Κατρίνα Τσάνταλη: Μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Κατρίνα Τσάνταλη: Μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Αποκάλυψε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή της

tsantali
Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram, η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και γόνος της γνωστής οικογενείας, Κατρίνα Τσάνταλη, μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Με αφορμή τη μετάφραση των δύο βιβλίων της, «Το Σοφάκι & ο Ντο» και «Το μικρό αγόρι & τα 4 αβγά» στο σύστημα Μπράιγ, αποκάλυψε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή της από την ηλικία των 12 ετών.



Αναλυτικά η ανάρτηση της:


«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για μένα.
Ολοκληρώνεται η διαδικασία μετάφρασης των δύο βιβλίων μου (Το Σοφάκι & ο Ντο • Το μικρό αγόρι & τα 4 αβγά) στο σύστημα Μπράιγ. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής, δεν είναι πάνω από 100 τα παιδιά στην Ελλάδα με θέματα όρασης.. Κι όμως δεν είναι και πολλά τα εξωσχολικά τους βιβλία & εγώ ήθελα πολύ να έχουν τα παραμύθια μου! Μάλιστα σε μορφή … ουράνιου τόξου, σε περίπτωση που μπορούν να δούν έστω και λίγο…

Ξέρω ακριβώς αυτόν τον φόβο για το σκοτάδι και καταλαβαίνω πως είναι σχεδόν αδύνατο να το καταλάβουν οι γύρω μας. Και καλύτερα. Είμαι πάρα πολύ τυχερή, καθώς η μελαχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια που μου διαγνώστηκε 12 χρόνια πριν είναι στο ένα μου μάτι και σε εξαιρετικά σπάνια μορφή. Έχω χάσει μέρος της όρασης μου σε αυτό το μάτι και τα τελευταία λίγα χρόνια είναι σταθερή η κατάσταση. Μέχρι σήμερα, με την ισορροπία που γίνεται με το απολύτως υγιές μάτι μου και την συνεχή ιατρική παρακολούθηση, δεν έχω προβλήματα στην καθημερινότητά μου. Πολύ σημαντικό για μια ασθένεια που οδηγεί στην τύφλωση και δεν υπάρχει προς το παρόν θεραπεία. Αν έχετε ή ξέρετε παιδιά με θέματα όρασης, να τους κάνετε από εμένα μια μεγάλη αγκαλιά. Εύχομαι να έχουν πίστη και ελπίδα. Γίνονται άλματα εξέλιξης στην ιατρική. Υπομονή & θετική σκέψη!

Ευχαριστώ την Πανελλήνια Ένωση Τυφλών (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) και ιδιαίτερα τον πρόεδρο και καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ κ. Αντώνη Παναγιώτου , που με βοήθησε όσο κανείς για να οργανώσουμε αυτή την.. αγκαλιά στα ειδικά δημοτικά σχολεία παιδιών με θέματα όρασης σε όλη την Ελλάδα! Τα βιβλία θα δωθούν αποκλειστικά από την Ένωση, και τα χρήματα από τις πωλήσεις θα παραμείνουν εξ´ολοκλήρου στο ταμείο της Ένωσης. Ευχαριστώ την δικηγόρο και κουμπάρα μου @natalyyian που με στηρίζει σε όλες μου τις ενέργειες και τον @dedes_konstantinos , γιατί αυτή η τόσο σημαντική για μένα ιδέα γεννήθηκε μετά από κουβεντούλα μαζί του! Καλώς εχόντων των πραγμάτων, Σεπτέμβρη θα είμαστε πανέτοιμοι».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης