Τομ Χόλαντ: Η απάντηση των παραγωγών του Ρωμαίος και Ιουλιέτα στα ρατσιστικά σχόλια για τη μαύρη συμπρωταγωνίστρια του ηθοποιού

Τομ Χόλαντ: Η απάντηση των παραγωγών του Ρωμαίος και Ιουλιέτα στα ρατσιστικά σχόλια για τη μαύρη συμπρωταγωνίστρια του ηθοποιού

Η Francesca Amewudah-Rivers, η οποία θα πρωταγωνιστήσει ως Ιουλιέτα σε θεατρική παράσταση στο Λονδίνο, ξεσήκωσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο

holland-francesa
Η θεατρική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από μια επερχόμενη παραγωγή του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου εξέφρασε την εναντίωσή της στην «αξιοθρήνητη ρατσιστική κακοποίηση» που δέχτηκε ένας από τους πρωταγωνιστές του έργου.

Σε μια δήλωση στο Instagram που μοιράστηκε στις 5 Απριλίου, η Jamie Lloyd Company σημείωσε τον «καταιγισμό» ρατσιστικών σχολίων που απευθύνονται στην Francesca Amewudah-Rivers, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή μαζί με τον Τομ Χόλαντ. Από τότε που ανακοινώθηκε το καστ πριν από μία εβδομάδα, ορισμένοι αντέδρασαν έντονα με την επιλογή της ηθοποιού λόγω του χρώματος του δέρματός της, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που τη χαρακτήρισαν «άσχημη».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει», αναφέρεται σε μια δήλωση των παραγωγών της παράστασης. «Συνεργαζόμαστε με μια αξιόλογη ομάδα καλλιτεχνών. Επιμένουμε ότι είναι ελεύθεροι να δημιουργούν έργο χωρίς να αντιμετωπίζουν διαδικτυακή παρενόχληση».

Δείτε την ανάρτηση
Κλείσιμο

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να προστατεύει τους πάντες στην εταιρεία μας με κάθε κόστος», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κακοποίηση θα αναφερθεί.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ο εκφοβισμός και η παρενόχληση δεν έχουν θέση στο διαδίκτυο, στον κλάδο μας ή στις ευρύτερες κοινότητές μας. Η αίθουσα προβών μας είναι γεμάτη χαρά, συμπόνια και καλοσύνη. Γιορτάζουμε το εξαιρετικό ταλέντο των απίστευτων συνεργατών μας. Η κοινότητα του "Ρωμαίος & Ιουλιέτα" θα συνεχίσει να κάνει πρόβες με γενναιοδωρία και αγάπη και θα επικεντρωθεί στη δημιουργία της παραγωγής μας».

Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε ότι ο Χόλαντ θα πρωταγωνιστήσει ως Ρωμαίος στην παραγωγή της διάσημης τραγωδίας του Σαίξπηρ, σηματοδοτώντας την πρώτη του επιστροφή στη σκηνή από τότε που πρωταγωνίστησε στο «Billy Elliot: The Musical όταν ήταν παιδί. Έκτοτε, η καριέρα του έφτασε σε νέα ύψη χάρη στον ρόλο του ως Πίτερ Πάρκερ στο MCU.
Η Amewudah-Rivers είναι γνωστή για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά «Bad Education», του Τζακ Γουάιτχολ, μαζί με θεατρικές συμμετοχές που περιλαμβάνουν το «School Girls: Or», «The African Mean Girls Play» στο θέατρο Lyric Hammersmith και το «Macbeth» στο Shakespeare's Globe Theatre. Με τον ρόλο της ως Ιουλιέτα, η Amewudah-Rivers θα κάνει το ντεμπούτο της στο Γουέστ Εντ.

Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει ο Τζέιμι Λόιντ, ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει τα «Sunset Boulevard», «The Effect» και «A Doll's House».

Το «Romeo & Juliet θα παιχτεί στο Duke of York's Theatre του Λονδίνου από τις 11 Μαΐου έως τις 3 Αυγούστου, ενώ ήδη κυκλοφορούν φήμες ότι η παράσταση θα μεταφερθεί στο Μπρόντγουεϊ.

Τα αρνητικά σχόλια που προκλήθηκαν

H επιλογή της ηθοποιού που θα υποδυθεί την Ιουλιέτα στο πλευρό του Τομ Χόλαντ προκάλεσε αντιδράσεις.
Ωστόσο, εκείνη που θα υποδυθεί την Ιουλιέτα δεν έχει ενθουσιάσει το κοινό. Πρόκειται για την ανερχόμενη ηθοποιό, Francesca Amewudah-Rivers.


Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για την παράσταση, η νεαρή ηθοποιός ανέφερε πως για εκείνη, η συγκεκριμένη συμμετοχή είναι ένα όνεριρο που πραγματοποιεί: «Είμαι τόσο ευγνώμων που θα κάνω το ντεμπούτο μου στο West End ως Ιουλιέτα με την εταιρεία The Jamie Lloyd Company. Είναι όνειρο να συμμετάσχω σε αυτήν την ομάδα απίθανων καλλιτεχνών με τον Jamie στο τιμόνι. Είμαι ενθουσιασμένη που θα φέρω φρέσκια ενέργεια σε αυτή την ιστορία δίπλα στον Τομ και θα καλωσορίσω νέο κοινό στο θέατρο».

Francesca_Amewudah-Rivers
Σχόλια που κάνουν την εμφάνισή τους στο Twitter μιλούν αρνητικά για την επιλογή της ηθοποιού, τονίζοντας πως «θα έπρεπε να είχε αρνηθεί τον ρόλο». Αναφέρουν μάλιστα, πως δεν είναι αρκετά όμορφη για να υποδυθεί την Ιουλιέτα, ενώ όλοι στέκονται στο γεγονός ότι είναι μαύρη.

Υπήρξαν βέβαια, κι εκείνοι που έσπευσαν να υποστηρίξουν την ηθοποιό και την παραγωγή της παράστασης, αναφέροντας πως ίσως πρόκειται για ένα μήνυμα που θέλει να περαστεί στη σύγχρονη εποχη, καθώς πολλές φορές ακόμα και σήμερα, η καταγωγή και η εμφάνιση κάποιου μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για μια σχέση, ενώ δεν θα έπρεπε.

Κάποιος έγραψε ότι ο «Ουίλλιαμ Σαίξπηρ θα ήταν σοκαρισμένος με αυτή την επιλογή», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Σε αυτό το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", η Ιουλιέτα έχει το μουστάκι». Βέβαια, κάποιοι τη στήριξαν και τόνισαν πως το να υποδυθεί μια μαύρη την Ιουλιέτα είναι «πρωτοποριακό», ενώ ανέφεραν επίσης, πως ίσως αποτελεί συμβολισμό εναντίον του ρατσισμού.

Δείτε μερικά από τα σχόλια:



Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνος Δασκαλάκης: Τα έχω πενθήσει τα παιδιά μου, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι

«Ήταν μία πλάκα» λένε οι τρεις 15χρονοι - Ελεύθεροι μετά την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος συμμαθητή τους


Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την αθώωση της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης