Πήλιο: Ελεύθεροι οι τρεις 15χρονοι που κατηγορήθηκαν για ασέλγεια σε βάρος συμμαθητή τους - «Ήταν μια πλάκα» είπαν

Πήλιο: Ελεύθεροι οι τρεις 15χρονοι που κατηγορήθηκαν για ασέλγεια σε βάρος συμμαθητή τους - «Ήταν μια πλάκα» είπαν

Στον έναν τους ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για συνέργεια

boy_abuse_xr
Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε σε έναν από τους 3 μαθητές Γυμνασίου του Νοτίου Πηλίου που συνελήφθησαν για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα. Οι άλλοι δυο κατηγορούνται για συνέργεια και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Βόλου.

Σύμφωνα με το gegonota.news  οι τρεις ανήλικοι πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα σήμερα λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι και μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους κ. Γ. Σινέλη, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Δείτε τη δήλωση του δικηγόρου τους:

Δήλωση Γ. Σινέλη για την σεξουαλική κακοποίηση μαθητή: "Ήταν μια πλάκα", είπαν οι 3 κατηγορούμενοι
Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία του πατέρα του 15χρονου μαθητή στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, ότι  ο γιος του έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από συμμαθητές του μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής (06.04.24), όταν οι μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν μαζί με συνοδούς και καθηγητές, που συμμετείχαν στην εκδρομή.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας στην αστυνομία, o 15χρονος γιος του ξύπνησε ξαφνικά από τον ύπνο του επειδή αισθάνθηκε έντονη πίεση σε σημείο του σώματός του και είδε δίπλα και πάνω στο κρεβάτι του τον 15χρονο δράστη και μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του ιδίου σχολείου να γελάει, ενώ στο άλλο κρεβάτι βρίσκονταν δύο ακόμη μαθητές της ίδιας Τάξης και γελούσαν και αυτοί με τις αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του θύματος.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας ανηλίκων καθώς και οι γονείς των ανήλικων δραστών, οι οποίοι και μετέβησαν στο Τμήμα, και οι τρεις 15χρονοι συνελήφθησαν. Ωστόσο δεν συνελήφθησαν οι γονείς των ανήλικων δραστών, ενώ κλήθηκε να εξεταστεί και η διευθύντρια του Γυμνασίου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Να είσαι γερός και δυνατός» - Το μήνυμα του πατέρα της Κυριακής στον φίλο της και αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας

Η χήρα Τράγκα ζητάει πλέον άδεια από τον γιο του ακόμα και για να πληρώσει το ρεύμα στις βίλες

Η αποκόλληση καλύμματος κινητήρα σε Boeing 737-800 της Southwest πυροδοτεί έρευνα της FAA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης