Μουντιάλ 2022: Ο «μαέστρος» Μέσι, ο... εκτελεστής Αλβάρες και η Αργεντινή κοντά στο όνειρο - Δείτε βίντεο

Μουντιάλ 2022: Ο «μαέστρος» Μέσι, ο... εκτελεστής Αλβάρες και η Αργεντινή κοντά στο όνειρο - Δείτε βίντεο

Ο «τελευταίος χορός» του Μόντριτς και οι πανηγυρισμοί των Αργεντινών για τον 6ο τελικό σε Μουντιάλ

Collage_Maker-14-Dec-2022-02_55-AM
Ο «τελευταίος χορός» του Λιονέλ Μέσι στο 5ο του Μουντιάλ θα έχει την 2η συμμετοχή του σε τελικό και την ευκαιρία να διαδεχθεί στον θρόνο της Αργεντινής τον Ντιέγκο Μαραντόνα, εάν στις 18 Δεκεμβρίου σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο και ισοφαρίσει σε κατακτήσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων τον... Θεό.

Το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την τεράστια συλλογή του Λιονέλ Μέσι είναι το χρυσό 18 καρατίων που αναπαριστά δύο ανθρώπινες φιγούρες να κρατούν την Γη και σχεδιάστηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Silvio Gazzaniga και ίσως ένας από τους λόγους που για πολλούς οπαδούς της Αλμπισελέστε δεν είχε καταφέρει να φτάσει τον Μαραντόνα, ο οποίος κέρδισε τον πρώτο του τελικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1986 στο Μεξικό, και έχασε τον δεύτερο το 1990 στην Ιταλία. Ο Λιονέλ Μέσι έχασε τον πρώτο στη Βραζιλία το 2014 και θέλει να φύγει νικητής από το Κατάρ το 2022.

Η αλήθεια όμως είναι πως ο Μέσι δεν χρειαζόταν ένα Μουντιάλ για να αποδείξει σε όλο τον πλανήτη ότι ήταν και είναι ο καλύτερος όλων (GOAT). Πλέον έχει την ευκαιρία να πείσει και τους πιο... άπιστους. Το έκανε άλλωστε σχεδόν σε όλα τα ματς της Αργεντινής στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ακόμα και όταν η Αλμπισελέστε γνώρισε την ήττα σοκ από τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα, ένα κάζο ανάλογο με αυτό που είχε υποστεί στο Μουντιάλ του 1990 όταν η ομάδα του Μαραντόνα ηττήθηκε από το Καμερούν στο πρώτο της παιχνίδι, όμως έφτασε στον τελικό (ηττήθηκε από την Γερμανία χάρις την εκτέλεση πέναλτι του Μπρέμε). Ωστόσο αυτή τη φορά οι Αργεντίνοι ελπίζουν να γίνουν... Ισπανοί του 2010 (είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής από την Ελβετία και κατέκτησαν τον τελικό κόντρα στην Ολλανδία) και να γίνουν οι δεύτεροι στην ιστορία της διοργάνωσης που θα χάνουν στην πρεμιέρα και θα σηκώνουν στο τέλος το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο θρίαμβος της Αργεντινής με 3-0 επί της Κροατίας στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Κατάρ είχε την... μαεστρία του Μέσι και την εκτελεστική δεινότητα του Χουλιάν Άλβαρες, οι οποίοι στέρησαν τη δυνατότητα σε έναν άλλον «μαέστρο», τον Λούκα Μόντριτς, να δώσει την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας σε έναν τελικό Μουντιάλ.

Η Αργεντινή χρειάστηκε 34΄λεπτά για να βρει τρόπο να νικήσει τον ανίκητο Λιβάκοβιτς. Ο Έντσο Φερνάντες εμβόλισε την άμυνα με απίθανη βαθιά μπαλιά προς τον Άλβαρες, ο οποίος στη συνέχεια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κροάτη τερματοφύλακα, με τον Ορσάτο να δείχνει κατευθείαν την άσπρη βούλα και τον Λιονέλ Μέσι να νικάει τον παίκτη που είχε καταφέρει να αποκρούσει 4 πέναλτι στη φετινή διοργάνωση. Μάλιστα με το γκολ του ο Μέσι κατάφερε να ξεπεράσει τον Μπατιστούτα με 11 τέρματα και να ανακηρυχθεί ως ο νέος κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Αλμπισελέστε. Θέλει άλλο ένα γκολ για να ισοφαρίσει τον Πελέ που έχει 12 και είναι στην 5η θέση των σκόρερ του Μουντιάλ πίσω από τους Κλόζε (16), Ρονάλντο Ναζάριο (15), Μίλερ (14) και Φοντέν (13).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0xvs0h1hah)


Κλείσιμο
Πριν προλάβουν οι Κροάτες να συνέλθουν ο Μέσι βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να βγάλει αντεπίθεση στο 39΄ ο Χουλιάν Άλβαρες να ξεκινήσει την κούρσα πίσω από τη γραμμή του κέντρου και αφού σμπαράλιασε την αντίπαλη άμυνα με τη βοήθεια του Μολίνα που του άνοιξε διάδρομο και της κόντρας στον Σόσα, νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 2-0.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0xzizhsxkp)


Ο 22χρονος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 58΄ ο Μέσι αφού χόρεψε και... εξέθεσε με αλλεπάλληλες προσποιήσεις τον Γκβαρντιόλ, πάτησε στην περιοχή και σέρβιρε στον Άλβαρες που κλείδωσε την πρόκριση και σε ηλικία 22 ετών και 316 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που σκόραρε δις σε ημιτελικό Μουντιάλ, μετά τον Πελέ. Ο θρύλος της Σελεσάο είχε κάνει χατ τρικ στον ημιτελικό με τη Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 (5-2).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0z7kbs1ich)


Η ασίστ του Μέσι στον Αλβάρες ήταν η 9η στην καριέρα του σε Παγκόσμια Κύπελλα και με τα 11 γκολ που έχει σημειώσει ο 35χρονος αστέρας της Αργεντινής μετρά πια 20 συμμετοχές σε γκολ (γκολ+ασίστ), γεγονός που τον έφερε στην κορυφή της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον Μίροσλαβ Κλόζε 19 (16 γκολ, 3 ασίστ), τον Ρονάλντο Ναζάριο 19 (15 γκολ, 4 ασίστ), τον Γκερντ Μίλερ 19 (14 γκολ, 5 ασίστ) και τον Πελέ 19 (12 γκολ, 7 ασίστ). Παράλληλα ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αργεντινής έφτασε στις 25 συμμετοχές σε Μουντιάλ και ισοφάρισε το ρεκόρ του Λόταρ Ματέους και πλέον θα έχει την ευκαιρία στον τελικό να φτάσει στις 26 και να είναι μόνος στην κορυφή! 

Την ίδια ώρα ένα άλλο 10άρι που κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του το 2018 σε τελικό Μουντιάλ, θα έχανε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τα Παγκόσμια Κύπελλα με μια κατάκτηση. Ο Λούκα Μόντριτς δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την Κροατία στον ημιτελικό με την Αργεντινή και στο 81′ είδε τον Ντάλιτς να τον κάνει αλλαγή, συμπληρώνοντας την 161η συμμετοχή του με το εθνόσημο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0zce7kwzyp)


Ο 37χρονος ηγέτης της “χρβάτσκα” κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, ενώ χαιρέτησε όλους τους συμπαίκτες του, που βρίσκονταν στον πάγκο και θα δώσει την τελευταία του.. παράσταση στην Κροατία, στον μικρό τελικό του Μουντιάλ 2022.

Η Αργεντινή επέστρεψε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στο μεγάλο ματς της 18ης Δεκεμβρίου από το ζευγάρι της Γαλλίας με το Μαρόκο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0yy6ce7iep)


Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο Λιονέλ Μέσι δήλωσε πως η Αλμπισελέστε έφτασε εκεί που ήθελε και είναι έτοιμη να ζήσει άλλη μια ξεχωριστή στιγμή, ενώ υποκλίθηκε στον κόσμο της ομάδας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp11lsfgx2q1)


Αναλυτικά ο ηγέτης της Αργεντινή δήλωσε:

«Πολλά πέρασαν από το μυαλό μου. Είναι πολύ συναρπαστικό να το βλέπουμε όλο αυτό, τον κόσμο, τις οικογένειες. Όλο το Μουντιάλ έχει υπάρξει καταπληκτικό, όσα ζήσαμε. Τώρα θα πάμε στο τελευταίο παιχνίδι, που είναι αυτό που θέλαμε.

Με συγκινεί το να βλέπω αυτόν τον κόσμο. Αυτήν την οικογένεια να μας ακολουθεί. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Απολαμβάνουμε το τώρα. Έχουμε πάει πιο μακριά απ' ότι είχαμε σκεφτεί. Ζητήσαμε από τον κόσμο να μας εμπιστευθεί γιατί ξέρουμε ποιοι είμαστε. Την οικογένειά μου σκέφτομαι γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Τώρα θα ζήσουμε ακόμα μία μοναδική στιγμή.

Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερό μου Μουντιάλ ή όχι. Πάντως, το απολαμβάνω. Είμαστε αισιόδοξοι πως αυτό το γκρουπ μπορεί να τα καταφέρει.

Έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις και άλλες πολύ καλές. Σήμερα ζούμε κάτι απίστευτο. Το απολαμβάνω μαζί με όλο τον κόσμο, όλους τους Αργεντινούς στην πατρίδα μας. Φαντάζομαι πως πρέπει να επικρατεί τρέλα»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp0zzgiw6adt)


Και όντως ο Μέσι είχε δίκιο, αφού εκτός του... πάρτι που στήθηκε στις εξέδρες από τους οπαδούς και στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι,  «τρέλα» των Αργεντινών για την πρόκριση ταξίδεψε από το Μπουένος Άιρες μέχρι την Αθήνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cp1197rwoi9l)






Ειδήσεις σήμερα:

To μετέωρο βήμα του Ράμα για τη συμφωνία της Ελληνοαλβανικής ΑΟΖ

«Κόκκινος συναγερμός» για νέα επεισόδια από Ρομά - Θέμα ωρών η απόφαση για τον αστυνομικό

Γιώργος Καπουτζίδης: «Πέρασα δύσκολη χρονιά, ήμουν σακατεμένος σωματικά και ψυχικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ