Μουντιάλ 2022: Οι οικογενειακές ιστορίες της διοργάνωσης

Μουντιάλ 2022: Οι οικογενειακές ιστορίες της διοργάνωσης

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπάρχουν πέντε περιπτώσεις αδερφών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, αλλά δύο παίζουν σε διαφορετική ομάδα και άλλοι δύο αγωνίζονται στην ίδια θέση

Hernandez
Δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο, αλλά στο 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου πέντε οικογένειες έχουν διπλή εκπροσώπηση.

Δυο εξ αυτών όμως βιώνουν μια περίεργη κατάσταση, καθώς στη μία περίπτωση τα δύο αδέλφια αγωνίζονται σε διαφορετικές εθνικές και στην άλλη ναι μεν φορούν το ίδιο εθνόσημο, αλλά αγωνίζονται στην ίδια θέση και μάχονται για να βρεθούν στην ενδεκάδα.


Λούκας και Τεό Ερναντέζ
Δύο αδέρφια έχουν αγωνιστεί σε Μουντιάλ σε αρκετές περιπτώσεις. Δύο αδέλφια όμως να παίζουν στην ίδια θέση δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο, αλλά ισχύει στην περίπτωση του Λούκας, που αγωνίζεται στη Μπάγερν και του Τεό που φορά τη φανέλα της Μίλαν (και είναι στην κεντρική φωτογραφία).

Όσο η εθνική Γαλλίας έπαιζε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο Λούκας ήταν ο αριστερός στόπερ κι ο Τεό έπαιρνε όλη την αριστερή πλευρά, αλλά αυτό το πείραμε οδήγησε στην αποτυχία του Euro 2020 και ο Ντεσάν αποφάσισε να επιστρέψει στην τετράδα στην άμυνα.

Αμφότεροι ξεκίνησαν την καριέρα τους στην Ατλέτικο με τον Λούκας να πηγαίνει στη Μπάγερν και τον Τεό να μετακινείται αρχικά στη Ρεάλ κι από το 2019 να φορά τη φανέλα της Μίλαν. Ο Λούκας ήταν στην ομάδα της Γαλλίας και το 2018, ενώ ο Τεό εντάχθηκε στους τρικολόρ πέρσι (κι οι δύο θα μπορούσαν να αγωνιστούν στην εθνική Ισπανίας).

Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς

Williams


Τα (εξ αγχιστείας) αδέλφια Μπόατενγκ (Ζερόμ με Γερμανία, Κέβιν Πρινς με Γκάνα) ήταν τα πρώτα που αγωνίστηκαν στο ίδιο Μουντιάλ με διαφορετικές ομάδες...

Δώδεκα χρόνια αργότερα το ίδιο θα συμβεί με τον Ινιάκι και τον Νίκο Γουίλιαμς που αγωνίζονται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Κλείσιμο
Μάλιστα έγραψαν ιστορία πριν λίγο καιρό όταν αμφότεροι σκόραραν στο νικηφόρο 3-2 επί της Ράγιο Βαγιεκάνο καθώς αυτό είχε να συμβεί από το 2005 (όταν σκόραραν με τη Σαραγόσα οι Γκάμπι και Ντιέγκο Μιλίτο).

Οι γονείς των δύο παιδιών διέσχισαν την έρημο για να φτάσουν στην Ισπανία και μετά από πολλές περιπέτειες να βρεθούν στη χώρα των Βάσκων. Ο Ινιάκι είχε κληθεί στην Ισπανία αλλά έπαιξε ένα φιλικό και τελικά πέρσι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της πατρίδας των γονιών του, αλλά ο μικρότερος Νίκο επέλεξε τη χώρα που γεννήθηκε.

Τζόρνταν και Αντρέ Αγιού

Ayews


Η Γκάνα εμπλέκεται και στο άλλο ζευγάρι αδελφών, καθώς βρίσκει κανείς τους πολύπειρους Τζόρνταν που αγωνίζεται ως σέντερ φορ στην Κρίσταλ Πάλας και τον Αντρέ που είναι εξτρέμ στην Αλ Σαντ του Κατάρ.

Έντεν και Θόργκαν Αζάρ

Hazzards


Πριν λίγα χρόνια αποκαλούνταν «τα πιο πλούσια αδέρφια του παγκόσμίου ποδοσφαίρου» λόγω των μεταγραφών που είχαν κάνει. Ο Έντεν στη Ρεάλ κι ο μικρότερος Θόργκαν στη Ντόρτμουντ... Αμφότεροι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες αλλά θα παίξουν σε δεύτερο σερί Μουντιάλ.

Σεργκέι και Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς

Savic


Ο μπαμπάς (Νίκολα Μιλίνκοβιτς) ποδοσφαιριστής με καταγώγή από τη Βοσνία , η μαμά (Μίλανα Σάβιτς) μπασκετμπολίστρια από τη Σερβία και τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν στην Ισπανία (καθώς εκεί έπαιζε τότε ο πατέρας τους και οι γονείς αποφάσισαν να τηρήσουν το Ισπανικό έθιμο δίνοντας και τα δύο επίθετα τους!).

Πανύψηλοι κι οι δύο επέλεξαν να ακολουθήσουν το άθλημα του μπαμπά (στη Λάτσιο αγωνίζεται ο Σεργκέι στην Τορίνο ο Βάνια), αλλά να υπηρετήσουν την πατρίδα της μαμάς κι έτσι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά μαζί σε Μουντιάλ (ο Σεργκέι ήταν και το 2018 στη Ρωσία).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ