Ολίβια Κόλμαν: Η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου αποκαλύπτει τι έκανε όταν η Wikipedia της «φόρτωσε» 8 χρόνια!

Ολίβια Κόλμαν: Η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου αποκαλύπτει τι έκανε όταν η Wikipedia της «φόρτωσε» 8 χρόνια!

Δεν ήθελε να την περάσουν για... ψωνάρα, κι έτσι αποφάσισε να γράψει στο site παριστάνοντας την παλιά συμμαθήτριά της

coleman-lanthimos
Η Βρετανίδα ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν, που είναι υποψήφια στα φετινά Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι είχε παραστήσει μια παλιά συμμαθήτριά της προκειμένου να πείσει την Wikipedia να αλλάξει την ηλικία της, η οποία ήταν καταχωρισμένη λάθος στον ιστότοπο.

Όπως εξήγησε στο podcast του πρώην συμπρωταγωνιστή της Ντέιβιντ Τέναντ η Ολίβια (που στην πραγματικότητα είναι 44 ετών), η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια είχε το... θράσος να τη μεγαλώσει σχεδόν κατά μία οκταετία στο αρχικό της λήμμα για την ηθοποιό.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Κόλμαν ανακάλυψε προς μεγάλη της έκπληξη ότι η Wikipedia όχι μόνο την παρουσίαζε ως 52 ετών, αλλά είχε πέσει έξω ακόμα και στην ημέρα και τον μήνα της γέννησής της.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της ηλικίας όσον αφορά στη διανομή των ρόλων στο Χόλιγουντ, η Ολίβια Κόλμαν αποφάσισε να λάβει άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Έτσι έγραψε ένα email στην Wikipedia παριστάνοντας την παλιά συμμαθήτρια του... εαυτού της (αφού δεν ήθελε να την περάσουν για «ψωνάρα») και επισήμανε στον ιστότοπο του λάθος του. Προς μεγάλη της απογοήτευση όμως, η Wikipedia αγνόησε όχι μόνο εκείνη την επιστολή της, αλλά και τις επόμενες που ακολούθησαν.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να επικοινωνήσει με το site, η Κόλμαν αποφάσισε τελικά να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Ακόμα και τότε όμως, η Wikipedia αρνήθηκε κατηγορηματικά να αλλάξει την λάθος ηλικία στο site της, αν δεν έβλεπε πρώτα το πιστοποιητικό γέννησης της ηθοποιού, ως απόδειξη.

Τότε ήταν που η ψυχραιμία της αυθόρμητης Βρετανίδας εξανεμίστηκε τελείως και απάντησε: «Και ποιανού του γαμ@@νο πιστοποιητικό είδατε αρχικά και με κάνατε οκτώ χρόνια μεγαλύτερη;». Λίγες ώρες αργότερα το site είχε διορθώσει το λάθος του.

Κλείσιμο
Σήμερα πάντως η υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός αντιμετωπίζει με χιούμορ το περιστατικό και δηλώνει ότι μετανιώνει μόνο για ένα πράγμα: Που δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που της δόθηκε τότε για να καταχωριστεί ως... τριαντάρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης