Αλέξης Γεωργούλης: Διαβάστε την ηλικία του - Η διαδρομή μέχρι την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου

Αλέξης Γεωργούλης: Διαβάστε την ηλικία του - Η διαδρομή μέχρι την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου

Το φαινόμενο  Αλέξης Γεωργούλης - Η δημοφιλία του γοητευτικού ηθοποιού εκτοξεύτηκε μετά την επιτυχία του στις Ευρωεκλογές 2019

georgoulis__1_
Ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης και πλέον ευρωβουλευτής με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γεννήθηκε στη Λάρισα, στις 6 Οκτωβρίου 1974, που σημαίνει πώς είναι 44 ετών.

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Γεωργούλη. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ ενώ η μητέρα του ήταν νηπιαγωγός. Ως μικρό παιδί τον χαρακτήριζαν η ζωηράδα και η υπερκινητικότητα. 

Στο Γυμνάσιο αποφάσισε να γίνει πρωταθλητής της πάλης και γράφτηκε στην ομάδα πάλης. Παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής με τον Ν. Παναγιωτόπουλο και την Ελένη Λιώνα. Από το 1988 μέχρι το 1992 έκανε μαθήματα κλασσικής και μπλουζ κιθάρας στο Ωδείο Λάρισας.

Αποφάσισε να δώσει εξετάσεις προκειμένου να περάσει στο Μαθηματικό Τμήμα αλλά πέρασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός. Ενάμιση χρόνο μετά πήρε μεταγραφή για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Μέχρι τα 22 του δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη στο μυαλό του να γίνει ηθοποιός. Προς το τέλος των σπουδών του στο Ε.Μ.Π, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική. Έτσι παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Τέχνη» στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου Ιασμος και από το 1996 μέχρι το 2000 στο θέατρο των Αλλαγών.

Μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην αγαπημένη καθημερινή σειρά «Είσαι το ταίρι μου», ο Αλέξης Γεωργούλης, σίγουρα απέκτησε πολλές θαυμάστριες, ενώ μέχρι και σήμερα αυτός ο ρόλος του «Σωτήρη» συζητιέται ακόμη.

Κλείσιμο
Φέτος τον απολαύσαμε μέσα από το σόου μεταμφίεσης, «Your Face Sounds Familiar» και  η δημοφιλία του γοητευτικού ηθοποιού εκτοξεύτηκε μετά την επιτυχία του στις Ευρωεκλογές. 

Η εκλογή του γνωστού ηθοποιού δεν αποτέλεσε έκπληξη, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, όμως έχει ενδιαφέρον το πώς τα κατάφερε. Για την ακρίβεια βρέθηκε στην πέμπτη θέση, πάνω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, από έμπειρους και δραστήριους πολιτικούς. Τα βαριά ονόματα που κέρδισε ο κ. Γεωργούλης είναι ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής (8ος), ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης (9ος), οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μουζάλας (7ος), Λυδία Κονιόρδου (13η), Θεοδόσης Πελεγρίνης (24ος) και Φωτεινή Σκοπούλη (38η - έστω κι αν αυτή η τελευταία ήταν της κυβέρνηση Σαμαρά!!!). Ξεπέρασε επίσης σε σταυρούς την νυν ευρωβουλευτή του κόμματος Κατερίνα Κούνεβα (10η), αλλά και τον Πέτρο Κόκκαλη! Ο κ. Γεωργούλης έκανε μία χαψιά και ιστορικά στελέχη του κόμματος, όπως ο Πάνος Λάμπρου (22ος) κ.α. Σημειωτέον ότι σχετικά χαμηλά βρέθηκαν προσωπικότητες όπως ο Δημήτρης Πλουμπίδης (12ος), ο Αλέξανδρος Νικολαίδης (15ο), ο Ρος Ντέιλι (17ος), ο Νίκος Γραικός (19ος).

Πάντως την προηγούμενη φορά που είχε κερδίσει την ψήφο των πολιτών, ως δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα, δεν είχε πατήσει πολλές φορές στο συμβούλιο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και να αναγκαστεί να παραιτηθεί.

Η χαρά του δεν κρύβεται - Με το χέρι στην κάμερα... γνωρίζει τις Βρυξέλλες

Μέσα στον μεγάλο ενθουσιασμό του ο Αλέξης Γεωργούλης καταγράφει από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στις Βρυξέλλες σε κάμερα το Ευρωκοινοβούλιο και τα καφέ περιμετρικά, ανεβάζοντας όλο το υλικό στον λογαριασμό του στο Instagram

Οι followers του είχαν την ευκαιρία να δουν την προσγείωσή του στη βελγική πρωτεύουσα, τα πρώτα του βήματα στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και τα σχόλια του ηθοποιού για τον καιρό (μας πληροφόρησε ότι έχει καλό καιρό, αλλά δεν είναι και Ελλάδα...). Επίσης έχει βιντεάκι και με έναν φίλο του που ζει στις Βρυξέλλες και του έδειξε πού πίνουν καφέ στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Δείτε τον Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες

Ο Αλέξης Γεωργούλης, κατενθουσιασμένος, στην τοποθεσία Βρυξέλλες



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης