Μαρία Μπακοδήμου: Όταν διαγνώστηκα με το αυτόανοσο, δημιουργήθηκε μέσα μου μια ασπίδα προστασίας ότι κάτι πρέπει να γίνει

Μαρία Μπακοδήμου: Όταν διαγνώστηκα με το αυτόανοσο, δημιουργήθηκε μέσα μου μια ασπίδα προστασίας ότι κάτι πρέπει να γίνει

«Ξεκίνησα μια διαδρομή και με ψυχανάλυση και με meditation και με διατροφή» πρόσθεσε

maria-mpakodimou__3_
maria-mpakodimou__3__2
Η Μαρία Μπακοδήμου έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την πορεία της στην τηλεόραση, αλλά και το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρεί.

Η παρουσιάστρια βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» κι αρχικά, ανέφερε: «Δεν τα αισθάνομαι τα χρόνια στην τηλεόραση. Δεν το έχω με τα νούμερα, ζω την ημέρα. Το μόνο που είχε πολύ άγχος ήταν το πρώτο επεισόδιο στο "Κάτσε καλά", που μου είπαν δικοί μου άνθρωποι ότι θα καταστραφώ. Η τηλερόαση έχει πλάκα, ενδιαφέρον, ζωή, είναι ένας άλλος κόσμος».

Στη συνέχεια, ερωτώμενη αν θα έφευγε από την τηλεόραση ή αν θα σταματούσε γενικά να εργάζεται, είπε: «Δεν μπορώ να με φανταστώ να μη δουλεύει, αυτό που λένε "αχ, να είχα λεφτά να καθόμουν". Πάλι κάτι θα έκανα. Τι θα κάνεις, αν δεν δουλεύεις; Δεν είμαι εγώ αυτός ο άνθρωπος, πάντα θέλω να έχω κάτι, ακόμα κι αν είναι δύσκολο, μου αρέσει όλο αυτό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czqxiwt3n1ep)
Κλείσιμο

Πρόσθεσε επίσης: «Δεν κατάλαβα τη διαφορά όταν δούλευα κι είχα δύο παιδιά. Είναι καλό και για τα παιδιά να έχουν μια μαμά να δουλεύει. Είναι ανεξάρτητη, έχουν άλλη εικόνα για τις γυναίκες. Οι μαμάδες που μένουν σπίτι κι έχουν κύριο σκοπό το μεγάλωμα, γαντζώνονται πάνω τους κι αυτό δεν είναι καλό για τα παιδιά».

Για την απώλεια του πατέρα της, είπε: «Είμαι αρκετά καλά, νομίζω ότι είμαι ψυχικά καλύτερα από ποτέ. Έχω περάσει μέσα από την καθημερινή εκπομπή και το διαζύγιο, τις γέννες, την απώλεια του μπαμπά μου. Έφυγα μια βδομάδα και γύρισα στο πλατό. Δεν μου ήταν βαρύ που γύρισα. Ήταν λυτρωτικό. Είχα ανάγκη να μην μείνει το μυαλό μου στο πένθος».

Μίλησε επιπλέον, για την ψυχοθεραπεία που κάνει τα τελευταία χρόνια, αλλά και το αυτοάνοσο που αντιμετωπίζει: «Όταν πέρασα την περίοδο κρίσης, είπα ότι πρέπει να κάνω ψυχανάλυση. Την ίδια στιγμή ήρθε η διάγνωση για το αυτόανοσο, κάπως μέσα μου δημιουργήθηκε μια ασπίδα προστασίας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ξεκίνησα μια διαδρομή και με ψυχανάλυση και με meditation και με διατροφή. Η διατροφή μου έγινε πολύ συγκεκριμένη, δεν έχει άσπρα, δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει τίποτα σε σακουλάκι, δεν έχει γάλα, δεν έχει πατάτα. Ένιωσα πολύ καλά με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν το συνήθισα ή μου αρέσει».

Όσο για το life coaching, με το οποίο ασχολείται τελευταία, είπε: «Σπουδάζοντας το coaching έμαθα και άλλα πράγματα, με βοήθησε προσωπικά. Έχει να κάνει με έναν σκοπό που έχεις. Σου δίνει κίνητρο, σε βοηθά να βρεις τη δύναμη που χρειάζεσαι για να πάρεις αποφάσεις. Κανείς δε σε βοηθάει πέρα από σένα. Έχει μεγάλη σημασία να προσφέρεις στον εαυτό σου χαρά, γιατί είναι υγεία. Μια ζωή είναι».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης