Σπύρος Μπιμπίλας: Ποζάρει ως Άγιος Ανδρέας

Σπύρος Μπιμπίλας: Ποζάρει ως Άγιος Ανδρέας

Ποιοι άλλοι φωτογραφήθηκαν ως Άγιοι Απόστολοι - Δείτε τις φωτογραφίες

bibilas
Ο Σπύρος Μπιμπίλας πόζαρε ως Άγιος Ανδρέας για ένα περιοδικό. Ο ηθοποιός συμμετείχε μαζί με μερικούς συναδέλφους του σε ένα πρότζεκτ για το free press ΚΟΙΤΑ, στο οποίο, κλήθηκαν να φωτογραφηθούν σαν τους 12 Αποστόλους.

Με άμφια σε βαθύ κόκκινο και ανοιχτό μπλε, ο Σπύρος Μπιμπίλας αναπαράστησε την εικόνα του Αγίου Ανδρέα μπροστά στον φακό. Σε χθεσινές δηλώσεις του μάλιστα, υπερασπίστηκε τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, αναφέροντας πως «πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους».

Δείτε τη φωτογραφία

afc87854-8342-4b3c-992f-2ed0b27bdb66
«Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους» λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας
Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου στην εκπομπή Breakfast@Star για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πάντα θα υπάρχουν αντιδράσεις από ανθρώπους στενόμυαλους. Η τέχνη είναι για όλους, κανένας δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στην τέχνη ή να πει σε κάποιον γιατί εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο μέσω της τέχνης, γιατί αυτό δείχνει ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Δείτε το βίντεο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0ffmfckk0ch)

Σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε: «Πάντα είμαι έτοιμος, το τελευταίο δε διάστημα νιώθω και πάρα πολύ ωραία, γιατί σταμάτησα να είμαι το καλό παιδί για όλους».

Στη λεζάντα της δημοσίευσης του περιοδικού αναφέρεται:

«Οι 12 Απόστολοι: Ένα Ταξίδι στην Ιστορία και την Πνευματικότητα" Ιούδας, Λάζαρος & Βαραββάς. Η φιγούρα των 12 αποστόλων έχει χαρακτηριστεί από τα βιβλικά κείμενα ως οι πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού Χριστού, οι οποίοι διέδωσαν το μήνυμά του σε όλο τον κόσμο. Αναπόσπαστο μέρος της Χριστιανικής πίστης και πνευματικότητας, η ιστορία τους αποτελεί μία πλούσια πηγή έμπνευσης και συζήτησης.

Μέσα από τη φωτογραφική απεικόνιση των 12 αποστόλων στο περιοδικό Koita Magazine, η αναγνωστική κοινότητα προσκαλείται να εξερευνήσει την πνευματική κληρονομιά και την ιστορία που ενώνει τον κόσμο τους με το σημερινό.

Μέσα από τις εικόνες αυτές, αναδεικνύεται η πολυμορφία των προσωπικοτήτων και των πεπραγμένων των αποστόλων, καθώς και η συνεχής προσπάθειά τους να μεταδώσουν το μήνυμα της πίστης και της αγάπης.

Πέρα από τη θρησκευτική διάσταση, οι 12 απόστολοι αντιπροσωπεύουν και μια πρόσκληση για αναστοχασμό και συζήτηση σχετικά με θέματα όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και η διασπορά των πολιτισμών.

Η απεικόνισή τους μέσω του φακού του περιοδικού Koita Magazine αποτελεί μια πρόσκληση για ανασκόπηση και εμβάθυνση στη σημαντική αυτή πτυχή της ανθρώπινης ιστορίας και πνευματικότητας».

Ακολούθως, κι άλλοι καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν ως μαθητές του Χριστού, όπως οι Μάνος Πετούσης, Περικλής Λιανός, Κωστής Σαββιδάκης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης και Γιώργος Καρκάς.

Δείτε τις φωτογραφίες

Ο Γιώργος Καρκάς ως Ιούδας

1cc27f91-49bb-4b6a-a0ac-623d205ee51a
Ο Μάνος Πετούσης ως Πέτρος
43f4d440-fe97-4893-a526-8b6bc7c2cec8
Ο Περικλής Λιανός ως Ιάκωβος
73cfddb2-85f0-4a86-90c4-8c1607477e6d

Ο Κωστής Σαββιδάκης ως Βαραβάς
ba1416d8-225e-4901-b30c-0a3cefeea954
Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης ως Λάζαρος
9976456b-825a-4ea9-af22-4b7d4b424d0e

Λίγες μέρες πριν, ο  Τζώνυ Θεοδωρίδης και η Φωτεινή Τσακίρη πόζαραν σαν Ιησούς και Παναγία για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης του ίδιου περιοδικού. Ο ηθοποιός εμφανίζεται να αναπαριστά τον Εσταυρωμένο, με ακάνθινο στεφάνι στο κεφάλι και αίματα να τρέχουν προς το πρόσωπό του. Με τη σειρά της, η Φωτεινή Τσακίρη φόρεσε έναν μαύρο χιτώνα αναπαριστώντας την Παναγία, επίσης την ώρα της Σταύρωσης.



Δείτε τις φωτογραφίες
THEODORIDIS
TSAKIRI-FOTEINI

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν τότε σε ρεπόρτερ της εκπομπής «Breakfast@Star» που τους συνάντησε στα παρασκήνια της φωτογράφισης στην οποία συμμετείχαν για τις ανάγκες του free press περιοδικού ΚΟΙΤΑ και αρχικά, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης δήλωσε ότι κατά την κρίση του, ο κόσμος θα αποδεχτεί τη φωτογράφιση και δεν θα προκληθούν αντιδράσεις.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d0ekkcgvma0x)

Πιο αναλυτικά, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης ανέφερε: «Είναι ένα πολύ ωραίο κόνσεπτ που ελπίζω να πάει καλά. Μου πρότειναν να κάνω τον Ιησού Χριστό. Δεν ξέρω τώρα τι έχουν στο μυαλό τους, θα βγει όμως κάτι καλό σίγουρα. Έτσι όπως θα το δώσουν θα βγει καλό και θα το αποδεχθεί καλά ο κόσμος. Δεν νομίζω να προκαλέσει αντιδράσεις, δεν είμαι από τους ανθρώπους που προκαλώ εύκολα. Είμαι έτοιμος για τα αρνητικά σχόλια, σε αυτή τη δουλειά είσαι πάντα έτοιμος για όλα».

Η Φωτεινή Τσακίρη μίλησε επίσης για το κόνσεπτ που της ανατέθηκε από το περιοδικό και είπε πιο συγκεκριμένα: «Είναι μοναδική εμπειρία το να ενσαρκώνεις την Παναγία. Μπορεί να μην είναι ένα έργο με αρχή, μέση και τέλος, αλλά αυτή η στιγμή που προσπαθείς να ενσαρκώσεις έστω μια στιγμή, ένα καρέ είναι πολύ ιδιαίτερη και μοναδική. Ανυπομονώ και ελπίζω ο κόσμος να το αποδεχθεί με πολλή αγάπη, γιατί με πολλή αγάπη το κάναμε κι εμείς».

Για τις αντιδράσεις που ενδέχεται να προκύψουν, η ηθοποιός απάντησε: «Αντιδράσεις υπάρχουν πάντα για όλα τα θέματα πια. Διανύουμε δύσκολες και περίεργες εποχές, είμαστε όλοι με ακονισμένα νύχια και έτοιμοι να σχολιάσουμε τους πάντες και τα πάντα. Μπορεί κάποιοι να σκανδαλιστούν αλλά μπορώ να διαβεβαιώσω ότι τουλάχιστον οι προθέσεις μας δεν ήταν κακές. Εγώ δεν ένιωσα ούτε μία στιγμή από τον τρόπο που έγινε, ότι είναι κάτι που προσβάλλει τη θρησκεία. Ίσα-ίσα θεωρώ ότι την υμνεί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης