Γιάννης Νταλιάνης για την παράσταση που αντικατέστησε τον Λεωνίδα Κακούρη: Δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμα να μας δει

Γιάννης Νταλιάνης για την παράσταση που αντικατέστησε τον Λεωνίδα Κακούρη: Δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμα να μας δει

Ο ηθοποιός μίλησε για τη θεατρική παράσταση από την οποία αποχώρησε ο Λεωνίδας Κακούρης

dalianis-kakouris
Ο Γιάννης Νταλιάνης αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» και την ανάληψη του ρόλου από τον ίδιο, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αρχικά ήταν να υποδυθεί άλλον ήρωα στο θεατρικό έργο, όταν έγινε γνωστή η αποχώρηση του συνεργάτη του και χρειάστηκε να αναλάβει ο ίδιος τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καταρχάς, ανέφερε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Βασιλιά ληρ»: «Τώρα, την τελευταία εβδομάδα και κάθε φορά εξελίσσεται αυτός ο ρόλος. Ήταν μεγάλο το βάρος. Τώρα, συνεχίζω κάνω πρόβες. Κάθε μέρα, πριν την παράσταση αφιερώνω 1-2 ώρες στο να ξαναπροβάρω το ρόλο μου και να σκεφτώ όλα τα πράγματα και να κερδίσω το χαμένο έδαφος. Έτσι κι αλλιώς, και πέντε μήνες πρόβες να έκανε κάποιος σε έναν τέτοιο ρόλο δεν σταματά ποτέ η δουλειά».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czhh6r3lakm1)

Επίσης, σημείωσε για την απόφασή του να πει το «ναι»: «Εκείνη τη στιγμή που αποφασίζεις και τα κρίνει όλα από εκεί και πέρα. Ήταν αρχές του έτους, του δίσεκτου έτους, ο χρόνος πίεζε, αν έλεγα "όχι" θα βρισκόταν μια άλλη λύση που δεν ξέρω ποια θα ήταν, μπορεί να έμενε και ξεκρέμαστη όλη η παραγωγή, γιατί για να βρεθεί ένας καινούργιος άνρθωπος να κάνει τον Ληρ απέξω, που να μην είναι μες τη δουλειά και να ξέρει τα πράγματα,θα χρειαζόταν ένας μήνας τουλάχιστον, οπότε θα τιναζόταν όλο στον αέρα. Αλλά δεν ήταν αυτό που με έκανε να πάρω την απόφαση, ούτε το δέλεαρ της προβολής, αλλά η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο Χουβαρδάς και ο Μόσχος - γιατί για να μου το προτείνουν σημαίνει ότι δεν είναι τελείως τρελοί, μου το προτείνουν και ξέρουν ότι μάλλον θα τα καταφέρω - και η επιθυμία μου να αναμετρηθώ με αυτό το κείμενο, να έχω την εμπειρία αυτή και να μην μετανιώσω που δεν τη δοκίμασα».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Νταλιάνης πρόσθεσε: «Ήταν μια βδομάδα, έξι μέρες που ήταν κρίσιμο, ήταν πολύτιμο, δεν υπήρχε στιγμή που να μην δουλεύω και να μην περνάω από το μυαλό μου το κείμενο και τις σχέσεις και να μπορώ να συνδέσω τα πράγματα, γιατί δεν είναι μόνο τα λόγια, αν τα λόγια τα συνδέσεις... Ρωτάει ο κόσμος "πώς έμαθες τα λόγια;", γιατί ήταν και πολλά ήταν και 500 στίχοι, για να τους μάθεις σωστά και να τους πει με τον σωστό ρυθμό, αλλά το να τα συνδέσεις με κάτι, ώστε να συνδεθούν με πολλές συνάψεις, να βρεθεί η εξέλιξη και η πορεία που έχουν, οπότε από εκεί και πέρα φεύγουν καλύτερα ή χειρότερα».

Τέλος, για το αν έχει έρθει ή όχι ο Λεωνίδας Κακούρης να δει την παράσταση, ο ηθοποιός απάντησε: «Ο Λεωνίδας Κακούρης δεν έχει καταφέρει να έρθει ακόμα να μας δει. Είναι κι αυτός τώρα πάνω στη φάση. Μας είχε στείλει ένα μήνυμα πολύ θερμό, γιατί με τον Λεωνίδα είχαμε το ίδιο καμαρίνι, είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος. Ήμασταν πολύ κοντά και βοηθάγαμε ο ένας τον άλλον. Έβλεπα την κούρασή του και την υπερκόπωση που ερχόταν σιγά-σιγά πάνω του, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα φτάσει σε αυτό το όριο. Ευτυχώς το αντιλήφθηκε και πήρε αυτή την απόφαση την κατάλληλη στιγμή».

Η αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παραστάση «Βασιλιάς Ληρ»

Στις αρχές Ιανουαρίου, έγινε γνωστό ότι ο Λεωνίδας Κακούρης είχε αποχωρήσει από την παράσταση «Ο βασιλιάς Ληρ» και ότι η παράσταση θα γινόταν κανονικά με τον ηθοποιό να αντικαθίσταται από τον Γιάννη Νταλιάνη.

Κλείσιμο
Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την επίσημη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Ανακοινώνεται ότι στην παραγωγή "Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, μετά από παραίτησή του για προσωπικούς λόγους ο Λεωνίδας Κακούρης αντικαθίσταται από τον Γιάννη Νταλιάνη. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 13 Ιανουαρίου».

IMG_7391


Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ξεκινούν τρεις ημέρες με καταιγίδες - Πού θα χτυπήσουν

Δημήτρης Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη «ξανά μαζί» σε μουσείο κέρινων ομοιωμάτων


Επιχείρηση Illuminati: Aκόμη δύο συλλήψεις μελών της σπείρας που πλαστογραφούσε έγγραφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης