Ο δημιουργός του Game of Thrones αποκαλύπτει ποιον χαρακτήρα του θυμίζει ο Τραμπ και γιατί!

Ο δημιουργός του Game of Thrones αποκαλύπτει ποιον χαρακτήρα του θυμίζει ο Τραμπ και γιατί!

Hint: Δεν είχε καλό τέλος...

r_r_martin
Μπορεί οι χαρακτήρες της συναρπαστικής σειράς Game of Thrones του HBO να δίνουν μάχη για την εξουσία σε ένα φανταστικό σύμπαν, όμως οι παραλληλισμοί με τον αδίστακτο τρόπο που δρουν ή σκέφτονται ορισμένοι πολιτικοί της αληθινής ζωής είναι αναπόφευκτοι και... οδυνηρά εμφανείς.

Ίσως γι' αυτό οι δημοσιογράφοι που παίρνουν συνέντευξη από τον Ρ.Ρ. Μάρτιν, τον ταλαντούχο συγγραφέα των βιβλίων βιβλία στα οποία βασίστηκε η σειρά, δεν παραλείπουν να τον ρωτούν αν υπάρχουν πρόσωπα στην πραγματική πολιτική ζωή που έχουν εμπνεύσει ή τού θυμίζουν τους ήρωές του.

Μάλιστα, ένας δημοσιογραφος των New York Times, ο οποίος μίλησε πρόσφατα με τον Μάρτιν, αποφάσισε να γίνει πιο συγκεκριμένος και τον ρώτησε ευθέως ποιος από τους περίπλοκους χαρακτήρες του GoT πιστεύει ότι μοιάζει περισσότερο με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απάντησή του μπορεί να μην αρέσει στον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά αν μη τι άλλο είναι επαρκώς δικαιολογημένη: «Από την εποχή ακόμα της προεκλογικής του εκστρατείας έλεγα ότι μου θυμίζει περισσότερο τον Τζόφρι (Μπαράθεον). Έχουν το ίδιο επίπεδο συναισθηματικής ωριμότητας. Και ο Τζόφρι απολαμβάνει να υπενθυμίζει σε όλους ότι είναι βασιλιάς. Νομίζει ότι αυτό του δίνει το ελεύθερο να κάνει οτιδήποτε. Εμείς δεν είμαστε απόλυτη μοναρχία, όπως το Βασίλειο του Γουέστερος. Είμαστε συνταγματική δημοκρατία. Ο Τραμπ όμως φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό. Νομίζει ότι η προεδρία του δίνει την δύναμη να κάνει τα πάντα. Υπό αυτή την έννοια ναι, ο Τζόφρι είναι ο Τραμπ».

Ο Βασιλιάς Τζόφρι Μπαράθεον, τον οποίο υποδύθηκε αριστοτεχνικά στη σειρά ο νεαρός ηθοποιός Τζακ Γκλίσον, ήταν ο μεγαλύτερος γιος της Σέρσεϊ Λάνιστερ και του δίδυμου αδερφού της, Τζέιμι. Επρόκειτο για έναν από τους πιο σαδιστικούς και μισητούς χαρακτήρες της σειράς, του οποίου η σύντομη παραμονή στο θρόνο σημαδεύτηκε με πράξεις απίστευτης βίας και ωμότητας. Τελικά δολοφονήθηκε με δηλητήριο στο γλέντι του γάμου του.

Joffrey All Scenes Season 3 - Tribute to the King (Game of Thrones)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης