Cottagecore: 6 σύνολα για να δοκιμάσετε τη viral τάση

Cottagecore: 6 σύνολα για να δοκιμάσετε τη viral τάση

Με την άνοιξη να κάνει ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία της, ίσως έφτασε η στιγμή να ανακαλύψετε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε την αισθητική που κάποτε λάτρεψαν τα παιδιά των λουλουδιών στο στυλ σας.

321924655_548097983888933_6164372415257030711_n-768x557_11zon
Ανάμεσα στις τάσεις που ξεπήδησαν στη διάρκεια της πανδημίας ήταν και το cottagecore. Πρόκειται για ένα αισθητικό κίνημα που αφορά τόσο στο στυλ, όσο και στην εσωτερική διακόσμηση και αποτελεί μέσο διαφυγής από την γκρίζα και αγχώδη καθημερινότητα της πόλης προς ένα ουτοπικό lifestyle στην εξοχή. Αποθεώνει την επαφή με τη φύση, τις απλές γραμμές και τους γήινους τόνους. Αποτέλεσε την απάντηση στο εργασιακό burnout της εποχής, με εκατομμύρια χρήστες να καταπιάνονται με την κηπουρική, να στολίζουν το σπίτι τους με βάση τις αρχές ενός vintage μαξιμαλισμού, και να αφήνουν στην άκρη τα φανταχτερά τους ρούχα για χάρη λινών co-ord σετ, αέρινων φλοράλ φορεμάτων και πουλόβερ με δαντέλες της γιαγιάς.

 
Η φυσική ζωή ήρθε να δώσει την απάντηση στην πλήξη των μεγαλουπόλεων. Ακόμη και μέσω της μουσικής, καλλιτέχνες όπως ο Hozier και οι Florence and the Machine κατάφεραν να αποτυπώσουν αυτές τις βουκολικές εικόνες στην τέχνη τους. Με παραπάνω από 4.5 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram, και 13.2 δισεκατομμύρια tags στο TikTok, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για μία τεράστια τάση με πολλούς κι ένθερμους ακολούθους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης