Ελένη Φουρέιρα: «Θα κάνω λίγο πιο sexy την Eurovision»

Ελένη Φουρέιρα: «Θα κάνω λίγο πιο sexy την Eurovision»

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λισαβόνα, από τη Σουηδία όπου βρίσκεται ανάβοντας φωτιές με το «Fuego», η Ελένη Φουρέιρα μιλά για τα όνειρα, τους φόβους και τους αγώνες της με στόχο να κατακτήσει την κορυφή και στην Ευρώπη

foureira_mak1
Mετά από έναν εκρηκτικό χειμώνα στο «Αθηνών Αρένα» στο πλάι του Αντώνη Ρέμου, η Ελένη Φουρέιρα ρίχνεται με πάθος στη... μουσική αρένα της Eurovision. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τους ημιτελικούς, η Κύπρος θα διαγωνιστεί την ίδια μέρα με την Ελλάδα, στις 8 Μαΐου. Αν όλα πάνε καλά και η συμμετοχή προκριθεί, η Φουρέιρα θα προσπαθήσει να... βάλει φωτιά στο «Altice Arena» με το «Fuego» στον τελικό του διαγωνισμού, στις 12 του μήνα.

- Η απόφασή σου να συμμετάσχεις στη Eurovision εξέπληξε πολύ κόσμο. Ηταν κάτι που πάντα ήθελα να ζήσω. Η Eurovision είναι μια μεγάλη και σπουδαία εμπειρία. Σε βλέπουν 250 εκατομμύρια άνθρωποι από τα σπίτια τους, από χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτός Ευρώπης. Δεν δίστασα να πω το «ναι» και δεν έχω μετανιώσει για την απόφασή μου μέχρι τώρα.
- Ακούστηκε ότι για να εξασφαλίσουν τη θετική σου απάντηση, οι Κύπριοι σού πρόσφεραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Αληθεύει; Είναι αστείο να αναφέρονται τέτοια πράγματα - όχι, δεν αληθεύει. Μόνο που το ακούω αυτό, γελώ. Είναι μεγάλη μου χαρά που εκπροσωπώ την Κύπρο και ευχαριστώ τους Κυπρίους μέσα από την καρδιά μου για την τιμή που μου έκαναν και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

ff_1
«Είμαι έτοιμη για όλα, για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Ενας διαγωνισμός είναι πάντα ένας διαγωνισμός, δεν μπορείς να προβλέψεις ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας κάθε φορά. Αν το ήξερα θα ήμουν νικήτρια. Δεν με ενδιαφέρει και δεν με αγχώνει καθόλου η θέση»


Κλείσιμο
- Σε ανησυχεί η πιθανότητα μια αποτυχημένη εμφάνιση στη Eurovision να επηρεάσει αρνητικά την καριέρα σου; Οχι, καθόλου! Κανένας καλλιτέχνης στον κόσμο δεν έχει κάνει μόνο επιτυχίες. Ολοι οι καλλιτέχνες των οποίων η καριέρα αριθμεί πολλά χρόνια μετράνε και μεγάλες επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Ο κόσμος καταλαβαίνει, δεν σταματάει να αγαπάει έναν άνθρωπο επειδή δεν κατάφερε να φτάσει την κορυφή σε κάτι, οπότε δεν αγχώνομαι. Μια αποτυχία είναι μια εμπειρία που σε κάνει καλύτερο στο επόμενο βήμα σου.
- Επομένως, είσαι έτοιμη για οποιαδήποτε θέση; Ακριβώς, είμαι έτοιμη για όλα, για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Ενας διαγωνισμός είναι πάντα ένας διαγωνισμός, δεν μπορείς να προβλέψεις ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας κάθε φορά. Αν το ήξερα θα ήμουν νικήτρια. Δεν με ενδιαφέρει και δεν με αγχώνει καθόλου η θέση.
- Πιστεύεις ότι η εντυπωσιακή εμφάνισή σου θα συμβάλει στην επιτυχία; Πιστεύω στη δύναμη μου ως Ελένη! Σε ευχαριστώ πάντως για το κομπλιμέντο.
- Θεωρείς ότι υπάρχουν πολλοί στον χώρο σου που ασπάζονται το στερεότυπο που θέλει μια καλλιτέχνιδα με σέξι εμφάνιση να υστερεί σε φωνητικά προσόντα; Οταν διαθέτεις ταλέντο και έχεις ταυτόχρονα ένα ωραίο και σέξι κορμί είναι προτέρημα και όχι μειονέκτημα. Ας δούμε αυτό τον συνδυασμό από τη θετική του πλευρά. Είναι, ας πούμε, ένα επιπλέον προσόν.
- Τι θα απαντούσες σε αυτούς που σε έχουν χρίσει gay icon; Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να είμαι icon γενικά. Αν είμαι όντως gay icon, όπως λέγεται, αυτό μου προκαλεί χαρά. Πρόκειται για ένα κοινό που αγαπά με πάθος και ξέρει να στηρίζει, γι’ αυτό και τους ευχαριστώ.

ff_2


- Πώς σχολιάζεις το τραγούδι που επέλεξε η Ελλάδα για τη φετινή συμμετοχή της στη Eurovision και τη Γιάννα Τερζή; Και το τραγούδι μού αρέσει, και η Γιάννα Τερζή είναι πολύ καλή. Εύχομαι στην Ελλάδα να πάει καλά γιατί είναι η χώρα που ζω και αγαπώ, γιατί είναι η χώρα μου!
- Εχεις δηλώσει παλαιότερα πως παρότι κατά καιρούς έχεις στείλει προτάσεις συμμετοχής στην ΕΡΤ, αυτές ποτέ δεν έγιναν δεκτές. Πού το αποδίδεις; Δεν θεωρώ ότι υπήρξε δεύτερη σκέψη ή δόλος, απλώς τα γούστα και οι προτιμήσεις τους κινούνταν σε ένα εντελώς διαφορετικό κανάλι από αυτό στο οποίο βρίσκομαι εγώ ως καλλιτέχνις. Αυτός θεωρώ πως ήταν ο μοναδικός λόγος.
- Θα σε πλήγωνε περισσότερο αν μια χαμηλή βαθμολογία προερχόταν από την Αλβανία απ’ ό,τι από τις άλλες χώρες; Καμία χαμηλή βαθμολογία, απ’ οπουδήποτε κι αν προέλθει, δεν είναι ικανή να μου χαλάσει τη διάθεση, γιατί θα έχω ζήσει όλο αυτό και θα έχω απολαύσει την εμπειρία.
- Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνησή σου από τον ερχομό σου στην Ελλάδα; Οταν φτάσαμε στην Ελλάδα, άνοιξα τα μάτια μου, είδα πάρα πολλά φώτα, τεράστιες πολυκατοικίες. Η εικόνα με παραξένεψε, είχα συνηθίσει σε ένα πολύ μικρό μέρος με μονοκατοικίες και σχετικά μικρούς δρόμους...

ff_3
«Ναι, έχω ζηλέψει, και επειδή η ζήλια είναι κάτι αρρωστημένο, δεν μου άρεσε. Προσπαθώ να κάνω σχέσεις στη ζωή μου που να είναι ανοιχτές και ειλικρινείς με ανθρώπους που είναι ακομπλεξάριστοι και δεν χρειάζεται να με κάνουν να ζηλέψω για να αισθανθώ κάτι»


- Το γεγονός ότι κι εσύ προέρχεσαι από μια άλλη χώρα, σε κάνει πιο ευαίσθητη στο μεταναστευτικό ζήτημα; Κάποιος που δεν διαθέτει αντίστοιχη εμπειρία είναι δύσκολο να καταλάβει πώς είναι να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου και να ζεις μια τέτοια κατάσταση. Ποιος μπορεί να νιώσει αλήθεια πώς είναι να φεύγεις από τη χώρα σου, να τα αφήνεις όλα πίσω σου και να παλεύεις για μια νέα ζωή σε μια νέα χώρα όπου δεν γνωρίζεις τη γλώσσα και δεν ξέρεις εάν εντέλει θα σε αποδεχτούν... Δεν είναι εύκολο, εγώ το έχω ζήσει και το καταλαβαίνω απόλυτα.
- Εχεις αποκαλύψει ότι στο παρελθόν αντιμετώπισες μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και ότι είχες κάνει διάφορες δουλειές για τα προς το ζην. Θεωρείς ότι ο αγώνας σου για μια καλύτερη ζωή, έτσι όπως την ονειρευόσουν, σε έκανε πιο σκληρή, σε έκανε survivor; Δεν είμαι η μόνη που έχω περάσει οικονομικές δυσκολίες στη ζωή. Στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο πολύς κόσμος περνάει τα ίδια. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως μέσα στη ζωή. Πρέπει να δουλεύουμε, να παλεύουμε, να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια απ’ ό,τι ίσως έχουμε συνηθίσει. Εχω δουλέψει και εξακολουθώ να δουλεύω πάρα πολύ γιατί πέρασα δύσκολα, τίποτα δεν μου ήρθε εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτείνω υπομονή. Οταν υπάρχει υπομονή και συνεχής προσπάθεια, όλα βελτιώνονται στη συνέχεια. Οσον αφορά στις δουλειές, έχω κάνει όλες όσες μπορεί να κάνει ένα νέο παιδί το οποίο ξεκινάει τη ζωή του και χρειάζεται κάποια χρήματα για να ζήσει. Δεν το έκρυψα ποτέ άλλωστε. Εχω περάσει από πολλά επαγγέλματα. Από σερβιτόρα και πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων μέχρι να μοιράζω φυλλάδια στους δρόμους. Και οι γονείς μου είναι εξίσου αγωνιστές. Τη μητέρα μου τη θυμάμαι μια ζωή να ράβει καθώς είναι μοδίστρα, ενώ ο πατέρας μου ήταν καλουπατζής. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ξεχωριστή επειδή πάλεψα, όλοι οι άνθρωποι αγωνιζόμαστε αυτή τη στιγμή για ένα καλύτερο μέλλον. Το να δουλεύεις σκληρά δεν σε κάνει μόνο survivor, πολλές φορές σε κάνει και καλύτερο άνθρωπο.
- H κρίση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σε έκανε να σκεφτείς το ενδεχόμενο να επιστρέψεις στην Αλβανία; Οχι, ποτέ! Δεν αποχωρείς από τη ζωή σου έτσι εύκολα. Εφυγα από τη χώρα μου όταν έμπαιναν σφαίρες στο σπίτι μου και οι γονείς μου αποφάσισαν να ξενιτευτούν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή για τα τέσσερα παιδιά τους. Εγώ κάνω μια σπουδαία καριέρα σε μια χώρα που όχι απλώς αγαπώ, αλλά λατρεύω, που με έχει αποδεχτεί και με έχει αγαπήσει.

ff_34


- Εχεις πέσει ποτέ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης; Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει ποτέ. Θεωρώ πολύ άσχημο επειδή κάποιος νομίζει ότι έχει δύναμη να σε παρενοχλεί σεξουαλικά, λεκτικά ή να επιχειρήσει να σε χτυπήσει. Τέτοιου είδους πράξεις είναι αποκρουστικές, αλλά όλοι ξέρουμε ότι δυστυχώς συμβαίνουν. Μακάρι κάποτε το φαινόμενο αυτό να σταματήσει.
- Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία και για το bullying. Εχεις αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις στην καριέρα σου; Ολοι άνθρωποι στη ζωή τους έχουν ζήσει μια τέτοιου είδους κακή εμπειρία. Και ένας άνθρωπος που δουλεύει σε ένα γραφείο μπορεί να έχει δεχτεί bullying, και ένας καλλιτέχνης, αλλά και ένας άνθρωπος που εργάζεται στα McDonald’s. Γιατί να αποτελέσω εγώ εξαίρεση;
- Εργάζεσαι από νεαρή ηλικία σε ένα δυνητικά επικίνδυνο περιβάλλον, που εύκολα μπορεί να σε παρασύρει. Εχεις υποκύψει σε κάποιου είδους καταχρήσεις; Δεν διαθέτω το DNA και την ιδιοσυγκρασία για κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι όποια κατάχρηση κάνεις σου βγαίνει σε κακό. Επειδή τίποτα δεν ήταν εύκολο στη ζωή μου προσπάθησα να μείνω μακριά από αυτές για να μην καταστρέψω ό,τι έχω αποκτήσει με τόσο κόπο.

- Εχεις νιώσει ποτέ άγχος για τη δημιουργία οικογένειας; Αγχος; Μα γιατί; Η οικογένεια έρχεται όταν κανείς είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Το ότι δεν το έκανα μέχρι τώρα σημαίνει ότι δεν ένιωσα έτοιμη. Για μένα δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στο μέχρι πότε πρέπει κάποιος να παντρεύεται ή μέχρι πότε πρέπει να κάνει παιδί. Μπορεί να πω ότι είμαι έτοιμη σύντομα, μπορεί και σε δύο χρόνια...
- Εχεις ζηλέψει ποτέ κάποιον σύντροφό σου; Ναι, έχω ζηλέψει, και επειδή η ζήλια είναι κάτι αρρωστημένο, δεν μου άρεσε. Προσπαθώ να κάνω σχέσεις στη ζωή μου που να είναι ανοιχτές και ειλικρινείς, με ανθρώπους που είναι ακομπλεξάριστοι και δεν χρειάζεται να με κάνουν να ζηλέψω για να αισθανθώ κάτι. Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να νιώσω αυτό το συναίσθημα.
- Υπήρξε κάποια στιγμή που ένιωσες πως τα media ξεπέρασαν τα όρια, όπως π.χ. με δημοσιεύματα που αφορούσαν την προσωπική σου ζωή; Με ενόχλησε όταν τα media πλησίασαν την οικογένειά μου και προσπάθησαν να πάρουν συνέντευξη από τους γονείς μου. Θέλησαν να μιλήσουν δηλαδή με ανθρώπους που δεν κάνουν μια δουλειά προβεβλημένη όπως η δική μου και που δεν είναι επιλογή τους να βρίσκονται εκτεθειμένοι στα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό με ενόχλησε και θα με ενοχλεί πάντα.
- Είναι γεγονός ότι θεωρείσαι μία από τις πιο καλοντυμένες τραγουδίστριες στην πίστα. Επιμελείσαι η ίδια τις εμφανίσεις σου; Εχω τον στυλίστα μου, τον Μάρκο Ανδριώτη, που με βοηθάει στο κομμάτι αυτό. Δεν γίνεται να τα γνωρίζουμε και να είμαστε επιτυχημένοι σε όλα... Και να τραγουδάμε, και να κάνουμε performance, και να ντυνόμαστε εντυπωσιακά. Αγαπώ τα ρούχα και στην προσωπική μου γκαρνταρόμπα βρίσκεις διάφορα κομμάτια -και ακριβά και οικονομικά. Δεν θα πάω μόνο στα ακριβά, έχω φορέσει και φθηνά κομμάτια του δικού μου γούστου που έχουν κάνει εντύπωση.

ff_5


- Ποιες ερμηνείες παίρνει η λέξη «fuego» στη ζωή σου; Φωτιά! Η φωτιά έχει πολλές έννοιες. Σε ζεσταίνει, αλλά μπορεί και να σε κάψει. Οπότε, έχω πει «φωτιά» σε διάφορες περιπτώσεις, σε ανθρώπους που ήταν φωτιά δίπλα μου και με έχουν ζεστάνει, αλλά έχω βάλει και φωτιά σε πράγματα που με έκαναν να νιώθω άσχημα. Εχω παίξει με τη φωτιά σε πολλές περιπτώσεις.
- Ποια ανάμνηση κρατάς από τη συνεργασία σου με τον Αντώνη Ρέμο; Η συνεργασία μου με τον Αντώνη Ρέμο ήταν η πιο σημαντική της καριέρας μου γιατί δούλεψα με έναν σπουδαίο άνθρωπο αλλά και σημαντικό καλλιτέχνη. Το να μοιράζεσαι την πίστα μαζί του επί 20 λεπτά, πίστεψέ με, είναι μεγάλο σχολείο.
- Για ποια πράγματα αισθάνεσαι τυχερή στη ζωή σου; Γιατί ζω, γιατί είμαι υγιής, κι εγώ και οι άνθρωποί μου, γιατί αυτό που αγαπώ το έχω κάνει δουλειά μου, γιατί εντέλει κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.
- Ποια είναι η διαφορά που θα κάνει η Φουρέιρα στη Eurovision; Νομίζω ότι θα την κάνω λίγο πιο σέξι.


ff_6
«Η συνεργασία μου με τον Αντώνη Ρέμο ήταν η πιο σημαντική της καριέρας μου γιατί δούλεψα με έναν σπουδαίο άνθρωπο αλλά και σημαντικό καλλιτέχνη. Το να μοιράζεσαι την πίστα μαζί του επί 20 λεπτά, πίστεψέ με, είναι μεγάλο σχολείο», λέει για τις εμφανίσεις στο «Αθηνών Αρένα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης