Όταν η Louis Vuitton είχε «ενώσει» Πελέ και Μαραντόνα με γκεστ τον Ζιντάν!

Πριν από τους Ρονάλντο και Μέσι η  Louis Vuitton  και η φωτογράφος Άνι Λίμποβιτς είχαν απαθανατίσει τους Πελέ, Μαραντόνα και Ζιντάν στη Μαδρίτη

pele-maradona
Ένας διάσημος οίκος μόδας γράφει ιστορία και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η Louis Vuitton πριν από μια ημέρα απαθανάτισε τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζουν σκάκι πάνω στα διάσημα μπαούλα της. Η φωτογραφία των δύο παικτών που συμμετέχουν για 5η φορά σε Μουντιάλ και ψάχνουν στο Κατάρ τον παρθενικό τους τίτλο έκανε τον γύρο του κόσμου.

Zidane, Maradona, Pelé - Pub Louis Vuitton 2010


Μια ημέρα μετά αποκαλύφθηκε ότι ο Πορτογάλος και ο Αργεντίνος δεν συναντήθηκαν ποτέ. Η φωτογραφία ήταν προϊόν κολάζ αλλά έκανε τη δουλειά της. Εκατομμύρια φαν του ποδοσφαίρου την είδαν και η FIBA την ζήλεψε.

Έτσι αποφάσισε να "πατήσει" πάνω και έβαλε στη θέση του Λιονέλ Μέσι τον ΛεΜπρον Τζέιμς και στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο τον Μάικλ Τζόρνταν.


Κλείσιμο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)


Η Louis Vuitton πριν από 12 χρόνια με αφορμή το Μουντιάλ του 2010 που διεξήχθη για πρώτη φορά σε χώρα της Αφρικής (Νότιος Αφρικής) είχε καταφέρει να ενώσει και να φωτογραφήσει μαζί δύο παίκτες που ήταν "αιώνιοι εχθροί" αν και δεν έπαιξαν ποτέ αντίπαλοι!

Τον Πελέ με τα 3 Μουντιάλ και τον Μαραντόνα με το Μουντιάλ του 1986 και το "Χέρι του Θεού". Δεν είχαν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είχε αλλάξει ο αιώνας ο οποίος ποδοσφαιρικά έκλεισε με το δίλημμα "Πελέ ή Μαραντόνα".

Μαζί τους και ο Ζινεντίν Ζιντάν ο οποίος πριν από 4 χρόνια είχε ολοκληρώσει την καριέρα του με την συμμετοχή του στον τελικό της Γαλλίας με την Ιταλία και την κουτουλιά στον Μάρκο Ματεράτσι.

O τύπος της εποχής όταν κυκλοφόρησε η διαφήμιση είχε γράψει ότι ήταν η συνάντηση της "Αγίας Τριάδας" του ποδοσφαίρου. Τρεις παίκτες με το Νο10 στην πλάτη που κέρδισαν όλοι μαζί 5 φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο.

pele_ma
pele1
marda
pele_2


Η συνάντηση τους ήταν αληθινή... Το ραντεβού είχε δοθεί ένα μεσημέρι (15:00) στο μπαρ Cafe Maravillas στη Μαδρίτη. Φυσικά ήταν άδειο και κρατήθηκε μυστική μέχρι να "σκάσει" η διαφήμιση.

Οι τρεις μύθοι συζήτησαν και έπαιξαν ποδοσφαιράκι για να θυμηθούν τα χρόνια τους στα γήπεδα. Η ιστορία ξεκίνησε με τον Ντιέγκο να μιλάει για το επικό παιχνίδι του Ζιντάν με τον Πελέ!



«Ποιος αληθινός ποδοσφαιρόφιλος δεν έχει ονειρευτεί να δει αυτούς τους τρεις ζωντανούς θρύλους να παίζουν μεταξύ τους;» είχε πει τότε ο Antoine Arnault, επικεφαλής επικοινωνίας της Louis Vuitton.

Την φωτογράφιση όπως και το 2022 (έστω και εάν δεν συναντήθηκαν ποτέ Ρονάλντο και Μέσι) την έκανε και το 2010 η Αμερικανίδα Άνι Λίμποβιτς. Η διάσημη φωτογράφος έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Rolling Stone, το Vanity Fair αλλά και τη Vogue.

Ξεκίνησε στη δεκαετία του '70 και φωτογράφησε τον Τζον Λένον λίγο πριν από την δολοφονία του! Ήταν η φωτογράφος στο ημερολόγιο της Pirelli το 2000 και το 2016.



Ειδήσεις σήμερα

Οι Τούρκοι πήγαν νύχτα στη Συρία και βομβάρδισαν το Κομπάνι

Τάκης Θεοδωρικάκος για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Όποιοι και αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Ιωάννα Τούνη: Το βίντεο που χορεύει τσιφτετέλι στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network