Σινέντ Ο'Κόνορ: «Γεμάτα απελπισία τα τελευταία μηνύματα που μου έστειλε» λέει ο θρυλικός Μπομπ Γκέλντοφ

Σινέντ Ο'Κόνορ: «Γεμάτα απελπισία τα τελευταία μηνύματα που μου έστειλε» λέει ο θρυλικός Μπομπ Γκέλντοφ

«Άλλα μηνύματα γεμάτα απόγνωση, άλλα γεμάτα χαρά, έτσι ήταν και η ίδια» είπε ο Ιρλανδός μουσικός και καλός της φίλος, με τον οποίο μίλησαν και λίγες μέρες πριν η τραγουδίστρια πεθάνει

sinentokonor73
Πρώτη στα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως ήταν η είδηση του θανάτου της Σινέντ Ο' Κόνορ, που πέθανε σε ηλικία 56 ετών, την Τετάρτη 26 Ιουλίου, την ίδια ώρα που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, πώς «έφυγε» η μεγάλη τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η 56χρονη Ιρλανδή σταρ είχε επικοινωνία με τον θρυλικό μουσικό Μπομπ Γκέλντοφ, τον άνθρωπο πίσω από την κινηματογραφική μεταφορά του «The Wall» και τις συναυλίες του Live Aid.

Σε δηλώσεις του, ο Ιρλανδός μουσικός είπε ότι ήταν χρόνια φίλοι και αποκάλυψε ότι συνομίλησε με την Ο' Κόνορ, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή.

«Πολλές, πολλές φορές η Σινέντ ήταν γεμάτη από μια τρομερή μοναξιά και μια τρομερή απελπισία. Ήταν πολύ καλή μου φίλη. Μιλούσαμε μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες. Κάποια από τα κείμενά της ήταν γεμάτα με απόγνωση, απελπισία και θλίψη ενώ κάποια άλλα, ήταν εκστατικά και γεμάτα χαρά. Έτσι ήταν και η ίδια» είπε ο Γκέλντοφ.

Κλείσιμο

Οι τελευταίες ημέρες πριν από τον θάνατό της
Οι αστυνομικές αρχές τη βρήκαν νεκρή στο σπίτι της, ενώ τόνισαν σε ανακοίνωσή τους πως «ο θάνατός της δεν θεωρείται ύποπτος». Σημειώνεται ότι η Σινέντ Ο'Κόνορ αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία επιδεινώθηκαν μάλιστα, μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της πριν από ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο, η Φάραθ Μοραγκάμανατζ, γειτόνισσα της τραγουδίστριας μίλησε στη DailyMail κι εξήγησε πως έμεινε έκπληκτη από την είδηση του θανάτου της, καθώς ενώ γνώριζε για τη θλίψη που βίωνε τον τελευταίο καιρό η Ο'Κόνορ, την έβλεπε πολύ καλά εδώ και εβδομάδες. «Δεν το πίστευα, γελούσε συχνά τελευταία» είπε. «Έμοιαζε χαρούμενη. Γελούσε και χαιρετούσε τον κόσμο. Ήταν με μια φίλη της πρόσφατα και είπε ότι θα πήγαινε στο Μπρίξτον με φίλη της από την Ιρλανδία. Όπως μου είπε, η φίλη της είναι διάσημη τραγουδίστρια κι είχε μετακομίσει εκεί πριν από περίπου έξι εβδομάδες. Ζούσε μόνη της εκεί» αναφέρει η γειτόνισσά της.

Sinead_O_Connor
Το κούρεμα έγινε το σήμα κατατεθέν της και το διατήρησε καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της


Κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε με την κατάσταση της υγείας της, μόνο όταν εμφανίστηκε έξω από το σπίτι της μια ιατρική ομάδα. «Γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, είδα ένα ιδιωτικό ασθενοφόρο να εμφανίζεται και ήταν εκεί μέχρι και λίγες ώρες πριν φύγω. Δεν έκανα τη σύνδεση μέχρι που είδα τα νέα και συνειδητοποίησα ότι είναι η γειτόνισσά μου. Είναι τόσο στενάχωρο, λυπάμαι τόσο για αυτή» δήλωσε.


Η αυτοκτονία του γιου της που τη «γονάτισε»
Αν και η αιτία του θανάτου της δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, σύμφωνα με τη DailyMail, είναι γνωστό πως η ούτως ή άλλως εύθραυστη ψυχική της κατάσταση χειροτέρεψε μετά την αυτοκτονία του 17χρονου γιου της, Σέιν πριν από ενάμιση χρόνο.

Ο γιος της είχε εξαφανιστεί για δύο ημέρες, ενώ ο θάνατός του ανακοινώθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 2022 από την ίδια την τραγουδίστρια.

Με μία ανάρτησή της στο Twitter είχε αποχαιρετήσει τον καρπό του έρωτά της με τον τραγουδιστή Ντόναλ Λάνι. «Ο υπέροχος γιος μου, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τελειώσει την επίγεια μάχη του σήμερα και βρίσκεται με τον Θεό. Ελπίζω να αναπαυτεί εν ειρήνη και κανένας να μην ακολουθήσει το παράδειγμά του. Μωρό μου, σε αγαπώ τόσο πολύ. Σε παρακαλώ, μείνε εν ειρήνη», έγραφε.

σειν

Eκπρόσωπος της οικογένειας είχε δηλώσει για τον θάνατό του: «Δυστυχώς, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο του Σέιν Ο’ Κόνορ. Ευγενικά ζητούμε για σεβασμό και εκτίμηση προς την Σινέντ, τον πατέρα του Σέιν και την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του, η τραγουδίστρια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση της ψυχικής της υγείας.

Κάποια tweet που ανέβασε, προτού τα σβήσει στη συνέχεια, μαρτυρούν πως οδηγήθηκε εκεί, καθώς είχε αυτοκτονικές τάσεις.

«Δεν έχει νόημα να ζω χωρίς αυτόν. Ό,τι αγγίζω, το καταστρέφω, έμενα μόνο για εκείνον και τώρα εκείνος έφυγε. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Τα παιδιά μου δεν θέλουν να με ξέρουν πλέον», έγραψε χαρακτηριστικά ενώ λίγη ώρα αργότερα, κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Συγγνώμη που σας αναστάτωσα όλους. Είμαι χαμένη χωρίς το παιδί μου και μισώ τον εαυτό μου. Το νοσοκομείο θα βοηθήσει για λίγο, αλλά θα βρω τον Σέιν. Αυτή είναι απλώς μία καθυστέρηση».

σινεντ


Έναν μήνα αργότερα, η Σινέντ Ο'Κόνορ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τη μουσική βιομηχανία, καθώς δεν έβρισκε όπως έλεγε, νόημα σε τίποτα.

Με μία δημοσίευσή της στο Twitter, η τραγουδίστρια ενημέρωσε το κοινό της πως δεν θα τη δει ποτέ ξανά να τραγουδάει. «Απλά για να σας ενημερώσω, οι υπαινιγμοί για πιθανές εμφανίσεις μου φέτος ή τον επόμενο χρόνο ή γενικά καποια στιγμή είναι λανθασμένοι. Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κάτι, για το οποίο θα τραγουδήσω», έγραψε η Σινέντ Ο' Κόνορ.




Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Οι γύπες πεθαίνουν από αφυδάτωση - Η έκκληση των φιλοζωικών οργανώσεων

Κατερίνη: Με φριχτό τρόπο πέθανε η 38χρονη Βέρα - «Ολική απανθράκωση» η αιτία θανάτου

Σέρρες: Δεύτερη φορά σκοτώνουν με φόλα σκύλο του δημάρχου Σιντικής μέσα στην αυλή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης