Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: «Σπάει» ο συμβιβασμός των $25 εκατ. για να αποφύγει τη δίκη

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: «Σπάει» ο συμβιβασμός των $25 εκατ. για να αποφύγει τη δίκη

Τουλάχιστον ένα από τα θύματά του δεν έκανε δεκτό τον συμβιβασμό - Για άδικη πρόταση έκανε λόγο ο δικηγόρος της ηθοποιού Αλεξάντρα Κανόσα

goyain-1
Την απόσυρση μιας εκ των θυμάτων του παραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από τον συμβιβασμό ύψους 25 εκατ. δολαρίων στον οποίο φέρεται να ήρθε ο διάσημος παραγωγός προκειμένου να αποφύγει τη δίκη αλλά και την αποδοχή της ενοχής του, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

Όπως ανακοίνωσε ο Τόμας Τζιούφρα, ο οποίος εκπροσωπεί την ηθοποιό Αλεξάντρα Κανόσα ο συμβιβασμός ήταν άδικος και σχεδιασμένος να ασκήσει πίεση στην πελάτισσά του προκειμένου να την αποδεχτεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πελάτισσά του, θα εισέπραττε μόλις 500.000 δολάρια από τον συμβιβασμό προσθέτοντας με νόημα ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη νομική υπεράσπιση του Γουάινσταϊν.

Ο Τζιούφρα άσκησε κριτική και στην εισαγγελέα της Νέας Υόρκη λέγοντας ότι «βασικά εργάστηκε για τον Χάρβεϊ» με το να στηρίξει τον συμβιβασμό.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο προκάτοχός της είχε ασκήσει δίωξη κατά του Γουάινσταϊν.

«Σε κάθε περίπτωση η εισαγγελέας παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα για τα θύματα. Το γραφείο μας θα δώσει μάχη προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» ήταν η απάντηση σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο της εισαγγελέως.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Χάρβεϊο Γουάινσταϊν ήρθε σε συμφωνία με τις περίπου 30 ηθοποιούς και πρώην υπαλλήλους του, που τον έχουν μηνύσει, ώστε να μην προχωρήσουν σε δίκη, αλλά να λήξει η υπόθεση εδώ.

Τα θύματα θα λαβουν συνολικά 25 εκατ. δολάρια, τα οποία θα κατατεθούν από ασφαλιστικές εταιρείες της Weinstein Company, που ανήκει στον Γουάινσταϊν, κι έτσι ο ίδιος ο παραγωγός δεν θα πληρώσει, στην πράξη, κανένα από τα θύματά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης