Ο βιαστής Μπιλ Κόσμπι συγκρίνει τον εαυτό του με τον... Γκάντι και δηλώνει «πολιτικός κρατούμενος»!

Ο βιαστής Μπιλ Κόσμπι συγκρίνει τον εαυτό του με τον... Γκάντι και δηλώνει «πολιτικός κρατούμενος»!

Ο 81χρονος κωμικός εκτίει ποινή κάθειρξης 3-10 έτων επειδή είχε ναρκώσει και κακοποιήσει σεξουαλικά μια νεαρή γυναίκα το 2004

bill-cosby
«Τα πολιτικά μου πιστεύω και οι προσπάθειές μου για τον εξανθρωπισμό όλων των φυλών, των φύλων και των θρησκειών με οδήγησαν εδώ, σε αυτό το μέρος που περιβάλλεται με συρματόπλεγμα» δηλώνει μέσα από τη φυλακή ο Μπιλ Κόσμπι, επισημαίνοντας μάλιστα ότι, παρόλο που εκτίει ποινή κάθειρξης για σεξουαλική επίθεση, ο ίδιος αισθάνεται... πολιτικός κρατούμενος.

Στην πρώτη του δήλωση πίσω από τα κάγκελα, ο 81χρονος κωμικός καταφέρθηκε ξανά κατά του «διεφθαρμένου δικαστή και εισαγγελέα» που προκάλεσαν στην καταδίκη του για τους δικούς τους «πολιτικούς λόγους». Μάλιστα, δεν δίστασε να συγκρίνει τον εαυτό του με θρυλικούς υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Μαντέλα, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ο Γκάντι που είχαν φυλακιστεί «άδικα όπως αυτός».


Υπενθυμίζεται ότι ο κωμικός εκτίει ποινή κάθειρξης 3-10 ετών για την σεξουαλική επίθεση εις βάρος μιας νεαρής γυναίκας, της Αντρέα Κόνσταντ, την οποία είχε ναρκώσει και βιάσει το 2004.

Ο Κόσμπι δεν αρνήθηκε ποτέ ότι είχε διαπράξει το έγκλημα, ωστόσο ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε οδηγηθεί στη φυλακή, αφού προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και του είχαν υποσχεθεί ασυλία, ως αντάλλαγμα για την κατάθεσή του.

Ο Κόσμπι, που όπως πιστεύεται είχε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο παρελθόν βαριά ηρεμιστικά για να κάμψει την αντίσταση των γυναικών που είχε βάλει στο μάτι και να τις κακοποιήσει σεξουαλικά, τόνισε εχθές μέσα από τη φυλακή: «Να γιατί δεν αισθάνομαι καμία μεταμέλεια. Μου προσφέρθηκε μια συμφωνία. Συμβιβάστηκα εξωδικαστικά με αντάλλαγμα 3,8 δισ. δολάρια. Απαρνήθηκα τα δικαιώματά μου σύμφωνα με το 5ο άρθρο του Συντάγματος. Η κοινοπολιτεία με κήρυξε αθώο το 2005, αφού δεν μου ασκήθηκε καμία δίωξη. Έπειτα όμως, ένας Εισαγγελέας κάθαρμα και ένας διεφθαρμένος δικαστής αποφάσισαν ότι έπρεπε να καταδικαστώ. Όχι για χάρη της δικαιοσύνης, αλλά για τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες».

«Τα πολιτικά μου πιστεύω και οι προσπάθειές μου για τον εξανθρωπισμό όλων των φυλών, των φύλων και των θρησκειών με οδήγησαν εδώ, σε αυτό το μέρος που περιβάλλεται με συρματόπλεγμα. Έτσι τώρα διαμένω προσωρινά σε έναν χώρο που θυμίζει τα κελιά των σπουδαιότερων πολιτικών κρατουμένων, όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Νέλσον Μαντέλα και ο Ράνταλ Ρόμπινσον», υπογράμμισε ο 81χρονος και κατέληξε με την εξής... αδιανόητη δήλωση: «Στέκομαι όρθιος ως πολιτικός κρατούμενος και χαμογελώ. Η αλήθεια έχει δύναμη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης