Μαίρη Χρονοπούλου: Επιστολή για νέο μάρτυρα και ερωτήματα για την απογραφή της περιουσίας έστειλε ο δικηγόρος της

Μαίρη Χρονοπούλου: Επιστολή για νέο μάρτυρα και ερωτήματα για την απογραφή της περιουσίας έστειλε ο δικηγόρος της

Επισημαίνει επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί οι τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου που μετέφεραν την Μαίρη Χρονοπούλου

mairi-hronopoulou__4_
Νέες εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου μετά την εισαγγελική παραγγελία για προανάκριση η οποία άνοιξε νέο κύκλο καταθέσεων. Ο δικηγόρος και επιστήθιος φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχάλης ο οποίος αμφισβητεί από την πρώτη στιγμή το γεγονός ότι ο θάνατος της αγαπημένης ηθοποιού προήλθε από το πέσιμό της πάνω σε ένα χαλί, έστειλε πριν από μέρες επιστολή στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας με την οποία ενημέρωνε την ύπαρξη μάρτυρα ο οποίος γνωρίζει στοιχεία για την υπόθεση.

«Θα ήθελα ακόμα να θέσω υπόψη Σας ότι προ ημερών επικοινώνησε μαζί μου μάρτυρας που γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση και κυρίως για μία ομάδα ατόμων τα οποία απέσπασαν από την αείμνηστη Μαίρη Χρονόπουλου χρήματα και αντικείμενα αξίας, όπως πίνακες, εικόνες κ.λπ. Τα εν λόγω άτομα, μάλιστα, πιθανότατα να εμπλέκονται και σε άλλες έκνομες ενέργειες, που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Δεδομένου ότι ο μάρτυρας είναι υπερήλικας και πρόκειται σύντομα να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να εγχειριστεί, επιβάλλεται για ευνόητους λόγους να προβείτε το συντομότερο δυνατόν στην εξέτασή του ώστε να λάβετε κρίσιμα στοιχεία και εν γένει πληροφορίες για την υπόθεση. Σημειωτέον ότι ο μάρτυρας επιθυμεί να μην αποκαλυφθεί ακόμα το όνομά του και να κρατηθεί αυτό κατά το δυνατόν μυστικό, διότι φοβάται τυχόν κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του εκ μέρους της ομάδας των ατόμων αυτών», ανέφερε συγκεκριμένα.

Πράγματι ο μάρτυρας προσήλθε και κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή. Επίσης στην ίδια επιστολή του ο κ. Χατζημιχάλης επισημαίνει το γεγονός ότι κατά την απογραφή της περιουσίας της Μαίρης Χρονοπούλου δεν βρέθηκαν ούτε χρήματα ούτε αντικείμενα αξίας όπως κοσμήματα που σύμφωνα με τον ίδιος είχε η αείμνηση ηθοποιός. «Kατά την απογραφή, δε, που έλαβε χώρα, περιέργως δεν ευρέθη εντός της οικίας της αποβιωσάσης Μαίρης Χρονοπούλου ουδέν χρηματικό ποσό, ούτε τιμαλφή αντικείμενα. Η αξία των κινητών που περιελήφθησαν στην απογραφή εκτιμήθηκε -κατά δήλωση του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο οποίο περιήλθε η οικία της αποβιώσασας- στο ποσό των 4.565 € (!Ι!) που κυριολεκτικά είναι εντελώς μηδαμινό, λαμβανομένου υπόψη του πολύ μεγάλου αριθμού και της σημαντικότατης αξίας των κινητών πραγμάτων (πολλά εξ αυτών πολύτιμα) που υπήρχαν στην οικία της Μαίρης Χρονοπούλου κατά το χρόνο του θανάτου της, και τα οποία είχαν φωτογραφηθεί από φίλους.
Σημειωτέον μάλιστα ότι κατά την εν λόγω απογραφή, και σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί, δεν βρέθηκαν εντός της οικίας ούτε χρήματα ούτε κοσμήματα, παρότι η Μαίρη Χρονοπούλου -όπως είναι γνωστό σε όλα τα οικεία και έμπιστά της πρόσωπα- πάντοτε είχε στο σπίτι της και σημαντικά χρηματικά ποσά για τις τρέχουσες και λοιπές ανάγκες της, αλλά και κοσμήματα σημαντικής αξίας».

Ο κ. Χατζημιχάλης επισημαίνει επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εξεταστεί οι τραυματιοφορείς του ασθενοφόρου που μετέφεραν την Μαίρη Χρονοπούλου. «μέχρι σήμερα -και παρά τις σχετικές ενέργειες, αλλά και τη σημαντική δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα λόγω του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης- δεν έχει ανευρεθεί το ασθενοφόρο που μετέφερε τη Μαίρη Χρονοπούλου προκειμένου οι τραυματιοφορείς να εξεταστούν και να δώσουν λεπτομερή στοιχεία για την κατάστασή της όταν την παρέλαβαν. Τη Μαίρη Χρονοπούλου βρήκε η οικιακή βοηθός της από τη Γεωργία, η οποία ειδοποίησε τον γείτονα και φίλο της Θωμά Χούντα, που μερίμνησε για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Τέλος στην επιστολή του ο δικηγόρος και φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου αναφέρει ότι «όπως θα διαπιστώσετε από τα μέχρι τούδε στοιχεία της δικογραφίας, έχουν ήδη εξεταστεί ως μάρτυρες στο Α.Τ. Παιανίας φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου, οι οποίοι έχουν εκφράσει υπόνοιες περί διάπραξης κακουργηματικών πράξεων, κι επίσης έχει γίνει διάρρηξη στο σπίτι της λίγες μέρες μετά τον θάνατό της με άγνωστο δράστη και άγνωστο επίσης αποτέλεσμα. Κατά την άποψή μας, είναι απαραίτητο να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου της αείμνηστης Μαίρης Χρονοπούλου, για την οποία μάλιστα υπάρχει μεγάλη αγάπη και εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του κοινού, καθώς τόσο το σημείο στο οποίο βρέθηκε το άψυχο κορμί της, πάνω σε ένα χαλί στο χώρο της τραπεζαρίας, σε απόσταση κάποιων μέτρων από τα τρία σκαλιά που οδηγούν στις κρεβατοκάμαρες, όσο και η θέση στην οποία βρέθηκε αυτό, με το κεφάλι, δηλ., προς το μέρος των σκαλοπατιών και τα πόδια προς τα μπρος, δεν δικαιολογούν τη σφοδρότητα του χτυπήματος στο δεξιό μέρος του μετώπου της Μαίρης Χρονοπούλου, πάνω από την κόγχη του δεξιού ματιού».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρέμος και ο Πηλαδάκης πουλάνε τις βίλες τους στη Μύκονο για να πληρώσουν κόκκινα δάνεια

Ξεκινούν τα πρόστιμα από την εφορία για τα POS - Οι 35 επαγγελματίες που δεν μπορούν από σήμερα να αρνηθούν κάρτες

Τα σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον και η σιωπή του Μπάκιγχαμ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης