Εκχύλισμα αμαμελίδας: Πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση του στην επιδερμίδα;

2020_04_03_15_17_42_amamelida-900x676

Προσφέρει οφέλη αλλά θέλει προσοχή

Τα τελευταία χρόνια το εκχύλισμα αμαμελίδας έχει κατακτήσει τη δική του θέση ανάμεσα σε εκείνα τα συστατικά των beauty προϊόντων που θεωρούνται θαυματουργά και ολοένα και περισσότερα brands το έχουν “αγκαλιάσει”, εντάσσοντάς το στη φιλοσοφία τους.

Η αμαμελίδα είναι ένα φυτό το οποίο ανθίζει το χειμώνα. Προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και έχει χαρακτηριστικά χρυσοκίτρινα ή πορτοκαλί άνθη.  Μπορεί να τη συναντήσεις με την ονομασία winterbloom λόγω της χειμωνιάτικης ανθοφορίας της. Το εκχύλισμά της είναι γνωστό για τις τονωτικές, αντισηπτικές και ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, για το λόγο αυτό και χρησιμοποιείται στις συνθέσεις προϊόντων που απευθύνονται σε επιδερμίδες λιπαρές ή με τάση για ακμή. Ακόμη, ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμό, καταπολεμά τα μαύρα στίγματα και βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης