Ντένζελ Ουάσινγκτον: Η απίστευτη σεμνότητα ενός σπουδαίου ηθοποιού

Ντένζελ Ουάσινγκτον: Η απίστευτη σεμνότητα ενός σπουδαίου ηθοποιού

Εξαιρετικός σε όποιον ρόλο κι αν παίζει και εξόχως ακριβοπληρωμένος - Σύμφωνα με το «Forbes», σε κάθε δολάριο αμοιβής του αντιστοιχούν 10 δολάρια στο box office

denzel
Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον είναι ένα από τα πιο πρεστιζάτα μέλη της χολιγουντιανής κοινότητας. Στα 46 χρόνια της καριέρας του έχει στριμώξει στο βιογραφικό του δεκάδες ταινίες που αξίζουν θέση σε μια ταινιοθήκη που θέλει να θεωρείται της προκοπής: από τα «Glory» (που του χάρισε και το πρώτο Οσκαρ του), «Φιλαδέλφεια», «Μάλκολμ Χ» και «Το άγγιγμα του κακού» μέχρι τα «Συλλέκτης Οστών», «Ημέρα Εκπαίδευσης» (για το οποίο κέρδισε το δεύτερο Οσκαρ του), «American Gangster» και την πιο πρόσφατη «Τραγωδία του Μάκβεθ» σε σκηνοθεσία Τζόελ Κόεν, όπου υποδυόταν τόσο αριστουργηματικά τον περιβόητο σαιξπηρικό ήρωα ώστε τιμήθηκε με την ένατη -μέχρι στιγμής- υποψηφιότητά του από την Ακαδημία. Ναι, ο Ντένζελ είναι επαγγελματίας σουλατσαδόρος του κόκκινου χαλιού.
aUEvjDQj0ugn8sYmL6bcUw9DjZB
Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον σε σκηνή της ταινίας «Μάλκολμ Χ»

Πέρα, όμως, από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και την ικανότητά του να παίζει εξίσου άψογα καλούς και κακούς χαρακτήρες, βασανισμένους ήρωες, μαχητικούς ντετέκτιβ, ανθρώπους της διπλανής πόρτας ή μεγαλειώδεις ηγέτες, αυτό που προσθέτει μερικούς ακόμα πόντους στη μεγαλοσύνη του είναι η σεμνότητα που εξακολουθεί να φορά σαν δεύτερο δέρμα παρά τη φήμη, την επιτυχία, τα δυσθεώρητα κασέ και τους επαίνους των κριτικών και των συμπρωταγωνιστών του. Ο Τομ Χανκς, για παράδειγμα, που είχε συνεργαστεί μαζί του στο «Φιλαδέλφεια» το 1998, είχε δηλώσει ότι το να παίζει μαζί με τον Ουάσινγκτον ήταν σαν να παρακολουθεί σεμινάριο υποκριτικής.
Κλείσιμο
oGNJ4nz2SpVfS0O7Aj0HKHGh0Qg
Mε τον συμπρωταγωνιστή του, Τομ Χανκς, στην ταινία «Φιλαδέλφεια»

Παρότι είναι επίσης ένας από τους ωραιότερους άνδρες του Χόλιγουντ, εκείνος δεν έπαιξε ποτέ τον ωραίο στις ταινίες του, ούτε στην προσωπική του ζωή. Ποτέ δεν απασχόλησε τον Τύπο με σκάνδαλα ή με ερωτικές σχέσεις μικρής ή μεγάλης διάρκειας. Αντιθέτως, είναι ένας από τους πιο πιστούς συζύγους της κινηματογραφικής βιομηχανίας παραμένοντας με την ίδια γυναίκα από το 1983 με την οποία αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης - και το εννοούσαν. Για την ιστορία, με τη σύζυγό του και επίσης ηθοποιό Πολέτα είχαν γνωριστεί στο σετ της τηλεταινίας «Wilma» το 1977.
b0Ej6fnXAP8fK75hlyi2jKqdhHz__1_
Η αφίσα της ταινίας «Equalizer 3: Το τελευταίο κεφάλαιο»,

Αυτές τις ημέρες τον βλέπουμε στην ταινία «Equalizer 3: Το τελευταίο κεφάλαιο», όπου για τρίτη -και τελευταία- φορά ο Αμερικανός σούπερ σταρ υποδύεται τον μετανοημένο πληρωμένο δολοφόνο που προσπαθεί να ξεπλύνει το αμαρτωλό παρελθόν του προστατεύοντας όσους έχουν την ανάγκη του.

Μέσα στο 2024 θα τον δούμε και στην ταινία «Gladiator 2», σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, με συμπρωταγωνιστή τον σταθερά ανερχόμενο Πέδρο Πασκάλ. Τα καλύτερα έρχονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης