Κατερίνα Ευαγγελάτου – Ιωάννα Κουρμπέλα: “Είναι απολύτως αναγκαίο να είμαστε δημιουργικοί στην πανδημία”

Κατερίνα Ευαγγελάτου – Ιωάννα Κουρμπέλα: “Είναι απολύτως αναγκαίο να είμαστε δημιουργικοί στην πανδημία”

Η Ιωάννα Κουρμπέλα και η Κατερίνα Ευαγγελάτου ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Φεστιβάλ Αθηνών και μιλούν στο Marie Claire για τα κοινά σημαία αναφοράς της ζωής τους και πώς η Μόδα παντρεύεται με το Αρχαίο Δράμα.

201112192307_kourbela
Το Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου έδειξε μέσα στην πανδημία ότι έχει αντανακλαστικά. Ο δημιουργικός πυρήνας του χρειάστηκε να βρει νέους τρόπους για να εκφραστεί και δεν άργησε, μέσω της καλλιτεχνικής του διευθύντριας, Κατερίνας Ευαγγελάτου, να φέρει νέες, καινοτόμες προτάσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του επεκτείνει τη δραστηριότητά του με μία σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες με δωρεάν συμμετοχή, που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών, όσο και στο ευρύτερο κοινό. Κι εκεί, έρχεται και το πάντρεμα της Μόδας με το Αρχαίο Δράμα.

Με πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα προτείνει ένα ξεχωριστό εργαστήριο, ανοιχτό σε όλους, χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία στη μόδα. Το εργαστήριο Morphés απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα στάδια δημιουργίας ενός ενδύματος, μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο με το Αρχαίο Δράμα.

Οι δυο γυναίκες δεν συναντιούνται επαγγελματικά για πρώτη φορά. Η κοινή τους ιστορία, από την οποία γεννήθηκε μια ωραία φιλία, ξεκινά πολλά χρόνια πίσω και την μοιράζονται με το Marie Claire, μαζί με όλες τις σκέψεις τους για την εποχή που ζούμε, για την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα αλλά και για το μέλλον.

Διαβάστε την κοινή τους συνέντευξη στο marieclaire.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης