Σέρρες: Δεύτερη φορά σκοτώνουν με φόλα σκύλο του δημάρχου Σιντικής μέσα στην αυλή του

Σέρρες: Δεύτερη φορά σκοτώνουν με φόλα σκύλο του δημάρχου Σιντικής μέσα στην αυλή του

Οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία - Ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, που επικήρυξε τους δράστες μίλησε στο protothema.gr

dog_mak
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας και των τοξικολογικών εξετάσεων θα δείξουν την ουσία με την οποία άγνωστος ή άγνωστοι δηλητηρίασαν με φόλα το σκυλί του δημάρχου Σιντικής, Φώτη Δομουχτσίδη, μέσα στην αυλή του σπιτιού, στο Σιδηρόκαστρο.

Το περιστατικό που έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής, όταν ο δήμαρχος βρήκε νεκρή την- μόλις 15 μηνών- σκυλίτσα του, στην αυλή της οικίας του. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Δομουχτσίδης, μιλώντας στο protothema.gr, η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε και η νεκροψία από τον κτηνίατρο προκειμένου να διαπιστωθεί το φάρμακο με το οποίο σκότωσαν το άτυχο σκυλάκι.

Επικήρυξε τους δράστες

Επιπλέον, ο δήμαρχος έχει «επικηρύξει» τους δράστες με το ποσό των 2.000 ευρώ, αναζητώντας πληροφορίες για τη δηλητηρίαση της σκυλίτσας που άκουγε στο όνομα Λίζα. «Όποιος έχει κάποια πληροφορία, όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που θα οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών, θα πάρει τα χρήματα, μόνο να μας πει τι έχει γίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δομουχτσίδης, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

dog_2


Αναφερθείς στο πως διαπίστωσε τον θάνατο της Λίζας, ο δήμαρχος εξηγεί ότι ήταν περίπου 09.30 όταν βγήκε από το σπίτι του για να πάει στην εκκλησία και είδε νεκρό το σκυλί στην αυλή του σπιτιού. Το σκυλάκι ήταν δεμένο και προφανώς, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος το δηλητηρίασε πετώντας τη φόλα από την εξωτερική μεριά της αυλής. «Το δηλητήριο ήταν πολύ ισχυρό και το σκυλί έχασε γρήγορα τη ζωή του, για αυτό αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, δεν αποκλείεται να ήταν αυτό που χρησιμοποιούν κυνηγοί σε αλεπούδες, γιατί έπιασε κατευθείαν το σκυλί που πέθανε με ανοιχτά τα μάτια και χωρίς να βγάλει αφρούς από το στόμα», αναφέρει ο κ. Δομουχτσίδης.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δηλητηριάζουν σκυλί του δημάρχου, καθώς το 2018 και πάλι άγνωστοι είχαν ρίξει φόλα και είχαν σκοτώσει το σκύλο του που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο της οικείας του. «Υπήρξαν κι άλλα στην περιοχή σχετικά περιστατικά με δηλητηριάσεις ζώων στην περιοχή μας, αλλά ήταν κυρίως σε αδέσποτα ζώα», υπογραμμίζει.

Ειδήσεις σήμερα:

Δεν κατεβαίνει ο Πατούλης για περιφερειάρχης Αττικής

Απόβαση των «ράμπο» του ΣΔΟΕ σε νησιά για ποτά-μπόμπες μετά τον θάνατο των δύο νεαρών Ιρλανδών στην Ίο

Μπορεί έστω και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ να βλάψει την υγεία μας; - Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης