H Κατερίνα Λέχου μιλά για τις άβολες στιγμές στη ζωή της - Όσα αποκάλυψε στο Marie Claire

H Κατερίνα Λέχου μιλά για τις άβολες στιγμές στη ζωή της - Όσα αποκάλυψε στο Marie Claire

... σε συνέντευξή της στο Marie Claire.

0221_KATERINA_LEXOY_11122018
Προ κορωνοϊού (σα να λέμε προ Χριστού) και όσο ακόμα χαιρόμασταν να βλέπουμε θεατρικές παραστάσεις χωρίς να φανταζόμαστε τι θα ακολουθούσε τους επόμενους μήνες, είχα περάσει από το θέατρο Ιλίσια για την ετήσια δόση μου από Henrik Ibsen. H Κατερίνα Λέχου ως αριστοκρατικά μελαγχολική Αλίνα που “έχασε” τα παιδιά της και ανέχεται στωικά τις ατασθαλίες του συζύγου της “Αρχιμάστορα Σόλνες”, είπε τόσα πολλά με την επιβλητική σιωπή της σε σημείο να αποζητήσω μία κουβέντα μαζί της κατ᾽ιδίαν. Τα γεγονότα όμως μας πρόλαβαν, τα θέατρα έκλεισαν με κυβερνητική εντολή και έτσι όλα όσα είπαμε, που προφανώς δεν περιορίστηκαν μόνο στο θεατρικό έργο, έμεναν τόσο καιρό στον πάγο… μέχρι σήμερα. Κάνοντας την απομαγνητοφώνηση στο μεταξύ, μου δημιουργήθηκε η ίδια αίσθηση που είχα όσο μιλούσαμε στο καμαρίνι της. Απέναντί μου είχα έναν άνθρωπο εξαιρετικά συγκροτημένο, αναπάντεχα αυθόρμητο όμως. Χωρίς να μασάει τα λόγια του.  “Ωραία ξεκινάμε”, είχα σκεφτεί.

“Σκοτεινή” περίπτωση ανθρώπου η Αλίνα. Περίμενα ένα δυνατό ξέσπασμα από αυτήν. 
Προσωπικά, επειδή έχω ένα ταμπεραμέντο πιο μεσογειακό, μου είναι δύσκολο να κρατάω μια αντίσταση στο συναίσθημά μου. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή, είναι ένα ανθρώπινο ερείπιο. Και παρόλα αυτά, κρατάει το στάτους της, την κορμοστασιά της. Κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, εκτός από τις φορές που ξεσπάει. Τώρα που το σκέφτομαι, υπάρχουν πολλές Αλίνες σε αυτόν τον σύγχρονο κόσμο. Το είδα εκ των υστέρων, είπα κοίτα πόσες γυναίκες δεν επικοινωνούν με τον άντρα τους, ζουν σε μία σιωπή, θάβουν τα πάντα μέσα τους κι απλώς υπομένουν και ζουν.

Δικαιολογούν επίσης…
Δεν είναι αθώες καθόλου, για μένα είναι εξίσου συνένοχες με τους συζύγους τους, γιατί τα εγκλήματα θέλουν δύο για να διαπραχθούν.

Και όσο δε θέτουμε τα όριά μας, είναι σα να δίνουμε στον άλλον το ελεύθερο να κάνει ό,τι θέλει.
Άρα είμαστε συνένοχοι, συνυπεύθυνοι. Σκέφτεσαι, γιατί αυτή η γυναίκα ενώ τα έχει όλα, κάθεται και δε φεύγει; Γιατί μαζί το έχουν χτίσει αυτό το σπίτι χωρίς ευτυχία. Οι δυο τους δεν έχουν μιλήσει για τίποτα. Και όταν τα πράγματα τα θάβεις, γίνονται βουνό και σε πνίγουν. Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε η ηθοποιός στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης