Ντάνι Μάστερσον: Ένοχος για δύο βιασμούς - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια

Ντάνι Μάστερσον: Ένοχος για δύο βιασμούς - Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια

Δακρυσμένη η σύζυγός του παρακολουθούσε τις εξελίξεις της δίκης - Οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ομοφωνία για την τρίτη κατηγορία που τον βαραίνει

danny-masterson
Ο Ντάνι Μάστερσον καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης, καθώς κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς. Η επιτροπή των ενόρκων δεν κατάφερε να καταλήξει σε ομοφωνία για μία τρίτη κατηγορία που βαραίνει τον ηθοποιό.

Ο Μάστερσον οδηγήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με χειροπέδες, με τη σύζυγό του και ηθοποιό, Μπιζού Φίλιπς να κλαίει και το στενό του περιβάλλον να παρακολουθεί αμίλητο τις εξελίξεις. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 χρόνια, η οποία έχει οριστεί για τις 4 Αυγούστου.



Η ετυμηγορία ήρθε περίπου έξι μήνες, μετά την πρώτη δίκη του ηθοποιού. Και οι τρεις γυναίκες είναι πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, της οποίας ο Μάστερσον είναι εξέχον μέλος. Το ίδρυμα και οι πολιτικές του κατηγορήθηκαν ότι προστάτευαν τον Μάστερσον, ενώ αποθάρρυναν τις γυναίκες από το να απευθυνθούν στις αρχές. Ο Μάστερσον θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 45 χρόνια φυλάκισης εάν καταδικαστεί.

Κλείσιμο

Η επαναληπτική δίκη περιλαμβάνει καταθέσεις εμπειρογνωμόνων για τη Σαϊεντολογία, τις οποίες η δικαστής Charlaine Olmedo αρνήθηκε στην πρώτη δίκη. Ο Μάστερσον έχει δηλώσει αθώος και οι δικηγόροι του έχουν επανειλημμένα αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς. Στην επαναληπτική δίκη θα συμμετάσχουν επίσης άλλες δύο γυναίκες που κατηγορούν τον Μάστερσον για βιασμό, αλλά οι ισχυρισμοί τους δεν αποτελούν μέρος των κατηγοριών εναντίον του. Στην υπόθεση θα καταθέσουν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων νυν ή πρώην μέλη της εκκλησίας, ερευνητές ντετέκτιβ και ψυχολόγοι που ειδικεύονται στις σεξουαλικές επιθέσεις και τη μνήμη. Η πρώτη δίκη κατέληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων που οδήγησε σε κακοδικία και η επανάληψη της δίκης έχει οριστεί να ξεκινήσει με τις εναρκτήριες δηλώσεις τη Δευτέρα.

Danny_Masterson_-_70s
O Nτάνι Μάστερσον έγινε γνωστός από τον ρόλο του Στίβεν Χάιντ στην επιτυχημένη κωμική σειρά «That '70s Show» που προβλήθηκε από το 1998 έως το 2006


Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πρώτη δίκη του Μάστερσον και θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην επανάληψη της δίκης, με τη δικαστή Σαρλέν Ολμέντο να επιτρέπει την κατάθεση εμπειρογνωμόνων για τη Σαϊεντολογία, την οποία αρνήθηκε την πρώτη φορά. Η Κλερ Χέντλεϊ, η εμπειρογνώμονας της κατηγορούσας αρχής, είναι πρώην στέλεχος της ηγετικής ομάδας της Σαϊεντολογίας που μήνυσε την εκκλησία το 2009 για την εμπειρία της, ενώ ο εμπειρογνώμονας της υπεράσπισης είναι ο Χιου Μάρτιν Γουίτ, ένας σημερινός υψηλόβαθμος Σαϊεντολόγος που είναι ο εν διαστάσει πατριός της Χέντλεϊ.

Μία από τις γυναίκες που κατηγορείται ότι βίασε ο Μάστερσον γεννήθηκε σε οικογένεια της Σαϊεντολογίας και ανήκε στον κύκλο των φίλων του Μάστερσον, ενώ η δεύτερη κατήγορος ήταν φίλη του Μάστερσον από το 1996 έως το 2002, ενώ εντάχθηκε στην εκκλησία αφού άρχισαν να βγαίνουν. Η τρίτη γυναίκα είχε γνωρίσει τον Μάστερσον μόλις πρόσφατα μέσω κοινών φίλων στην εκκλησία, στην οποία είχε ενταχθεί ως έφηβη.

SPL5506926_007
Ο Μάστερσον και η σύζυγός του Μπιζού Φίλιπς αποχωρούν από το δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2022, αφού οι ένορκοι κήρυξαν κακοδικία στην υπόθεση βιασμού του. Οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ομόφωνη ετυμηγορία σε καμία από τις κατηγορίες εναντίον του - Το ζευγάρι χαμογελούσε και έδειχνε εμφανώς ανακουφισμένο, καθώς έβγαινε από το δικαστικό μέγαρο στο κέντρο του Λος Άντζελες
Η πολύμηνη πρώτη δίκη του Μάστερσον ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όπου οι τρεις κατήγοροι έδωσαν συγκινητικές και συχνά τραυματικές καταθέσεις. Στο τέλος, λιγότεροι από τους μισούς ενόρκους ψήφισαν υπέρ της καταδίκης για οποιαδήποτε κατηγορία, οδηγώντας σε κακοδικία. Ο Μάστερσον συνοδευόταν στο δικαστήριο από μια μεγάλη ομάδα φίλων και συγγενών με δεσμούς τόσο με τη Σαϊεντολογία, όσο και με τη βιομηχανία του θεάματος. Στην επανάληψη της δίκης θα συμμετάσχουν οι ίδιοι μάρτυρες και θα επιτραπεί σε άλλες δύο γυναίκες να καταθέσουν για την τάση του Μάστερσον για τέτοιες πράξεις. Οι γυναίκες συμφώνησαν να καταθέσουν ξανά και η Εισαγγελία της κομητείας του Λος Άντζελες αποφάσισε να προσπαθήσει ξανά με νέα ομάδα ενόρκων.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 12 ατάκες του Θεόδωρου Πάγκαλου που έγραψαν πολιτική ιστορία

Οι τέσσερις λόγοι που κάνουν πιο πιθανή την «νόσο Χ» - Εξηγούν Τζανάκης και Μαγιορκίνης

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που 12χρονη συλλαμβάνεται για τον φόνο του 9χρονου αδελφού της

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης