Ρίτα Όρα - Τάικα Γουαϊτίτι: Ζουν τον απόλυτο έρωτα

Ρίτα Όρα - Τάικα Γουαϊτίτι: Ζουν τον απόλυτο έρωτα

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και μία πανδημία για να καταλάβουν πως είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
rita-taika-arthrou
Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς πολύ για να περιγράψει τη σχέση της Ρίτα Ορα και του Τάικα Γουαϊτίτι. Δεν υπάρχει λόγος να ανατρέχει σε στιγμιότυπα από το παρελθόν τους, ούτε να καταβυθίζεται στα τρίσβαθα των σοσιαλμιντιακών τους feed για να ανασύρει τα πρώτα κοινά τους στιγμιότυπα.
taika-rita
Δεν είναι καν ανάγκη να ακούσει τη Βρετανίδα με καταγωγή από το Κόσοβο ποπ σταρ και τον Νεοζηλανδό σκηνοθέτη να μιλούν ο ένας για τον άλλον και να αναλύουν καθένας από τη σκοπιά του τον δεσμό τους που είχε ευτυχή κατάληξη τον γάμο το καλοκαίρι του 2022. Φτάνει να ρίξει μια ματιά στην εντυπωσιακά μικροσκοπική γαμήλια τούρτα τους, εκείνη που αρκούσε μόλις και μετά βίας για να χορτάσει το πολύ οκτώ νοματαίους - όσους δηλαδή ήταν καλεσμένοι στην τελετή.

Η Ορα και ο Γουαϊτίτι δεν επέλεξαν κάποιο περίτεχνο ή περισπούδαστο σχέδιο, αντάξιο του εκτοπίσματος που καταλαμβάνουν στη βιομηχανία του θεάματος. Αντιθέτως, προτίμησαν τη λιτή, σαφή και περιεκτική επιγραφή «We are married bitches» (η προσπάθεια ελεύθερης μετάφρασης περιττεύει). Από το να σπουδαιολογούν για την αποκαλούμενη ωραιότερη μέρα της ζωής τους, επέλεξαν να τρολάρουν. Και μάλιστα χωρίς να το κάνουν θέμα, αφού την κλειδαρότρυπα στη γαμήλια τελετή τους την άνοιξαν με καθυστέρηση ενός χρόνου, όταν φωτογραφήθηκαν για την αμερικανική έκδοση της «Vogue» και με καινοφανή για τη μυστικοπάθειά τους γενναιοδωρία μοιράστηκαν με την οικουμένη σκηνές από τον γάμο τους.

Κλείσιμο
rita-ora-taika-es
Εδώ που τα λέμε, δεν είχαν άδικο να περιπαίζουν την απόφασή τους να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Αλλωστε, ούτε οι ίδιοι περίμεναν πως η χημεία τους, η φιλία που είχαν σφυρηλατήσει για περίπου μια πενταετία και η καλή επικοινωνία τους θα τους οδηγούσαν κάποτε -σχηματικά και μόνο- στα σκαλιά της εκκλησίας. Κι όμως, συνέβη. Δημιουργώντας μάλιστα μια ένωση που όχι μόνο μοιάζει να ικανοποιεί τους δυο τους, αν πιστέψει κανείς όσα δηλώνουν ο ένας για τον άλλον, αλλά εκτιμάται και από τον παγκόσμιο Τύπο που αποδίδει στην ποπ σταρ και τον σκηνοθέτη τιμές power couple - τρέμε, Σάκη (Τανιμανίδη) και Χριστίνα (Μπόμπα). Η ιστορία της γνωριμίας τους θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μαγιά για κάθε romcom (βλ. ρομαντική κομεντί) που σέβεται τον γλυκανάλατο χαρακτήρα της.

Η γνωριμία τους
Η Ρίτα γνώρισε για πρώτη φορά τον 48χρονο σήμερα Τάικα σε ένα μπάρμπεκιου που διοργάνωσε εκείνος στο σπίτι του στο Λος Αντζελες. Μόνο που το μακρινό 2018 η τραγουδίστρια δεν ενσάρκωνε το τέλειο θήραμα για τον σκηνοθέτη. Τον ρόλο είχαν αναλάβει τα κοψίδια και μόνο που παραδίνονταν στα κάρβουνα. Κανείς δεν έμαθε ποτέ πόσο καλός ψήστης είναι ο Νεοζηλανδός δημιουργός, ωστόσο τόσο οι φίλοι τους όσο κι εκείνοι αποκόμισαν από εκείνη την ημέρα τη βεβαιότητα πως η Ορα και ο Γουαϊτίτι δεν χρειαζόταν να πουν πολλά. Συνεννοούνταν με ένα νεύμα.

rita-ora-taika
Οχι, δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά (ή έστω με την πρώτη μπουκιά του μπάρμπεκιου), δεν παραδόθηκαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου άνευ όρων και χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις, δεν έγιναν πρωταγωνιστές ενός θυελλώδους ρομάντζου που θα ζήλευε και η Ε.Λ. Τζέιμς (βλ. «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι»). Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν τρία χρόνια και μία πανδημία, για να συνειδητοποιήσουν πως ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον - η φωτογραφία από το γαμήλιο πάρτυ τους, με περιβολή Ελβις Πρίσλεϊ, απλώς επιβεβαίωσε εκ των υστέρων του λόγου το ασφαλές.

Η Ορα φαίνεται πως ξεκίνησε να βλέπει με άλλο μάτι τον Γουαϊτίτι έπειτα από το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει το πάρτυ που εκείνη είχε διοργανώσει μεσούσης της κρίσης του κορωνοϊού την άνοιξη του 2021. Η θέση της στην ελλανόδικο επιτροπή του «The Voice» της Αυστραλίας τής πρόσφερε όχι μόνο ένα ήρεμο απάγκιο από τη μιντιακή δίνη του Λονδίνου, αλλά και την ευκαιρία να αναθερμάνει τη σχέση της με τον σκηνοθέτη, ο οποίος επίσης βρισκόταν στους Αντίποδες (βλ. Αυστραλία) για τα γυρίσματα ταινίας. Ωστόσο, για την επισημοποίηση της σχέσης τους χρειάστηκε να μεσολαβήσουν περίπου εννέα μήνες - ίσως ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ο Γουαϊτίτι είναι πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών από προηγούμενη σχέση του με συμπατριώτισσά του κινηματογραφική παραγωγό.

Πάντως, από τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν το Instagram official (βλ. στην πρεμιέρα του φιλμ «Suicide Squad» στο Λος Αντζελες το καλοκαίρι του 2021), ο σκηνοθέτης των ταινιών «Thor» («Ragnarok» και «Love and Thunder»), «Jojo Rabbit» και «What we do in the shadows» και η Βρετανή ποπ σταρ σταμάτησαν να δίνουν δεκάρα για το τι θα πει ο κόσμος. Αλλωστε, τα εξώφυλλα προς πλήρωση δεν μπορούσαν να περιμένουν -έκαναν μπόλικα από δαύτα μαζί-, όπως και τα χιλιόμετρα των κόκκινων χαλιών που είχαν να περπατήσουν μαζί. Βέβαια, στην περίπτωσή τους, οι ρόλοι είναι μάλλον ανεστραμμένοι, αφού ο Γουαϊτίτι είναι το fashion icon και η Ορα απλώς το ταιριαστά αταίριαστο άλλο μισό του - τα στιγμιότυπά τους από το περσινό Met Gala (το τρίο της σχέσης τους), όπου φυσικά είχαν εξασφαλισμένο πρώτο τραπέζι πίστα, παραμένουν οι αδιάψευστοι μάρτυρες για το παραπάνω.
rita-ora-watiti-g
Η γνωριμία της Βρετανίδας με καταγωγή από το Κόσοβο ποπ σταρ Ρίτα Ορα και του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη Τάικα Γουαϊτίτι σε ένα μπάρμπεκιου το 2018 κατέληξε σε γάμο το 2022
Ακόμα και για τις ανυπόστατες, όπως αποδείχτηκαν, φήμες για τον τόπο της τέλεσης του γάμου τους, το καλοκαίρι του 2022, οι δυο τους δεν έδωσαν δεκάρα. Ισα-ίσα που δήλωσαν πως διασκέδασαν την εικοτολογία. Παρά λοιπόν τα όσα διακινήθηκαν, η τελετή δεν έγινε στο Λονδίνο ή στη Γαλλία, αλλά στο σπίτι τους στο Λος Αντζελες, παρουσία μόλις οκτώ καλεσμένων, ενώ ακόμα και οι γονείς τους παρακολούθησαν το μυστήριο μέσω Zoom call, λόγω γεωγραφικής απόστασης - τη νύφη παρέδωσε στον γαμπρό η αδελφή της.

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της σχέσης τους, το οποίο πολλοί θα μπορούσαν να θεωρήσουν και ενδεικτικό της αντισυμβατικότητάς της, είναι ότι η πρόταση γάμου δεν έγινε με τον πατροπαράδοτο τρόπο από εκείνον προς εκείνην, αλλά από εκείνην σε εκείνον. Ηταν μάλιστα στη διάρκεια ενός σύντομου παραθερισμού τους στο Παλμ Σπρινγκς, όταν η Ορα απηύθυνε στον Γουαϊτίτι την ερώτηση αν θέλει να γίνει ο άνδρας της. Η κατάφασή του επίσπευσε τις διαδικασίες για τον γάμο-αστραπή, τον οποίο η Βρετανή επιβεβαίωσε σχεδόν οκτώ μήνες μετά την τέλεσή του, φλεξάροντας το δαχτυλίδι της από το μετερίζι ενός τηλεοπτικού σόου όπου ήταν προσκεκλημένη.

Ο αυθορμητισμός και το γεγονός ότι οι ρόλοι τους ως ζευγάρι είναι ρευστοί ενδεχομένως να είναι το μυστικό που κρατά τη βραχύβια σχέση τους ζωντανή και κυρίως ενδιαφέρουσα - πρώτα για τους εαυτούς τους και έπειτα για τον λαό που τους παρακολουθεί από τα κοινωνικά δίκτυα. Οσο για τη γνώμη που έχουν οι ίδιοι για το ειδύλλιό τους; Την αποτύπωσε εκείνη στο τραγούδι της «Don’t think twice», που κυκλοφόρησε μόλις το περασμένο καλοκαίρι, κι εκείνος στο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη, λέει ο Ζαχαριάδης - Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ


Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί Covid στα φαρμακεία – Τι πρέπει να γνωρίζετε


Γιατί προχώρησε ο Τσίπρας σε παρέμβαση στο παρα πέντε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Η ακτινογραφία των μηνυμάτων του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης