρια του Μαρτίνεζ, η στρογγυλή θεά του έκανε το χατίρι, με τον τερματοφύλακα της Αργεντινής να αποκρούει το πέναλτι του Κομάν, ο Τσουαμενί να σημαδεύει άουτ και ο Μοντιέλ να διαμορφώνει το τελικό 4-2. Ο επίλογος μετά από τρεις ώρες βρήκε επιτέλους τον Λιονέλ Μέσι να κάθεται στον θρόνο του.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp55b3gdzf8x)



Τα δάκρυα της μητέρας του Μέσι
Μόλις ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ σφύριξε τη λήξη του τελικού η μητέρα του Πούλγκα, Σέλια Μαρία Κουτσιτίνι, «εισέβαλε» στον αγωνιστικό χώρο του Lusail Iconic Stadium και αφού ξέσπασε σε λυγμούς αγκάλιασε σφιχτά τον γιο της.





5762056
Ο Μέσι με την Αντονέλα και τα παιδιά τους
5762055


Από κοντά και οι δύο γιοι του Μέσι οι οποίοι πανηγύρισαν έξαλλα μαζί του την τεράστια επιτυχία της Αργεντινής. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cp5634dta4hd)



Ο 35χρονος που γεννήθηκε λίγους μήνες μετά από τον θρίαμβο του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό σήκωσε από τα χέρια του Τζιάνι Ινφαντίνο το σπουδαιότερο τρόπαιο που έχει κερδίσει στην καριέρα του. 




Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GOAL (@goalglobal)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GOAL (@goalglobal)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)



Στο Μουντιάλ του Κατάρ ξεπέρασε σε γκολ τον Πελέ (στο τουρνουά), άφησε πίσω του τον Μαραντόνα και τον Μπατιστούτα (στα γκολ της Αργεντινής σε Μουντιάλ), ξεπέρασε τα 1000α παιχνίδια στην επαγγελματική του καριέρα του. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp56ewnhdn5l)


Παράλληλα ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο MVP του τουρνουά και δεύτερος σκόρερ του με 7 γκολ αφού ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε 8!




Πριν από την Αργεντινή τα μετάλλια τους παρέλαβαν οι παίκτες της Γαλλίας με τον Μακρόν να παρηγορεί τον Εμπαπέ. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp55xb0nwvbd)



Το πρώτο μήνυμα του Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι με την πρώτη του ανάρτηση στα Social Media έστειλε το μήνυμα του για την επιτυχία της Αλμπισελέστε και τόνισε πως ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως εκπλήρωσε το όνειρο του.

Η ανάρτηση του Μέσι:
«Πρωταθλητές κόσμου!!!!!!! Τόσες πολλές φορές το ονειρεύτηκα, τόσο πολύ το ήθελα που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω...... Ευχαριστώ πάρα πολύ την οικογένειά μου, όλους όσοι με υποστήριξαν και επίσης σε όσους πίστεψαν σε μας.

Αποδείξαμε για μία ακόμα φορά πως εμείς οι Αργεντινοί όταν παλεύουμε όλοι μαζί και ενωμένοι, είμαστε ικανοί να πετύχουμε αυτά που βάζουμε στόχο.

Τα εύσημα πηγαίνουν σε αυτό το γκρουπ, που είναι πάνω από άτομα, το οποίο πάλεψε για το ίδιο όνειρο που είχαν όλοι οι Αργεντινοί... Το πετύχαμε!!!

Πάμε Αργεντινή!!!!! Τα λέμε πολύ σύντομα...»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)





Ο Μέσι και η παρέα του γιόρτασαν την κατάκτηση του Μουντιάλ και στα αποδυτήρια, με τον 35χρονο να στήνει το χορό με το τρόπαιο στα χέρια ανεβαίνοντας μέχρι και σε τραπέζι.



Ο προκλητικός πανηγυρισμός του Μαρτίνεζ
Μοναδικό μελανό σημείο στους πανηγυρισμούς των Αργεντινών, η χειρονομία του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά τη βράβρευση του ως καλύτερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης, αποχωρώντας από το βάθρο έβαλε το βραβείο ανάμεσα στα πόδια του (μετατρέποντας το σαν ανδρικό μόριο).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp55qkamd5tt)


«Ο Ντιμπού πανηγύρισε με τον δικό του τρόπο», έγραψαν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ωστόσο ήδη στα social media υπάρχουν πολλοί που τον επικρίνουν για την κίνηση του...


Πάντως ο 30χρονος... φύλακας άγγελος της εστίας της Αργεντινής δεν έδειξε να ενοχλείται και συνέχισε τους προκλητικούς πανηγυρισμούς και στα αποδυτήρια παρέα με τους συμπαίκτες του.






Οι πανηγυρισμοί των Αργεντινών σε όλο τον κόσμο
Ο Μέσι... έδωσε το σύνθημα και σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί.



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)


Όπως είναι λογικό, πανδαιμόνιο επικράτησε στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, με τους χιλιάδες Αργεντινούς να χορεύουν από χαρά στους δρόμους...








buenos-aires



Χαμός και από φιλάθλους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του Ντιέγκο Μαραντόνα...

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TyC Sports (@tycsports)





Με την ψυχή τους πανηγύρισαν και οι οπαδοί που ταξίδεψαν μέχρι το Κατάρ. Εκτός από τη γιορτή που στήθηκε στις εξέδρες μετά το τέλος του αγώνα με τη Γαλλία, οι οπαδοί της Αργεντινής αποθέωσαν τους παίκτες και στους δρόμους της Ντόχα εκεί όπου ο Μέσι και η παρέα του «βόλταραν» με το διώροφο λεωφορείο της ομάδας.




Πανηγύρισαν τον θρίαμβο της Αργεντινής στη Γιούτα και στο Νιού Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών...


Τρελοί πανηγυρισμοί από φίλους της Αργεντινής σημειώθηκαν και επί ευρωπαϊκού εδάφους, στη Γρανάδα της Ισπανίας...




Μεγάλες γιορτές στήθηκαν και στη Νότια Ασία, στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν, με υποστηρκικτές της Αργεντινής και του Λιονέλ Μέσι, να ξεσπούν για την τρίτη κατάκτηση του τροπαίου από την «Αλμπιτσελέστε».











Έξαλλα πανηγύρισαν τη νίκη της Αργεντινής και σε γειτονικές της χώρες, όπως το Εκουαδόρ.





Ο θρίαμβος της Αργεντινής πανηγυρίστηκε έξαλλα και σε σημεία της Κολομβίας...



Μεγάλο γλέντι έστεισαν  Αργεντινοί αλλά και Έλληνες φίλοι της παρέας του Μέσι και στην Αθήνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp595eine1lt)




Παγκόσμια υπόκλιση στον Μέσι
«Ο κόσμος ανήκει στον Μέσι». Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το νοημα των τίτλων στα κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη που εννοείτε ότι είχαν ως βασικό θέμα (όχι μόνο όσα ασχολούνται αποκλειστικά με τον αθλητισμό) τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ξεκινώντας από την Αργεντινή, «Είμαστε πρωταθλητές κόσμου», έγραψε η Ole, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η Clarin είχε τίτλο «Η Αργεντινή πρωταθλήτρια κόσμου», με την La Nacion να ξεφεύγει γράφοντας: «Η ομάδα του Μέσι κέρδισε τον καλύτερο τελικό της ιστορίας και μια θέση στον ποδοσφαιρό παράδεισο».

La_Nacion
Clarin
Ole


Στη Γαλλία η Εκιπ είχε στο βασικό της θέμα μια φωτογραφία με τον Κιλιάν Εμπαπέ και τίτλο «Μοιραία δάκρυα...» ενώ αναφερόμενη στον τελικό τόνιζε: «Η μυθική μονομαχία Εμπαπέ-Μέσι έγινε πραγματικότητα». Με την Liberation να έχει φωτογραφία των δύο σταρ και τίτλο  «Θρύλοι».


Lequipe
320236416_732685254787332_6178070390901110425_n



«Ο Μέσι όπως ο Μαραντόνα», έγραψε η ιταλική Gazzetta Dello Sport, ενώ το βραζιλιάνικο portal, globoesporte έκανε λόγο για μία «Γιγαντιαία Αργεντινή».


Peninsula
aljazzera
CNN
Bild
gazzetta_it
espn
globo
Marca
as1
Guardian
indipendent
DailyMail
DailyStar
BBC





Στην κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή και στα επιτεύγματα του Λιονέλ Μέσι στο Κατάρ αναφέρθηκαν με μηνύματά τους στο Twitter τόσο ο πρόεδρος της νικήτριας χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες όσο και της ηττημένης Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα ξεχώρησαν και οι αναρτήσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, όσο και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.  











Το δικό του μήνυμα για την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αργεντινή έστειλε και ο μεγάλος Πελέ, σχολιάζοντας πως «ο Μέσι άξιζε το τρόπαιο με βάση την πορεία του», ενώ δεν ξέχασε και τον Μαραντόνα, λέγοντας πως «σίγουρα ο Ντιέγκο θα χαμογελά τώρα».

Αναλυτικά, ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος έγραψε στο προφίλ του στο Instagram πως «Σήμερα, το ποδόσφαιρο συνέχισε να αφηγείται την ιστορία του, όπως πάντα, με συναρπαστικό τρόπο. Ο Μέσι κατακτά το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως άξιζε με βάση την πορεία του. Ο αγαπημένος μου φίλος, ο Εμπαπέ, σκόραρε τέσσερα γκολ σε έναν τελικό. Τι δώρο ήταν αυτό, να παρακολουθήσω αυτό το θέαμα για το μέλλον του αθλήματός μας. Και δεν θα μπορούσα να μην συγχαρώ το Μαρόκο για την απίστευτη πορεία. Είναι υπέροχο να βλέπουμε την Αφρική να λάμπει. Συγχαρητήρια Αργεντινή! Σίγουρα ο Ντιέγκο χαμογελάει τώρα».








Ειδήσεις σήμερα

Νεκρός ο 15χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στο Παλαιό Φάληρο - Για ένα ευγενέστατο παιδί κάνουν λόγο οι γείτονες

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να σκοτώσουν τον αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, αποκαλύπτουν οι New York Times

Νεκρός άνδρας σε σήψη στα λατομεία στο Γαλάτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ