Η Ολίβια Ροντρίγκο μοίρασε δωρεάν προφυλακτικά και χάπια της επόμενης ημέρας σε συναυλία της

Η Ολίβια Ροντρίγκο μοίρασε δωρεάν προφυλακτικά και χάπια της επόμενης ημέρας σε συναυλία της

Ενώ μέρος των εσόδων της συναυλίας, δόθηκε σε οργανώσεις για τα δικαιώματα αναπαραγωγής

olivia-rodrigo
Η Ολίβια Ροντρίγκο προχώρησε σε μία τολμηρή κίνηση υπέρ των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, δίνοντας δωρεάν προφυλακτικά και χάπια της επόμενης μέρας σε συναυλία της στο Μιζούρι, στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο «Guts World Tour».

Οι θαυμαστές της που παρακολούθησαν το σόου στις 12 Μαρτίου στο St. Louis, Mo., πήραν ένα πακέτο που περιείχε προφυλακτικά κι ένα αντισυλληπτικό που μπορεί να αποτρέψει την εγκυμοσύνη όταν ληφθεί εντός 72 ωρών από το σεξ χωρίς προστασία, μαζί με πληροφορίες για το πώς να χρηματοδοτήσουν τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ και έναν αριθμό τηλεφώνου για να βοηθήσουν όσες επιθυμούσαν να τερματίσουν μια εγκυμοσύνη.



Κλείσιμο
Μια κάρτα που υπήρχε στο πακέτο έγραφε: «Χρηματοδοτούμε την άμβλωση; Είναι καλή ιδέα σωστά;» και παρείχε έναν κωδικό QR για τους θαυμαστές να δωρίσουν ένα ποσό στο κρατικό ταμείο αμβλώσεων.

Η τραγουδίστρια της ποπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σχέδιό της τον Φεβρουάριο, όταν αποκάλυψε την πρωτοβουλία «Fund 4 Good», που στοχεύει να παρέχει στους φαν της πρόσβαση σε αντισύλληψη, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2022, ο Γενικός Εισαγγελέας του Μιζούρι ανακοίνωσε ότι η συντηρητική αμερικανική πολιτεία έγινε η «πρώτη» που απαγόρευσε την οικειοθελή διακοπή της εγκυμοσύνης.

Οι θαυμαστές έσπευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ευχαριστήσουν την ποπ σταρ για τις προσπάθειές της. Ακόμη και το Ταμείο Αμβλώσεων του Μιζούρι έκανε αναφορά στη Ροντρίγκο, σχολιάζοντας: «Είναι δύσκολα εδώ στο Μιζούρι, αλλά είμαστε εδώ για πρόσβαση στις αμβλώσεις».

Τέλος, η ποπ σταρ θα δωρίσει μέρος των πωλήσεων των εισιτηρίων της στο Ταμείων Αμβλώσεων, μία κίνηση που επικροτήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι από ομάδες ακτιβιστών.

Φωτογραφία: Splash by Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Με την Φενέρ ο Ολυμπιακός και με την Μπριζ ο ΠΑΟΚ στους «8» του Conference League - Βίντεο

Ικανοποίηση για τους αγρότες, μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Ζήτημα η ρευστότητα


Με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Πολλή κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, Εθνικές Οδούς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης