Νίκος Γκέλια: Αστυνομικοί μου άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και είπαν «και Αλβανός και ηθοποιός;»

Νίκος Γκέλια: Αστυνομικοί μου άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ και είπαν «και Αλβανός και ηθοποιός;»

«Φέτος, όταν πήρα επιτέλους την ελληνική ταυτότητα, δεν πίστευα ότι τελείωσε αυτός ο Γολγοθάς» ανέφερε

nikos-gkelia__2_
Ο Νίκος Γκέλια έδωσε συνέντευξη κι αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έζησε, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί στον δρόμο.

Ο ηθοποιός που έχει καταγωγή από Αλβανία μίλησε στο περιοδικό «7 Μέρες TV» και δήλωσε αρχικά: «Πριν κάποια χρόνια με είχαν σταματήσει αστυνομικοί κοντά στο σπίτι μου, προκειμένου να μου κάνουν έλεγχο για άδεια και δίπλωμα οδήγησης».

«Όταν διαπίστωσαν ότι κατάγομαι από την Αλβανία, άνοιξαν το πορτ μπαγκάζ, στο οποίο είχα και κοστούμια από την παράσταση. Με ρώτησαν τι δουλειά κάνω και τους απάντησα ότι είμαι ηθοποιός. Τότε ανέφεραν "και Αλβανός και ηθοποιός;". Είπα ειρωνικά "ναι, συμβαίνουν κι αυτά"», συμπλήρωσε.

«Αυτή η κατάσταση ήταν η συνήθης για μένα. Σε οποιαδήποτε τεχνοκρατική διαδικασία, πάντα το έβλεπα, είτε στο βλέμμα του άλλου, είτε στον τρόπο που μου μιλούσε, το πώς με διαχειρίζεται σε σχέση με τους υπόλοιπους», τόνισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ελληνική ταυτότητα που κατάφερε να πάρει μετά από 26 χρόνια. «Ήταν πολύ δύσκολο. Φέτος, όταν πήρα επιτέλους την ελληνική ταυτότητα, δεν πίστευα ότι τελείωσε αυτός ο Γολγοθάς. Νομίζω ότι είναι κάτι ανεπίτρεπτο για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει το Δίκαιο του αίματος και όχι το Δίκαιο του τόπου, που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», εξήγησε.

«Στην Ελλάδα για να πάρεις την ελληνική ταυτότητα, πρέπει να αποδείξεις με κάποιον τρόπο ότι συγγενεύεις με κάποιον Έλληνα. Για έναν μετανάστη δεύτερης γενιάς είναι πολύ δύσκολο. Έχω φίλους από το Αφγανιστάν που βρίσκονται στην Ελλάδα 25 χρόνια και αντιμετωπιζουν το ίδιο πρόβλημα», ανέφερε.

Τέλος, δήλωσε: «Την ελληνική ταυτότητα την πήρα πριν από 3 μήνες. Έπρεπε να συμπληρώσω με ποιον τρόπο θέλω να την πάρω κι έβαλα όλα τα στοιχεία, δηλαδή ότι έχω παντρευτεί Ελληνίδα, ότι έχω παιδί -που έχει μητέρα Ελληνίδα και θεωρείται Έλληνας και όχι Αλβανός, ότι ζω 25 χρόνια εδώ, ότι έχω φοιτήσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο».

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η υποπαραλλαγή Eris μέσα από πέντε ερωτήματα - Πότε θα έρθει το νέο εμβόλιο

Θεσσαλονίκη: «Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα

Αργεντινή: Λεωφορείο πήρε φωτιά στη μέση του δρόμου - Έτρεχαν να σωθούν οι επιβάτες, δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης