Μάιλι Σάιρους: Αποκάλυψε την πραγματική ιστορία πίσω από το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του «Vanity Fair» του 2008

Μάιλι Σάιρους: Αποκάλυψε την πραγματική ιστορία πίσω από το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του «Vanity Fair» του 2008

Η τραγουδίστρια μίλησε για τη διαμάχη γύρω από εκείνο το εξώφυλλο στο οποίο ήταν 15 χρονών και πόζαρε τόπλες

miley-0
Η Μάιλι Σάιρους ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με το εξώφυλλο του περιοδικού «Vanity Fair» του 2008.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σειράς TikTok «Used to Be Young» για την υποστήριξη του ομώνυμου τραγουδιού της, η τραγουδίστρια επανέφερε το τότε αμφιλεγόμενο εξώφυλλό της, στο οποίο η τότε 15χρονη πόζαρε τόπλες, καλυμμένη από μια κουβέρτα.

«Πρέπει να πάμε εκεί... στο 2008», είπε στο TikTok που ανέβασε στις 30 Αυγούστου. «Όλοι γνωρίζουν τη διαμάχη της φωτογραφίας, αλλά δεν γνωρίζουν πραγματικά το παρασκήνιο, το οποίο είναι πάντα πολύ πιο ουσιαστικό».

Όπως υπενθύμισε η 30χρονη τραγουδίστρια, η οικογένειά της ήταν μαζί της στο πλατό. Μάλιστα, η 8χρονη τότε αδελφή της Νόα Σάιρους είχε καθίσει στην αγκαλιά της φωτογράφου Άννι Λίμποβιτς «πατώντας το κουμπί της φωτογραφικής μηχανής που τραβούσε τις φωτογραφίες». Στη συνέχεια, η πρώην σταρ Disney μοιράστηκε περισσότερα για τη διαδικασία σκέψης πίσω από το πορτρέτο.

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που φόρεσα κόκκινο κραγιόν γιατί η Πάτι Ντούμπροφ, που μου έκανε το μακιγιάζ, σκέφτηκε ότι αυτό θα ήταν ένα ακόμη στοιχείο που θα με χώριζε από τη Χάντα Μοντάνα», πρόσθεσε. «Αυτή η εικόνα μου ως το απόλυτο αντίθετο της ποπ σταρ για την οποία ήμουν γνωστή και αυτό ήταν που με αναστάτωσε τόσο πολύ. Αλλά [ήταν] πραγματικά, πραγματικά λαμπρές επιλογές κοιτάζοντας πίσω τώρα αυτούς τους ανθρώπους».
Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, η Σάιρους εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τη φωτογραφία.

«Όχι, εννοώ ότι είχα φορέσει μια μεγάλη κουβέρτα», δήλωσε στο Vanity Fair το 2008, όταν ρωτήθηκε αν είχε άγχος για τη φωτογραφία. «Και σκέφτηκα, Αυτό φαίνεται όμορφο και πραγματικά φυσικό. Νομίζω ότι είναι πραγματικά καλλιτεχνικό».

Ωστόσο, εν μέσω των αντιδράσεων γύρω από το εξώφυλλο, σύντομα ζήτησε συγγνώμη.

Κλείσιμο
«Πήρα μέρος σε μια φωτογράφιση που υποτίθεται ότι ήταν "καλλιτεχνική" και τώρα, βλέποντας τις φωτογραφίες και διαβάζοντας την ιστορία, νιώθω τόσο αμήχανα», είχε αναφέρει η τραγουδίστρια σε μια δήλωση που απέκτησε τότε ο Guardian. «Δεν είχα ποτέ την πρόθεση να συμβεί κάτι τέτοιο και ζητώ συγγνώμη από τους θαυμαστές μου για τους οποίους νοιάζομαι τόσο πολύ».

Μια δεκαετία αργότερα, η Σάιρους ανακάλεσε τη συγγνώμη της, κάνοντας λόγο για την αντίδραση που προκάλεσε η φωτογραφία. Επαναφέροντας έναν τίτλο από ταμπλόιντ του 2008 που έγραφε «Η ντροπή της Μάιλι» ακολουθούμενος από τις λέξεις «Η τηλεοπτική "Χάνα" ζητά συγγνώμη για την σχεδόν γυμνή φωτογραφία», η Σάιρους έγραψε στο Twitter το 2018: «ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΑΜ***Υ #10χρόνιαπίσω».

Αργότερα ανέλυσε την απάντησή της στην εκπομπή, «Jimmy Kimmel Live!» σημειώνοντας απλώς ότι «αυτό δεν είναι ωραίο πράγμα» για ένα μέσο να κάνει.
«Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και νομίζω ότι η συζήτηση έχει αλλάξει πολύ», συνέχισε.

«Κάτι που πραγματικά σκέφτηκα ήταν, ξέρετε σίγουρα, κάποιοι άνθρωποι πίστευαν ότι έκανα κάτι λάθος στα μάτια τους. Αλλά νομίζω ότι ήταν πραγματικά λάθος από κάποιον να βάλει πάνω σε κάποιον ότι αυτή είναι η ντροπή μου και ότι πρέπει να ντρέπομαι για τον εαυτό μου», ανέφερε η τραγουδίστρια.

Όσο για τον λόγο που η ηθοποιός ζήτησε αρχικά συγγνώμη, δήλωσε ότι: «Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή ήθελα απλώς να ξεχαστεί αυτό και νομίζω ότι προσπαθούσα επίσης να ισορροπήσω και να καταλάβω τι σημαίνει να είσαι πρότυπο. Και για μένα, νομίζω ότι το να είσαι πρότυπο ήταν το ελεύθερο πνεύμα μου και μερικές φορές η μη απολογητική μου στάση για αποφάσεις με τις οποίες νιώθω άνετα».

Τελικά, η Σάιρους ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρχε τίποτα σεξουαλικό» στη φωτογράφιση.

«Ήταν οι δηλητηριώδεις σκέψεις και τα μυαλά όλων των άλλων που κατέληξαν να το μετατρέψουν σε κάτι που δεν έπρεπε να είναι. Έτσι, στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι. Εκείνοι θα έπρεπε να ντρέπονται», είπε στο τέλος.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες: O Κασιδιάρης παίρνει όλη την Κοινοβουλευτική Oμάδα από τον Στίγκα

Μετωπική κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις φωτιές - Στη Ρόδο σήμερα ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: 24 ώρες πριν το Διαρκές Συνέδριο – «φρένο» στην ένταση μετά το «φαινόμενο Κασσελάκη»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης