Μπέλα Χαντίντ: Ξέσπασε η Μπαρ Ραφαέλι εναντίον της για ψευδή ανάρτηση υπέρ της Γάζας - «Δεν έμαθες από τα λάθη της Τζίτζι;»

Μπέλα Χαντίντ: Ξέσπασε η Μπαρ Ραφαέλι εναντίον της για ψευδή ανάρτηση υπέρ της Γάζας - «Δεν έμαθες από τα λάθη της Τζίτζι;»

Η 27χρονη Χαντίντ δημοσίευσε λάθος στιγμιότυπα από τη Συρία και κατηγορείται για fake news

raffaeli-hadid-arthrou
Η Μπέλα Χαντίντ και η αδερφή της, Τζίτζι, βρίσκονται συχνά στο στόχαστρο εν μέσω των αναρτήσεών τους υπέρ της Γάζας και κατά του Ισραήλ. Οι δημοσιεύσεις των δύο μοντέλων περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο στα social media και τώρα, η Μπαρ Ραφαέλι εξαπέλυσε επίθεση στη Μπέλα για μια σημαντική αστοχία της.

Η 27χρονη Χαντίντ ανάρτησε πρόσφατα, μια σειρά φωτογραφιών με παιδιά, γράφοντας στη λεζάντα: «Η Γάζα στο μυαλό μου -μια αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος που δέχεται επί του παρόντος επιθέσεις από το Ισραήλ».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Daily Mail, αλλά και πολλά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Χαντίντ, τα στιγμιότυπα ήταν από τον καταυλισμό προσφύγων Yarmouk στη Συρία και προέρχονται από ένα ντοκιμαντέρ του 2021 που σκηνοθέτησε ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Η Ραφαέλι αναδημοσίευσε την ανάρτησή της, προσθέτοντας μια μεγάλη κόκκινη σφραγίδα σε εικονίδιο που γράφει «fake» δηλαδή «ψεύτικο». Απευθυνόμενο στην Μπέλα Χαντίντ, το μοντέλο έγραψε: «Πάλι Μπέλα Χαντίντ; Αλήθεια; Δεν έμαθες μετά το λάθος της Τζίτζι Χαντίντ να διασταυρώνεις τα γεγονότα πρώτα;;».
rafaeili
Κλείσιμο
Το λάθος της Τζίτζι Χαντίντ
Πριν λίγους μήνες, η Τζίτζι Χαντίντ είχε ισχυριστεί σε δική της ανάρτηση ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατάει παιδιά ως αιχμάλωτους πολέμου, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Παλαιστίνιου Ahmad Manasra, ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 13 ετών από την ισραηλινή αστυνομία και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση επειδή μαχαίρωσε δύο Ισραηλινούς. Ωστόσο, η δήλωσή της επικρίθηκε για τη διάδοση παραπληροφόρησης και αντισημιτισμού.
gigigaza


Λίγο αργότερα, η ίδια ζήτησε συγγνώμη δημόσια που χρησιμοποίησε λάθος παράδειγμα. Εξήγησε ότι προσπαθούσε να τονίσει πως τα παιδιά των Παλαιστινίων που συλλαμβάνονται από τις IDF συχνά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που θα είχε ένα παιδί από το Ισραήλ που κατηγορείται για το ίδιο έγκλημα. Υποστήριξε ότι τα παιδιά, είτε από το Ισραήλ είτε από την Παλαιστίνη, αξίζουν ίσα ανθρώπινα δικαιώματα.

Aρχικά ξεκίνησε: «Ως άτομο παλαιστινιακής καταγωγής, οι ατελείωτες συγκλονιστικές ειδήσεις και εικόνες που έρχονται από τη Γάζα είναι οδυνηρές και συχνά συντριπτικές. Είναι σημαντικό για μένα να μοιράζομαι αληθινές ιστορίες για τις κακουχίες που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υπομένουν οι Παλαιστίνιοι, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο μοιράστηκα κάτι που δεν έλεγξα τα γεγονότα ή δεν σκέφτηκα βαθιά πριν την αναδημοσίευση».

Και συνέχισε: «Ήθελα να δείξω τους τρόπους με τους οποίους το διεθνές δίκαιο υπονομεύεται από την ισραηλινή κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθούσα να τονίσω πώς τα παλαιστινιακά παιδιά που συλλαμβάνονται από τις IDF συχνά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που θα είχε ένα ισραηλινό παιδί που κατηγορείται για το ίδιο έγκλημα. Δυστυχώς, χρησιμοποίησα το λάθος παράδειγμα για να επισημάνω αυτό το σημείο και λυπάμαι γι' αυτό».


Φωτογραφία άρθρου: Splashnews.com /IDEAL Images

Eιδήσεις σήμερα:

Γιατρός του «Αττικόν»: Διασωλήνωση χωρίς ενδείξεις θα ήταν λάθος - Καλλιάνος: Θα γίνω ο εφιάλτης τους

Θρήνος για τον 34χρονο που έπεσε από τον Λευκό Πύργο - «Πήγες να βρεις τη μαμά, αδερφέ μου...»

«Είναι πραγματικά πολύ άρρωστος»: Δημοσίευμα μιλά για επιδείνωση της υγείας του Καρόλου και ετοιμασίες για τη βασιλική κηδεία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης