Ο Childish Gambino έγραψε ιστορία στα Grammys με το «This is America»

Ο Childish Gambino έγραψε ιστορία στα Grammys με το «This is America»

Για πρώτη φορά, ένας ραπ καλλιτέχνης απέσπασε την ίδια χρονιά το πολυπόθητο βραβείο στις κατηγορίες του καλύτερου άλμπουμ και του καλύτερου τραγουδιού - Τι σημαίνει η ηχηρή απουσία του από την τελετή απονομής

Childish-Gambino
Ο Childish Gambino (stage name του πολυτάλαντου ράπερ, ηθοποιού, παραγωγού και DJ, Donald Glover) έγραψε ιστορία στην φετινή τελετή απονομής των βραβείων Grammy, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στις ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ένας ραπ καλλιτέχνης απέσπασε το πολυπόθητο βραβείο στις κατηγορίες του καλύτερου άλμπουμ και του καλύτερου τραγουδιού, την ίδια χρονιά.

Με το άλμπουμ του «This is America» και το ομώνυμο track, ο Childish Gambino κατάφερε να κερδίσει πολύ «δυνατά ονόματα» του χώρου της μουσικής, όπως η Lady Gaga και ο Drake, που προβάλλονταν ως φαβορί.

Ο ίδιος ο ράπερ, ωστόσο, επέλεξε να μην παραστεί στην τελετή για να παραλάβει τα βραβεία του, ενώ φημολογείται επίσης ότι αρνήθηκε και την πρόσκληση των διοργανωτών να τραγουδήσει live.

Αιτία πίσω από αυτήν την «ηχηρή» απουσία είναι (σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ) η επιδεικτική αδιαφορία που είχε επιδείξει ο θεσμός των Grammys στο παρελθόν για την ραπ μουσική, κάτι που γίνεται προσπάθεια να αλλάξει τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για τον πρώτο καλλιτέχνη, από το 2008 και την Amy Winehouse, που απουσιάζει από την βράβευσή του με ένα από τα τέσσερα μεγάλα βραβεία των Grammys.

Κλείσιμο
Το άλμπουμ «This is America», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, προκάλεσε έντονες συζητήσεις στα social media, κυρίως λόγω του βίντεο κλιπ που συνόδευε το ομώνυμο track και ήταν γεμάτο από ισχυρούς φυλετικούς συμβολισμούς. Στο επίκεντρο του κομματιού βρίσκεται η εκπροσώπηση των μαύρων πολιτών της Αμερικής και οι προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν.


Childish Gambino - This Is America (Official Music Video)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης