Baby Sussex: Πότε θα γίνει πρίγκιπας ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν;

Baby Sussex: Πότε θα γίνει πρίγκιπας ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν;

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ εξέφρασαν την επιθυμία ο νεογέννητος Άρτσι να μην λάβει, προς το παρόν, τίτλο ευγενείας - Τι θα συμβεί όταν ο πρίγκιπας Κάρολος διαδεχθεί την Ελισάβετ στον θρόνο

baby
Το νέο βασιλικό μωρό, ο Άρτσι (Άρτσιμπαλντ) Χάρισον Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, ήρθε στον κόσμο τη Δευτέρα τα χαράματα στο αμερικανικό νοσοκομείο «Portland Hospital» του Λονδίνου, στο οποίο είχε μεταφερθεί με άκρα μυστικότητα από την Κυριακή το βράδυ η Μέγκαν Μαρκλ.

Και αφού το όνομα του baby Sussex έγινε πια γνωστό και ο νεογέννητος γιος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, το μόνο που παραμένει άγνωστο είναι ο τίτλος που θα λάβει το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας. Σύμφωνα με την Evening Standard, το νέο βασιλικό μωρό θα γίνει πρίγκιπας, όταν ο παππούς του, πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Πηγή από το παλάτι δήλωσε στην εφημερίδα πως «ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έχουν συμφωνήσει τα παιδιά τους να μη λάβουν τίτλους ευγενείας προς το παρόν» αλλά στον γιο τους Άρτσι θα απονεμηθεί ο τίτλος του πρίγκιπα, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος γίνει βασιλιάς. Για να γίνει τώρα πρίγκιπας ο μικρός Άρτσι, όπως τα ξαδέλφια του, πρίγκιπας Γεώργιος, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λούις, θα έπρεπε αμέσως μετά την γέννησή του η βασίλισσα Ελισάβετ να εκδώσει σχετικό διάταγμα.

Ποιος έχει δικαίωμα στον τίτλο του «πρίγκιπα» με το διάταγμα του Γεωργίου Ε'

Αυτό συμβαίνει επειδή ο βασιλιάς Γεώργιος ο Ε', παππούς της Ελισάβετ, με διάταγμα το 1917 θέλησε να περιορίσει την απονομή τίτλων και όρισε τον τίτλο του πρίγκιπα να λαμβάνουν μόνο τα παιδιά του εκάστοτε μονάρχη, τα παιδιά των γιων του μονάρχη και ο μεγαλύτερος γιος του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας. Έτσι, ενώ οι δύο κόρες του πρίγκιπα Ανδρέα, δευτερότοκου γιου της Ελισάβετ, είναι οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία, τα παιδιά της πριγκίπισσας Άννας, μοναχοκόρης της Ελισάβετ, δεν φέρουν τίτλους ευγενείας. Σύμφωνα με αυτό το διάταγμα, οι κόρες και οι μικρότεροι γιοι του πρωτότοκου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας ως παιδιά θα φέρουν τον τίτλο του δούκα και όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας γίνει βασιλιάς, τότε αυτοί θα αποκτήσουν βασιλικούς τίτλους.

Η συμφωνία της βασίλισσας με τον Χάρι και τη Μέγκαν για τον τίτλο του νεογέννητου γιου τους

Η ανώνυμη πηγή που μίλησε στην Evening Standard, αποκάλυψε, επίσης, πως όταν η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε για πρώτη φορά τον νεογέννητο 'Αρτσι την Τετάρτη στο κάστρο του Ουίνδσορ, ο Χάρι και η Μέγκαν της ζήτησαν να μην χορηγηθεί στην παρούσα χρονική στιγμή τίτλος ευγενείας στο βασιλικό μωρό. Όμως, το λαμπερό ζευγάρι συμφώνησε με την 93χρονη μονάρχη να χορηγηθεί αυτόματα στον γιο τους ο τίτλος του πρίγκιπα, όταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας και παππούς του μικρού Άρτσι, ανέλθει στον θρόνο.

Πάντως, η βασίλισσα το 2012, όταν η Κέιτ Μίντλετον ήταν έγκυος στον πρίγκιπα Γεώργιο, με διάταγμα που εξέδωσε παρέκαμψε το διάταγμα του Γεωργίου του Ε' για όλα τα παιδιά που θα φέρει στον κόσμο ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η δούκισσα του Κέμπριτζ, ώστε να τους χορηγηθεί ο τίτλος του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας. Έτσι, η Σάρλοτ, κόρη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίνλετον, έγινε πριγκίπισσα, ενώ με το διάταγμα του Γεωργίου του Ε', θα έφερε τον τίτλο της λαίδης και ο μικρός Λούις, έγινε πρίγκιπας αντί για λόρδος.

Η ανακοίνωση του παλατιού για τον τίτλο του baby Sussex

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του τίτλου του baby Sussex στην οποία αναφέρει πως «Αν και υπάρχουν τίτλοι ευγενείας που οι Αυτού Υψηλότητες ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα μπορούσαν να αιτηθούν για τον γιο τους, επέλεξαν να μην του δοθεί τίτλος ευγενείας προς το παρόν. Έτσι, αυτός θα αποκαλείται Άρτσι Χάρισον Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης