Η Ελένη του Ανδρέα, ο «Ερωτας Φυγάς» και η Ελένη της χαράς

Η Ελένη του Ανδρέα, ο «Ερωτας Φυγάς» και η Ελένη της χαράς

Το 2023 φεύγει και η τηλεόραση το αποχαιρετά με χαμηλές επιδόσεις και χωρίς ψυχραιμία

TV-mikroutsikos
Το πρόβλημα πλέον στον χώρο της τηλεόρασης είναι πολύ πιο βαθύ απ’ όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε. Κυνηγάμε τόσο πολύ την είδηση, προκειμένου να μπει στην σκαλέτα, που το μόνο που ενδιαφέρει είναι αυτό και όχι το ανθρώπινο κομμάτι. Τρανό παράδειγμα ο «Ερωτας Φυγάς», του οποίου το πρόωρο τέλος συνιστά γεγονός. Δεν είμαι σίγουρη ότι όλοι νοιάζονται γι αυτούς που μένουν δίχως δουλειά ή για να έχουν «αποκλειστικάρες». Όχι όλοι αλλά αρκετοί. Παρόμοιες συμπεριφορές αντιμετωπίζουν πολλοί στον χώρο που μπορεί να βρίσκονται ή βρέθηκαν σε αντίστοιχη θέση και βλέπουν τηλέφωνα να χτυπούν με περιέργεια αλλά όχι με ενδιαφέρον. Κάπου λίγο έλεος. Οι ηθοποιοί που μένουν ξεκρέμαστοι είναι και πρέπει να είναι το θέμα και όχι εμείς και οι εκπομπές.

Αρχίσαμε πάλι τα επεισόδια για ένα άλλο σίριαλ, το οποίο πάντως δεν έχει αρχίσει. Το πρωινό μαγκαζίνο του Open το Σαββατοκύριακο. Τι ήταν να γίνει το ερώτημα, το πιο άκυρο που ακούστηκε εσχάτως, για το αν θα είναι η Ελενα Χριστοπούλου το τέταρτο μέλος της εκπομπής… Αρχισαν τα όργανα. Κι εδώ να διευκρινίσουμε κάτι. Δεν είναι μόνο η ποιότητα και η ικανότητα που κάνουν την διαφορά στην τηλεόραση. Είναι και άλλοι παράγοντες. Μπορεί για παράδειγμα ένα πρόσωπο με πολύ μικρή θητεία να λαμβάνει τεράστια αμοιβή. Μπορεί επίσης ένα πρόσωπο, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, να μετράει πολλά χρόνια στο γυαλί και να προηγείται σε πολλά. Μπορεί πολλά. Αυτό όμως ούτε αναιρεί την ικανότητα ούτε όμως και την δυνατότητα να δοθεί ευκαιρία σε πιο νέα πρόσωπα στον χώρο της τηλεόρασης. Τα οποία μπορεί να έχουν διαγράψει μακρά πορεία σε άλλους χώρους, όμως στην τηλεόραση είναι «νέοι». Εκεί χρειάζεται υπομονή και προσπάθεια και όχι απογοήτευση.

Βγάζω την Ελενα Χριστοπούλου εκτός συζήτησης γιατί υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να ενταχθεί στην εκπομπή, ούτε φυσικά προέκυψε κάτι τέτοιο. Βγάζω και τη Ναταλί Κάκκαβα, η οποία μετράει αρκετά χρόνια και ήδη έχει παρουσιάσει τρεις εκπομπές. Εχει εμπειρία και είναι ξεχωριστό κεφάλαιο.

Η Μαριάντα Πιερίδη και η Φελίσια Τσαλαπάτη είναι νέες στην παρουσίαση. Αμφότερες έχουν κάνει πολλά και σημαντικά, όχι όμως στο γυαλί. Εκεί το βάπτισμα το πήραν το περασμένο καλοκαίρι και τα πήγαν μια χαρά για τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης εκπομπής, όπου αντιμετώπισαν δύσκολα θέματα και δεν υπέπεσαν σε λάθη σοβαρά. Εβαλαν τα γυαλιά σε εμπειρότερους. Το ότι δέχτηκαν πρόταση να συνεχίσουν αυτό που έκαναν, κάτι σημαίνει. Όμως με μία παρουσίαση δεν κρίνεται η καριέρα κανενός. Αν το εξελίξουν και συνεχίσουν να κρατάνε την «μπάλα χαμηλά» όλα θα πάνε καλύτερα. Μακάρι να αρχίσει επιτέλους αυτή η εκπομπή και τότε θα έχουμε πολύ περισσότερα και να δούμε αλλά και να πούμε.

Συγκινητικός σήμερα ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη, η οποία παρεμπιπτόντως εξελίσσεται και δουλεύει σκληρά. Όχι γιατί μίλησε για όλα όσα έζησε μόνο αλλά γιατί τίμησε με τρόπο μοναδικό μία γυναίκα, που στάθηκε βράχος όταν εκείνος είχε «ναυαγήσει». Η Ελένη ήταν και είναι και πάντα διακριτικά. Και ο Ανδρέας της χρωστάει πολλά. Και μπράβο που στην ανθρώπινη διάσταση αυτού του θέματος υπάρχει αυθεντικότητα και μπέσα.

Ενας είναι ο άνθρωπος που έχει καταλάβει την αξία της χαράς και της καλής ενέργειας στην τηλεόραση. Η Ελένη Μενεγάκη. Εξήγηση δεν χρειάζεται. Και με την φωνή χαμηλωμένη την θες στο σπίτι να την βλέπεις και να την αισθάνεσαι. Χωρίς πολλά λόγια, καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Κουίζ και καλό Σαββατοκύριακο: ποια τηλεπερσόνα έκανε μυστικό ραντεβού με ανταγωνιστικό κανάλι και το έμαθαν από το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται;

Ειδήσεις σήμερα

Βασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία μετά το unfair - Δείτε το τετ α τετ με τον Σούνακ

Πώς η επιχείρηση «τροπικό φρούτο» των Ισραηλινών το 2018 στη Γάζα, βοήθησε τη Χαμάς να πιάσει στον ύπνο το Ισραήλ το 2023

Το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα»: Η μυστηριώδης πνευμονία εμφανίστηκε και σε χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης