Nick Cave: Όταν η PJ Harvey μου είπε να χωρίσουμε, πήγε να μου πέσει η σύριγγα από τα χέρια

Nick Cave: Όταν η PJ Harvey μου είπε να χωρίσουμε, πήγε να μου πέσει η σύριγγα από τα χέρια

Υποψιάζομαι ότι τα ναρκωτικά μπορεί να συνέβαλαν στην απόφασή της να με χωρίσει, έγραψε στο site του ο διάσημος τραγουδιστής, απαντώντας σε ερώτηση φαν του

nick
Το «Boatman's Call» θεωρείται από πολλούς ένα από τα πιο ευαίσθητα και εξομολογητικά άλμπουμ των Nick Cave and the Bad Seeds, που ο τραγουδιστής έγραψε την εποχή του χωρισμού του με την Αγγλίδα τραγουδίστρια PJ Harvey.

Παρόλο που είναι γνωστό ότι το άλμπουμ του 1997 ήταν εμπνευσμένο - τουλάχιστον εν μέρει - από την ατυχή κατάληξη αυτής της σχέσης, ο Cave δεν είχε μιλήσει ποτέ ανοιχτά για τους λόγους που έφεραν τον χωρισμό σε αυτό το ομολογουμένως ταιριαστό ζευγάρι. Αυτό ίσχυε τουλάχιστον μέχρι χτες, Τρίτη, όταν ο Αυστραλός τραγουδοποιός αποκάλυψε τι πιστεύει ότι έφταιγε για τη διάλυση της σχέσης και την επίδραση που είχε πάνω του.

«Δεν παραιτήθηκα εγώ από τη σχέση μου με την PJ Harvey, εκείνη παραιτήθηκε από τη σχέση μας», έγραψε στο site του The Red Hand Files, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των φαν του.

Και συνεχίζει περιγράφοντας τη στιγμή που του ανακοίνωσε την απόφασή της να τον αφήσει: «Καθόμουν λοιπόν στο πάτωμα του διαμερίσματός μου στο Νότινγκ Χιλ, με τον ήλιο να τρυπώνει μέσα από το παράθυρο (ίσως), με καλή διάθεση, και με μια ταλαντούχα και πανέμορφη νεαρή τραγουδίστρια για φιλενάδα, όταν ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο. Το σήκωσα και ήταν η Polly. «Γεια», της λέω. «Θέλω να χωρίσουμε». «Γιατί;», τη ρωτάω. «Απλά τελείωσε», μου λέει. Ξαφνιάστηκα τόσο που πήγε να μου πέσει η σύριγγα από τα χέρια».

Nick Cave & The Bad Seeds - Henry Lee (Official Video)


Στο εν λόγω κείμενο-απάντηση, ο τραγουδιστής μιλά για τον ρόλο που έπαιξαν τα ναρκωτικά που τότε έπαιρνε και ο εγωκεντρισμός του στον χωρισμό του με την τότε ερωμένη του. «Κατά βάθος υποψιαζόμουν ότι τα ναρκωτικά μπορεί να αποτελούσαν πρόβλημα στη σχέση μας, αλλά υπήρχαν και άλλα ζητήματα», γράφει και συνεχίζει: «Είχα ακόμη δρόμο μπροστά μου μέχρι την πλήρη κατανόηση της έννοιας της μονογαμίας και η Polly είχε τα δικά της θέματα. Σε τελική ανάλυση όμως, το βασικό πρόβλημα ήταν ότι ήμασταν και οι δύο παθιασμένα δημιουργικοί άνθρωποι, αλλά υπερβολικά απορροφημένοι στον εαυτό μας ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε στον ίδιο χώρο με πραγματικά ουσιαστικό τρόπο».

Από τον Σεπτέμβρη του 2018, ο Αυστραλός μουσικός που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας προσκαλεί τους φαν του να τον ρωτήσουν οτιδήποτε θέλουν στο site του, και στη συνέχεια ποστάρει τις ειλικρινείς του απαντήσεις.

Μέχρι σήμερα, έχει γράψει κείμενα για τον τραγικό θάνατο του γιου του, το νόημα των στίχων του, την ομοφοβία μερικών θαυμαστών του αλλά και το πολιτισμικό μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, το οποίο χαρακτήρισε «πράξη δειλίας».

Ένα από τα τραγούδια του Boatman's Call εμπνευμένα από την PJ:

Κλείσιμο
West Country Girl (2011 Remastered Version)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης