Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον κινηματογράφο

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει στον κινηματογράφο

Τι δήλωσε ο σκηνοθέτης Τζιμ Σέρινταν

day_lewis_53
Ο Τζιμ Σέρινταν, ένας από τους σκηνοθέτες που έχει συνεργαστεί με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, μίλησε για την αποχώρηση του ηθοποιού από τη βιομηχανία του κινηματογράφου. 

Ο 66χρονος βραβευμένος με τρία Όσκαρ ηθοποιός αποχώρησε από την ενεργό δράση τον Ιούνιο του 2017.

Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί τρεις φορές με τον ηθοποιό και μάλιστα σε μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της καριέρας του: «Το αριστερό μου πόδι» (1989), «Στο όνομα του πατέρα» (1993) και «Ο πυγμάχος» (1997). Ο Ντέι Λιούις κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού με το «Το αριστερό μου πόδι» και ήταν επίσης υποψήφιος για το «Στο όνομα του πατέρα».
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε ο Σέρινταν στο «ScreenDaily» δήλωσε: «Λέει ότι τελείωσε. Συνεχίζω να του μιλάω. Θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι ξανά μαζί του. Είναι σαν όλους τους άλλους. Ανοίγει τις streaming υπηρεσίες και υπάρχουν επτά χιλιάδες επιλογές, καμία από αυτές δεν είναι καλή. Ο κινηματογράφος έχει μετακινηθεί από το δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό τομέα - έχεις ένα τηλεχειριστήριο, μπορείς να το σταματήσεις. Δεν είναι η ίδια εμπειρία. Θα ήταν υπέροχο να δούμε τον Ντάνιελ να επιστρέφει και να κάνει κάτι, γιατί είναι τόσο καλός».

Ο Ντέι Λιούις ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την υποκριτική τον Ιούνιο του 2017, αρκετούς μήνες πριν από την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας «Phantom Thread» του Πολ Τόμας Άντερσον. Αυτή η ταινία χάρισε στον Ιρλανδό ηθοποιό άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός», ανέφερε τότε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος του ηθοποιού. «Είναι απίστευτα ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια ιδιωτική απόφαση και ούτε ο ίδιος ούτε οι εκπρόσωποί του θα κάνουν οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο για το θέμα αυτό».

Αργότερα, αναλογιζόμενος την απόφασή του σε συνέντευξή του στο περιοδικό W, ο Ντέι Λιούις δήλωσε ότι «πριν γυρίσω [το "Phantom Thread"], δεν ήξερα ότι θα σταματούσα να παίζω».
Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Ντέι Λιούις ανακοίνωσε την αποχώρησή του με δημόσια δήλωση ήταν ότι έτσι θα ήταν σχετικά υποχρεωμένος να την τηρήσει. Ήθελε να «τραβήξει μια γραμμή» και να κάνει συγκεκριμένα σχέδια για τη σταδιακή αποχώρησή του από το Χόλιγουντ.

«Ήξερα ότι ήταν εκτός χαρακτήρα να βγάλω μια δήλωση», δήλωσε ο Ντέι Λιούις. «Αλλά ήθελα να τραβήξω μια γραμμή. Δεν ήθελα να με απορροφήσει ξανά ένα άλλο έργο. Σε όλη μου τη ζωή, ψιθύριζα για το πώς θα έπρεπε να σταματήσω την υποκριτική και δεν ξέρω γιατί ήταν διαφορετικό αυτή τη φορά, αλλά η παρόρμηση να σταματήσω ρίζωσε μέσα μου και αυτό έγινε καταναγκασμός. Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνω».

Ο Ντέι Λιούις παρευρέθηκε πρόσφατα στα βραβεία του National Board of Review και συναντήθηκε ξανά με τον σκηνοθέτη του «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος έκανε ένα σχόλιο αναζωπυρώνοντας τις φήμες να επιστρέψει ο ηθοποιός στην ενεργό δράση για μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ τους.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή με τη φωτογραφία ασθενή που περιμένει να συνέλθει από μέθη σε καρέκλες νοσοκομείου - Επείγουσα ΕΔΕ διέταξε ο Γεωργιάδης

Νέα σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο Κασσελάκη - Στα δικαστήρια πάει η Κουμουνδούρου τον Γεωργόπουλο

Το σπίτι που αγόρασε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήκε στον πρώην υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης