Ντάνι Μάστερσον: Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια έως ισόβια για δύο βιασμούς

Ντάνι Μάστερσον: Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια έως ισόβια για δύο βιασμούς

Ο ηθοποιός γνωστός από το «That '70s Show» καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο γυναικών

danny_masterson
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντάνι Μάστερσον καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 30 ετών έως ισόβια για τον βιασμό δύο γυναικών.

Ο Μάστερσον πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική σειρά «That '70s Show», η οποία προβαλλόταν την εποχή των εγκλημάτων του στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι ο 47χρονος Μάστερσον είχε στηριχθεί στην ιδιότητά του ως διακεκριμένου Σαϊεντολόγου για να αποφύγει την απόδοση ευθυνών.

Η δικαστής Τσαρλαίν Ολμέδο επέτρεψε στα θύματα των εγκλημάτων του να διαβάσουν δηλώσεις επιπτώσεων στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη του.
Κλείσιμο
Η εξέχουσα πρώην σαϊεντολόγος και ηθοποιός Λέα Ρέμινι παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου και παρηγόρησε τις γυναίκες πριν και μετά την εκφώνηση των δηλώσεών τους.

«Εύχομαι να τον είχα καταγγείλει νωρίτερα στην αστυνομία», είπε μία από τις γυναίκες, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μια άλλη γυναίκα είπε στον Μάστερσον: «Σε συγχωρώ. Η αρρώστια σου δεν είναι πλέον δική μου να την αντέξω», σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μάστερσον παρέμεινε σιωπηλός καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Καθώς ο δικαστής διάβαζε την ποινή του - τη μέγιστη επιτρεπόμενη ποινή - η σύζυγός του, Μπιζού Φίλιπς, εθεάθη στο δικαστήριο να σπαράζει σε κλάματα.

Ο Μάστερσον κρίθηκε ένοχος τον Μάιο σε επαναληπτική δίκη, αφού οι πρώτοι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ετυμηγορία το 2022. Μετά την καταδίκη του, ο Μάστερσον θεωρήθηκε ότι διέτρεχε κίνδυνο φυγής και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο ηθοποιός καταδικάστηκε αφού τρεις γυναίκες κατέθεσαν ότι τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι του στο Χόλιγουντ από το 2001-03, κατά τη διάρκεια της ακμής της τηλεοπτικής του φήμης.

Οι ένορκοι άκουσαν μαρτυρία ότι τους είχε δώσει ναρκωτικά πριν τους επιτεθεί.

Κρίθηκε ένοχος για βιασμό σε βάρος των δύο από τις τρεις κατήγορές του. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την τρίτη κατήγορο κηρύχθηκαν κακοδικία και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να επανεξετάσουν την υπόθεση.

Η Άλισον Άντερσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί δύο από τα θύματα, ανέφερε σε δήλωση που απέστειλε στο BBC News ότι οι γυναίκες «επέδειξαν τεράστια δύναμη και γενναιότητα, με το να προσέλθουν στις αστυνομικές αρχές και να συμμετάσχουν άμεσα σε δύο εξαντλητικές ποινικές δίκες».

«Παρά την επίμονη παρενόχληση, την παρεμπόδιση και τον εκφοβισμό, αυτές οι θαρραλέες γυναίκες βοήθησαν να λογοδοτήσει σήμερα ένας αδίστακτος σεξουαλικός θηρευτής», είπε.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας βοήθησε στη συγκάλυψη των επιθέσεων, έναν ισχυρισμό που η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Την εποχή των επιθέσεων, ο Μάστερσον και οι τρεις κατήγοροί του ήταν Σαϊεντολόγοι. Αρκετές από τις γυναίκες είπαν ότι τους πήρε χρόνια να καταθέσουν, επειδή οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας τις αποθάρρυναν από το να καταγγείλουν τον βιασμό στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, αξιωματούχοι της Σαϊεντολογίας είπαν σε μία επιζήσασα ότι θα έχανε την ιδιότητα μέλους της κοινότητας εκτός αν υπέγραφε συμφωνία μη αποκάλυψης και δεχόταν πληρωμή 400.000 δολαρίων (320.000 λιρών).

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικαστής επέτρεψε και στις δύο πλευρές να συζητήσουν το δόγμα και τις πρακτικές της Σαηεντολογίας, προκαλώντας την οργή της οργάνωσης.

Στην ανακοίνωσή της μετά την ετυμηγορία τον Μάιο, η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ούτε ίχνος αποδείξεων που να στηρίζουν τους σκανδαλώδεις ισχυρισμούς ότι η Εκκλησία παρενόχλησε τους κατηγόρους».

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα

Νύχτα αγωνίας στη Θεσσαλία: Μάχη Πυροσβεστικής και Στρατού για απεγκλωβισμούς, αγωνία για τους αγνοούμενους

«Είμαστε πάνω από 100 άτομα εγκλωβισμένοι χωρίς νερό και φαγητό» - Συγκλονιστική μαρτυρία από τον Βλοχό Καρδίτσας

«Τον πνίξατε τον άνθρωπο - Πού είναι ο καπετάνιος;» Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτιδας του Blue Horizon
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης