Πέννυ Μπαλτατζή: Όταν έχασα τη μητέρα μου ανακουφίστηκα πάρα πολύ, ήθελε να «φύγει»

Πέννυ Μπαλτατζή: Όταν έχασα τη μητέρα μου ανακουφίστηκα πάρα πολύ, ήθελε να «φύγει»

«Θυμάμαι που μου έλεγε θέλω την ελευθερία μου» δήλωσε η τραγουδίστρια

penni_baltatzi__1_
Η Πέννυ Μπαλτατζή μίλησε για τη μητέρα της και τη ψυχική ασθένεια που αντιμετώπιζε, στην εμφάνιση στο «Στούντιο 4» τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Αρχικά, η γνωστή τραγουδίστρια περιέγραψε: «Στο σπίτι υπήρχαν άλλες συνθήκες. Η μητέρα μου είναι δημόσιος υπάλληλος. Μεγάλωσα πολύ με τη γιαγιά μου και τον μπαμπά μου, με κρατούσαν το πρωί. Ήταν ελεύθερος επαγγελματίας ο μπαμπάς μου, οπότε είχε πιο πολύ ελεύθερο χρόνο».

Και είπε σχετικά με την κατάσταση της μητέρας της: «Το πώς μεγάλωσα είναι μια περίεργη ιστορία, η μαμά μου είχε πολλά θέματα ψυχικής υγείας. Μιλάμε για ιδεοψυχαναγκασμό, οι αγχώδεις διαταραχές έχουν πάρα πολλά είδη, πάρα πολλά κεφάλαια, η μαμά μου είχε ιδεοψυχαναγκασμό. Δεν είμαι και εγώ ειδικός, έχω διαβάσει όμως πάρα πολλά. Μια πρώτη διάγνωση έκανα μόνη μου όταν ήμουν 20 χρονών, 21, γιατί ούσα στη σχολή βρεφονηπιοκόμων, διαβάζοντας ψυχοπαθολογία, ξαφνικά διαβάζω αγχώδεις διαταραχές και φτάνοντας σε αυτό το κεφάλαιο διαβάζοντας λέω: "Και αυτό, και αυτό, και αυτό"».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwrsr4rmgs35)
Κλείσιμο

Ενώ, πρόσθεσε: «Πάρα πολλά της μαμάς μου ότι θέλει να κάνει τα πράγματα κάθε ημέρα με την ίδια σειρά, ότι είχε χαρτάκια παντού κολλημένα στο σπίτι, ότι τότε πρέπει να γίνει αυτό, τότε το άλλο, ότι δεν μπορούσες να την βγάλεις από το πρόγραμμά της, δυσκολευόταν πάρα πολύ να προσαρμοστεί σε έναν καινούργιο χώρο, δυσκολευόταν πάρα πολύ να φτιάξει τη βαλίτσα της [...] Ήταν κομμάτι του ιδεοψυχαναγκασμού, ότι όταν έχω μάθει με έναν τρόπο να λειτουργώ, έτσι και πας να με ξεκολλήσεις και να μου το αλλάξεις, χάνω όλο τον έλεγχο, χάνω τη σειρά μου, τη ψυχραιμία μου και γίνομαι μια άλλη».

«Η ζωή έχει πολλά πράγματα, δεν μπορεί να είναι κάθε ημέρα η ίδια» τόνισε η Πέννυ Μπαλτατζή.

Και συμπλήρωσε: «Διάβαζε πολύ, ένιωθε όλες αυτές τις γωνίες σαν μαμά αλλά και σαν άνθρωπος γενικά. Ήταν από πολύ νωρίς, το είχε πριν από εμάς. Είχα μάθει ότι από 16 χρονών φαινόταν ότι είχε κάποιες δυσκολίες».

Για την αντιμέτωπιση του προβλήματος ψυχικής υγείας, είπε: «Η μαμά μου ζητούσε βοήθεια από μόνη της, και από ψυχολόγο. Μάλιστα θεωρούσε ότι εμείς είχαμε θέματα, της καθημερινότητας. Πήγε σε μια παιδοψυχολόγο και είπε ότι δεν μπορούσε να μας αντιμετωπίσει. Περάσαμε και εμείς από συνεδρία μια φορά. Της είπε ότι τα παιδιά σου είναι μια χαρά, κανονικά. Και της είπε μην έρχεσαι ιδιωτικά, έλα σε ομάδα και θα δεις ότι όλες οι μητέρες έχουν τα ίδια θέματα [...] Της είπαν ότι πρέπει να πάει σε ψυχίατρο και να πάρει αγωγή, αλλά δεν το δέχτηκε».

Επίσης, αποκάλυψε για τον θάνατο της μητέρας της: «Έχασα τη μαμά μου το 2018 και πήρα πολύ μεγάλη ανάσα, ανακουφίστηκα πάρα πολύ».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwruawtvvas9)

Στο τέλος, κατέληξε: «Σωματοποιήθηκε η ψυχική της ασθένεια, έπαθε ALS, όλα ακινητοποιούνται. Ήθελε κι εκείνη να "φύγει". Υπήρχαν στιγμές που ήταν στο κρεβάτι… την έβλεπα και της έλεγα πόσο όμορφη ήταν. Θυμάμαι που μου έλεγε θέλω την ελευθερία μου. Τι άλλο μπορεί να θέλω εγώ, λοιπόν, για την μαμά μου, πέρα από το να πετάξει… Ήταν στο νοσοκομείο σε ημικωματώδη κατάσταση και να λέω πεθαίνει τώρα. Και να πηγαίνω στα αφτιά της να της λέω μαμά, μαμά έλα με ακούς, μαμά, μαμά, μαμά με ακούς, μαμάααα! Και τελικά επανήλθε, γυρίσαμε σπίτι και πέθανε μετά από ένα χρόνο. Αλλά αυτό ήταν σαν να την έχασα μια φορά».

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαρία, εδώ πέθανες, ό,τι έζησες έζησες» - Συγκλονίζει η μαρτυρία της 21χρονης στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ στην Αρκαδία

Βόλος: Η μοιραία στιγμή που η μηχανή παρασέρνει τον παππού με το βρέφος - Βίντεο ντοκουμέντο

Διαρροή αμμωνίας στου Ρέντη: Πώς συνέβη το ατύχημα - Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας υπάλληλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης