Μαίρη Χελιώτη: Η διεθνής newcomer της μόδας
mairh-arthrou

Μαίρη Χελιώτη: Η διεθνής newcomer της μόδας

Μπορεί το Cristiano Marcheli να θεωρείται καινούριο fashion brand, οι δημιουργίες της νεαρής σχεδιάστριας όμως έχουν ήδη αγαπηθεί από τη Γαλλική Ριβιέρα μέχρι το Μαϊάμι - Συναντήσαμε τη νέα πρέσβειρα της ελληνικής μόδας

Θα μπορούσε να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση στην ιατρική, την οποία επέλεξε αρχικά αποκτώντας πτυχίο στη φαρμακευτική, όμως πολύ γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η ευτυχία ορίζεται από τις επιλογές μας - από ένα σημείο και μετά, το σχέδιο μόδας ήταν μονόδρομος για τη Μαίρη Χελιώτη.

Η ιστορία ξεκινά από τον φημισμένο στην εποχή του παππού της, ο οποίος ως χειροπράκτης είχε «σώσει» τον βασιλιά Παύλο. Ο πατέρας της στη συνέχεια υπήρξε ένας από τους πλέον επιτυχημένους οδοντιάτρους διατηρώντας τη δική του κλινική στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ως φυσική εξέλιξη, η ταλαντούχα δημιουργός σπουδάζει φαρμακευτική στο Μιλάνο, την πόλη που είχε επιλέξει στα 70s και ο πατέρας της.

Η Μαίρη ασκεί για κάποιο διάστημα το επάγγελμα του φαρμακοποιού, αλλά πολύ σύντομα τόσο η ίδια όσο και το περιβάλλον της αντιλαμβάνονται ότι στο DNA της υπερέχει η καλλιτεχνική φύση. «Λίγο προτού πεθάνει ο πατέρας μου, ένας εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας, με συμβούλεψε να κάνω αυτό που πραγματικά θέλω, να γίνω δηλαδή σχεδιάστρια μόδας. Επιστρέφοντας στο Μιλάνο, γράφομαι στο Istituto Marangoni και νιώθω ότι επιτέλους βρίσκω αυτό που θέλω και με γεμίζει. Αργότερα πήγα στο Λονδίνο όπου παρακολούθησα τμήματα υψηλής ραπτικής στην περίφημη σχολή Central Saint Martins», αναφέρει η ίδια.

Εχουμε συναντηθεί στο Λονδίνο, στο πολυκατάστημα Harrods, όπου απολαμβάνουμε τον καφέ μας. Η Μαίρη Χελιώτη είναι μια εξαιρετική πρέσβειρα της ελληνικής μόδας στη Μεγάλη Βρετανία, όπου περνά αρκετούς μήνες κάθε χρόνο, μοιράζοντας τη ζωή της μεταξύ Αθήνας, Μιλάνου και βρετανικής πρωτεύουσας.
Από το 2021 έχει ιδρύσει το δικό της fashion brand, το Cristiano Marcheli: «Το Cristiano προέρχεται από το όνομα του πατέρα μου και το Marcheli προκύπτει από τα αρχικά του δικού μου ονόματος (Maria) και του επωνύμου μου (Chelioti), και μ’ αυτό υπέγραφα τα σχέδιά μου ως φοιτήτρια.

Ηθελα ένα όνομα που να κρύβει μέσα του την αγάπη μου για τον πατέρα μου και το πάθος μου για το σχέδιο μόδας». Ο πατέρας της, ένας δραστήριος άνδρας με έντονη προσωπικότητα και αψεγάδιαστο στυλ, ήταν αυτός που ενέπνευσε τη Μαίρη να χτίσει την αυτοπεποίθησή της και να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία της, να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο χωρίς να θυσιάσει την αθωότητα και την αυθεντικότητά της. «Ηταν εκείνος που με παρακίνησε να κυνηγήσω το όνειρό μου. Είχα το πάθος και την αποφασιστικότητα να δημιουργήσω τη δική μου ιστορία. Ο χώρος της μόδας δεν είναι εύκολος, για εμένα όμως αυτό αποτελούσε πρόκληση».
Και κάπως έτσι, η Μαίρη Χελιώτη βρίσκεται στο επίκεντρο της μόδας, το Μιλάνο, αφιερώνοντας χρόνια για να μελετήσει το σχέδιο ως τρόπο έκφρασής της. Μαγεμένη από τους καθημερινούς ήχους, αντλώντας έμπνευση από τα αρώματα της πόλης και την αυθεντικότητα των κατοίκων της, δημιουργεί έναν ολόκληρο νέο κόσμο, γεμάτο υπέροχα υφάσματα, ζωηρά χρώματα και θηλυκές γραμμές που αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα και την προσωπικότητα. «Το ότι στην Ιταλία και το Λονδίνο απέκτησα πολύ καλές βάσεις με βοήθησε ιδιαίτερα στη δουλειά μου. Θυμάμαι ακόμα τις οδηγίες της καθηγήτριάς μου, που υπήρξε η πρώτη τεχνίτρια της Chanel. Από τους Ιταλούς διδάχτηκα την προσοχή στη λεπτομέρεια και το κυνήγι της τελειότητας. Ετσι έμαθα να αναζητώ τα καλά υφάσματα και να τελειοποιώ τις ραφές», αναφέρει.

Ζώντας στο Μιλάνο αποκτά γνωριμίες στον χώρο της μόδας, όπως ο μόδιστρος Τζόρτζιο Αρμάνι, ενώ ο οίκος Zegna την παροτρύνει να κάνει την πρακτική της εκεί. «Η πανδημία έβαλε φρένο στα σχέδιά μου, αλλά μου χάρισε τον χρόνο της σωστής προετοιμασίας. Αμέσως μετά, πριν από έναν χρόνο δηλαδή, κυκλοφόρησα την πρώτη μου συλλογή resort. Τα ρούχα μου είναι ραμμένα στην Ελλάδα από υφάσματα που έρχονται από το Παρίσι και το Μιλάνο».

Μέσα σε μικρό διάστημα η Μαίρη Χελιώτη κατάφερε κάτι για το οποίο συνάδελφοί της προσπαθούν χρόνια: να πουλάει δημιουργίες της στα πιο κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου, από το Παρίσι και την Κυανή Ακτή μέχρι την Ιμπιζα και το Μαϊάμι. «Μου αρέσει που οι δημιουργίες μου ταυτίζονται με τις πιο όμορφες και χαλαρές περιόδους του χρόνου, με την άνοιξη και το καλοκαίρι. Με μήνες που αποπνέουν αισιοδοξία και χαρά», σχολιάζει. «Η έμπνευσή μου πηγάζει από τα ταξίδια μου σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπου κάθε στοιχείο γίνεται η πυξίδα που δείχνει την κατεύθυνση που θα δοθεί στην επόμενη συλλογή μου. Ηχοι, αρώματα και εικόνες υλοποιούνται σε χρώματα, μοτίβα και υφάσματα δημιουργώντας ξεχωριστά ρούχα που ακολουθούν τη σύγχρονη γυναίκα από το πρωί έως το βράδυ στην πόλη, στην ύπαιθρο ή στο καλοκαιρινό θέρετρο».

Στο Cristiano Marcheli η απλότητα, η κομψότητα και η αγάπη για το σχέδιο διαμορφώνουν δημιουργίες που αναδεικνύουν τη γυναικεία φύση. «Η προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα και ο σεβασμός σε κάθε φάση και λεπτομέρεια της παραγωγής αποτελούν αναπόσπαστες αρχές μας, διασφαλίζοντας ότι κάθε κομμάτι Cristiano Marcheli ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προδιαγραφές», τονίζει η δημιουργός.

Οσο για το επόμενο βήμα, η συλλογή Μodern Classics SS24 συνδυάζει διαχρονική κομψότητα και φρέσκες ιδέες σε ένα όμορφο πάντρεμα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, στις χρυσαφένιες αποχρώσεις της Μεσογείου και την αξεπέραστη φινέτσα της ιταλικής μόδας. «Αυτά τα κομμάτια θα παραμείνουν αγαπημένα στην ντουλάπα σας, συνοδεύοντάς σας σε αμέτρητες στιγμές», υπόσχεται η Μαίρη Χελιώτη, και η σταθερή προτίμηση που της δείχνουν γυναίκες σε όλο τον κόσμο το επιβεβαιώνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Ώρα πληρωμών για τον χριστουγεννιάτικο μποναμά: Πρεμιέρα με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε χαμηλοσυνταξιούχους


«Ακατανόητος» ο πήχης Κασσελάκη για πρωτιά στις ευρωεκλογές, λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Αποκαλυπτική με σορτσάκι 2.750 δολαρίων στα γενέθλια του συζύγου της Jay-Z η Μπιγιονσέ - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης