Ένα μουσείο αφιερωμένο στους πρώην φιλοξενεί τα πιο παράξενα εκθέματα - Μέχρι και χνούδια από αφαλό (εικόνες)

Ένα μουσείο αφιερωμένο στους πρώην φιλοξενεί τα πιο παράξενα εκθέματα - Μέχρι και χνούδια από αφαλό (εικόνες)

Και αφήνει στους επισκέπτες κάθε είδους συναίσθημα.

museumbroken
Πώς θα σας φαινόταν αν η ιστορία του μεγάλου σας έρωτα, που δεν ευτύχισε να γίνει οικογένεια με παιδιά ή ιστορία μιας ολόκληρης ζωής, γινόταν έκθεμα σε μουσείο;

 
Τα μουσεία, κατά κύριο λόγο, φιλοξενούν μερικούς από τους πιο ιστορικούς θησαυρούς του κόσμου, όπως είναι έργα τέχνης, αρχαιολογικά ευρήματα και τεχνολογικές εφευρέσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και μουσεία που μπορεί ως εκθέματά να φιλοξενούν λογιών λογιών πράγματα, όπως αντικείμενα από ερωτικές σχέσεις που δεν κατέληξαν σε ευτυχισμένο τέλος.

 
Κλείσιμο
Το Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων (MoBR) βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και φιλοξενεί πάνω από 3.000 αντικείμενα και ανώνυμες ιστορίες, με στόχο να δημιουργήσει τον απόλυτο βωμό για την αγάπη που δεν ευτύχισε.

Ανοίγοντας τις πόρτες του το 2006, το MoBR ξεκίνησε ως μια καλλιτεχνική εγκατάσταση εμπνευσμένη από τον χωρισμό των δημιουργών του. Έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε 62 πόλεις σε όλο τον κόσμο, όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, το Σαν Φρανσίσκο, το Βερολίνο, η Σιγκαπούρη, η Ταϊπέι και πιο πρόσφατα η Πόλη του Μεξικού, το Τόκιο, η Σαγκάη, το Τορόντο και η Μελβούρνη.

 
Το πρωτότυπο μουσείο στεγάζει δωρεές από όλο τον κόσμο, οι οποίες περιλαμβάνουν από τοστιέρες, πιστολάκια, παιχνίδια λούτρινα αρκουδάκια, πήλινους κουμπαράδες μέχρι και χνούδια από τον αφαλό ατόμων. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνουν οι συγκλονιστικές ιστορίες αγάπης που φιλοξενούνται στις αίθουσές του.

Η συλλογή του MoBR «αξιοποιεί το μέρος της ανθρώπινης ζωής, το οποίο αναπόφευκτα εγείρει την περιέργεια και το ενδιαφέρον», δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου στο Indy100.com.

«Ταυτόχρονα, τα εκθέματα αντιμετωπίζονται με φροντίδα και παρουσιάζονται με τρόπο που διεγείρει την κάθαρση των επισκεπτών, καλλιεργεί τη συμπόνια και τη γοητεία από το πιο ιερό και πολυπόθητο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας, που είναι η αγάπη».

 
Σε αντίθεση με τον υπαινικτικό τίτλο, το μουσείο λέγεται ότι είναι γεμάτο ελπίδα, ζωή, ανθεκτικότητα και έμπνευση, που αποτυπώνεται και ενσαρκώνεται κομψά από τη συλλογή του, με την οποία κάθε άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης