Tommy Hilfiger: Στην έπαυλη της μόδας
tommy-0

Tommy Hilfiger: Στην έπαυλη της μόδας

Η πρώην βίλα του διάσημου designer στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ πωλείται αντί 9,7 εκατ. ευρώ. Λόγω των αμέτρητων κομφόρ της αναμένεται να έχει πολύ σύντομα νέο ιδιοκτήτη.

Ο Τόμι Χίλφιγκερ δεν είναι μόνο διάσημος ως σχεδιαστής αλλά και ως μεγιστάνας ακινήτων, ο οποίος έχει βάλει τη δημιουργική πινελιά του στον σχεδιασμό και τη διακόσμηση των κατοικιών του στο Ασπεν και τη Νέα Υόρκη. Από τα χέρια του είχε περάσει και η εντυπωσιακή έπαυλη στο Γκρίνουιτς, την οποία πούλησε το 2000 μετά το διαζύγιό του. Κρυμμένη στο τέλος ενός κατάφυτου ιδιωτικού δρόμου, η βίλα έχει έκτοτε υποστεί σημαντικές αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις, διατηρώντας όμως ατόφια τα σχεδιαστικά ίχνη του Αμερικανού μόδιστρου. 




«Το προσωπικό μου στυλ είναι κλασικό, αλλά με μια μικρή ανατροπή. Μοντέρνο με μια πινελιά vintage»

Στην αρχική μορφή της ήταν ένα αγροτόσπιτο από τα τέλη του 1700, το οποίο αγόρασε το 1904 ο Γουίλιαμ Χάρινγκτον, πλούσιος γόνος της περιοχής, και το μετέτρεψε σε ένα μεγαλοπρεπές οίκημα. «Το κτήμα, με τη γοητεία της παλιάς εποχής, περιλαμβάνει ένα ρουστίκ αρχοντικό, ένα σπιτάκι του επιστάτη και στάβλους που κάποτε φιλοξενούσαν έναν ιπποκόμο, πέντε άλογα και τρεις αγελάδες», ήταν η αρχική περιγραφή στην ιστοσελίδα της Ιστορικής Εταιρείας του Γκρίνουιτς.




Κάποιες δεκαετίες αργότερα πέρασε στα δημιουργικά χέρια του Τόμι Χίλφιγκερ. «Το προσωπικό μου σήμα κατατεθέν στο στυλ είναι κάτι κλασικό, αλλά με μια μικρή ανατροπή. Θεωρώ ότι το σύγχρονο μπορεί να συνδυαστεί με κάτι παραδοσιακό με έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο. Μοντέρνο με μια πινελιά vintage», είχε περιγράψει κάποτε ο ίδιος την οπτική του στη διακόσμηση - η οποία αντικατοπτρίζεται περίφημα σε κάθε σπιθαμή αυτού του σπιτιού.



Στο γήπεδο τένις κάποτε έπαιζε ο οκτώ φορές πρωταθλητής του Grand Slam Iβάν Λεντλ

Τοποθετημένη σε μια απέραντη δεντροφυτεμένη έκταση, η κυρίως κατοικία εκτείνεται σε 7.438 τ.μ. και περιλαμβάνει επιπλέον ένα διαμέρισμα επισκεπτών πάνω από το γκαράζ και έναν ακόμα ξενώνα δίπλα στην πισίνα. Το αρχοντικό διατηρεί πολλά από τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της εποχής του, όπως ψηλά ταβάνια, ξύλινα δάπεδα και διακοσμητικές γύψινες επενδύσεις. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται δύο επίσημα σαλόνια με τζάκια, μια τραπεζαρία, ένα μεγάλο οικογενειακό δωμάτιο, ένα μπαρ και μια κουζίνα με λευκά ντουλάπια και μαρμάρινους πάγκους, στην οποία έχει βρει τη θέση της μια όμορφη γωνιά για το πρωινό γεύμα με παρκέ δάπεδο και άπλετο φυσικό φως. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, με την κύρια σουίτα να βρίσκεται στη δική της ιδιωτική πτέρυγα, με καθιστικό, τζάκι, γκαρνταρόμπα και δύο μπάνια.  Οι σχολαστικά περιποιημένοι εξωτερικοί χώροι 20 στρεμμάτων σχεδιάστηκαν από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα τοπίου Πέρι Γκιλιότ και περιλαμβάνουν έναν παλιό οπωρώνα, έναν κήπο με τρανταφυλλιές και μια ειδυλλιακή λίμνη. Highlight είναι η τεράστια θερμαινόμενη πισίνα, δίπλα στην οποία δεσπόζει ο εντυπωσιακός ξενώνας-ησυχαστήριο, που διαθέτει δύο μπάνια, μια μικρή κουζίνα και ένα playroom. και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τέσσερα άτομα. Η πρόσβαση σε αυτόν γίνεται μέσω μιας βεράντας καλυμμένης από φυτά με δύο κρεμαστές κούνιες.  Και αν οι επόμενοι ιδιοκτήτες είναι λάτρεις των τερέν, σίγουρα θα εκτιμήσουν το επαγγελματικό γήπεδο τένις στο οποίο κάποτε έπαιζε ο τενίστας Βόιτσεχ Φίμπακ, αλλά και ο οκτώ φορές πρωταθλητής του Grand Slam, Ιβάν Λεντλ ◆


Kyle Norton, Realty Plans

Ειδήσεις σήμερα:

Ελεύθερα χωρίς κανένα μέτρο κυκλοφορούσαν τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη - Απολογείται ο ιδιοκτήτης τους


Ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση Όλιβερ - Φιλόζωοι ετοιμάζουν πορεία στην Αράχωβα


Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο ηθοποιός Αντρέ Μπράουερ από το Brooklyn Nine-Nine

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης