Νίκος Γκέλια: Ήρθαμε στην Ελλάδα και μας έδιωχναν από τα σπίτια με τη δικαιολογία πως ήμασταν Αλβανοί

Νίκος Γκέλια: Ήρθαμε στην Ελλάδα και μας έδιωχναν από τα σπίτια με τη δικαιολογία πως ήμασταν Αλβανοί

«Ήρθα στην Ελλάδα το 1997, όταν ακόμη ήταν πολύ ισχυρή η θέση ότι οι Αλβανοί είναι κακοί, ότι ήρθαν στη χώρα για να πάρουν τις δουλειές των Ελλήνων, ότι σκοτώνουν» εξήγησε

nikos-gkelia__3_
O Nίκος Γκέλια έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε σαν παιδί, όταν ήρθε από την Αλβανία στην Ελλάδα.

Ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και αρχικά, δήλωσε: «Ήρθα στην Ελλάδα το 1997, όταν ακόμη ήταν πολύ ισχυρή η θέση ότι οι Αλβανοί είναι κακοί, ότι ήρθαν στη χώρα για να πάρουν τις δουλειές των Ελλήνων, ότι σκοτώνουν».

«Αυτόματα λοιπόν, βίωσα έντονα αυτό το κομμάτι στον μικρόκοσμο που είχα εγώ», πρόσθεσε για τους συμμαθητές και τους καθηγητές του ως έφηβος.

Αναφορικά με το πώς το διαχειρίστηκε, ο Νίκος Γκέλια απάντησε: «Δεν το πολυσκέφτηκα. Αν κάτι με πειράξει, το ξεχνάω. Είναι μια ασπίδα που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός μου. Όταν δεν σκέφτεσαι κάτι, αυτόματα δεν υπάρχει. Επίσης, ένα σκηνικό που είχε γίνει με μια δασκάλα, η οποία μου είπε ότι δεν μπορώ να μιλήσω για την ελληνική Ιστορία, γιατί δεν είμαι Έλληνας, με οδήγησε να διαβάσω πενταπλάσια ελληνική Ιστορία. Αυτή ήταν η αντίδραση μου».

«Δεν έκλαψα, ούτε κρύφτηκα. Πήγα απευθείας στη γνώση. Το δύσκολο κομμάτι ήταν όταν ερχόμουν αντιμέτωπος με παιδιά, γιατί έλεγαν αυτόματα αυτό που σκέπτονταν, χωρίς να φιλτράρουν οτιδήποτε. Ήταν δύσκολο για μένα, όταν δεν με έπαιζαν τα άλλα παιδιά και επειδή άλλαζα σχολεία πολύ συχνά, γιατί μας έδιωχναν από τα σπίτια με τη δικαιολογία πως ήμασταν Αλβανοί, έπρεπε κάθε φορά να δημιουργώ άλλες παρέες», συμπλήρωσε.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς οι κριτικές στο διαδίκτυο «ξυπνούν» τους ελέγχους της ΑΑΔΕ - Στα ραντάρ μέχρι και το Marketplac

Οι «βατοί» αντίπαλοι Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μια ανάσα πριν τους ομίλους - Ο αστερίσκος της ΑΕΚ

Φίλη της Μαντόνα «πρόδωσε» πώς είναι στα 65 της η διάσημη τραγουδίστρια - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης