Μιχάλης Ζαμπίδης: Λόγω άγχους είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και όλο αυτό να με βασανίζει ψυχοσωματικά

Μιχάλης Ζαμπίδης: Λόγω άγχους είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και όλο αυτό να με βασανίζει ψυχοσωματικά

«Υπάρχει μία ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη και εκεί σου κόβονται τα πόδια, στεγνώσει το στόμα σου, γίνεται πιο βαριά η ανάσα» εξήγησε ο αθλητής

mihalis-zampidis
Ο Μιχάλης Ζαμπίδης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την πατρότητα, αλλά και τη μάχη του με το άγχος.

Ο παγκοσμίου φήμης αθλητής του kick-boxing μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» κι αρχικά, ανέφερε για τις κόρες του: «Το κίνητρό μου είναι τα παιδιά μου».

Συνέχισε, λέγοντας: «Οι κόρες μου είναι τώρα 1,5 έτους. Λίγος χρόνος, απαιτητικά τα προγράμματα. Να είναι καλά οι γιαγιάδες μας. Ξέρω ότι η ζωή μας δεν θα είναι πάντα έτσι, τώρα είναι ένα πρόγραμμα, σαν μια προετοιμασία αγώνων. Νομίζω ότι το σκληρό κομμάτι το αντέξαμε».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cxsz7bk66h01)
Κλείσιμο

Όσο για τη σύζυγό του, ανέφερε: «Υπήρχαν φορές που είχαμε εντάσεις, χαθήκαμε, δεν προλαβαίναμε να δούμε ο ένας τον άλλο. Ειδικά τον πρώτο χρόνο, είναι ζόρι για το ζευγάρι».

Στη συνέχεια, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια. «Όταν ήμουν μικρός, δεν μάλωνα με τα υπόλοιπα παιδιά, ήμουν ειρηνικός πολεμιστής. Όλοι έχουμε μέσα μας υποσυνείδητους θυμούς, εγώ τον δικό μου τον επένδυσα σε αυτό το άθλημα. Είναι δύσκολο να φτάσεις και να μείνεις στην κορυφή. Έχω παίξει σε 180 αγώνες και έχω μόλις 26 ήττες», ανέφερε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cxsz9bniwbgx)

Για το άγχος του, το οποίο έφτασε να του δημιουργεί πρόβλημα όπως λέει, δήλωσε: «Ήθελα να διαχειριστώ το άγχος μου, το οποίο είχε αρχίσει να με βαραίνει πολύ όταν ξεκίνησα να παίρνω παγκόσμιους τίτλους, να γεμίζω στάδια, να βγαίνω και να έχω όλες τις κάμερες επάνω μου. Υπάρχει μία ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη και εκεί σου κόβονται τα πόδια, στεγνώσει το στόμα σου, γίνεται πιο βαριά η ανάσα».

Κλείνοντας πρόσθεσε: «Είχα αρχίσει να μην απολαμβάνω τους αγώνες μου και όλο αυτό να με βασανίζει ψυχοσωματικά. Ήθελα να απαλλαγώ από αυτό και να εξελιχθώ. Άρχισα να επενδύω στο άγχος μου και να κάνω ένα restart. Την περίοδο του άγχους μου έκανα όλες τις εξετάσεις, γιατί νόμιζα ότι κάτι έχω, αλλά δεν είχα τίποτα».


Ειδήσεις σήμερα:

Έπιασαν τον δολοφόνο της 27χρονης μητέρας στην Ιταλία - Την καταδίωκε αφού εκείνη διέκοψε την εξωσυζυγική τους σχέση

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 34χρονου Κρητικού που πυροβολήθηκε στο Γκάζι - Παίρνουν εξιτήριο οι άλλοι δύο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης