Barbie - Oppenheimer: Σάρωσαν στο αμερικανικό box office

Barbie - Oppenheimer: Σάρωσαν στο αμερικανικό box office

Και οι δύο ταινίες πέτυχαν διπλάσιες εισπράξεις από τις προβλεπόμενες

barbie_-_oppenheimer
Οι δύο από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς έκαναν χαμό στην Αμερική, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και οδηγώντας τους φαν του κινηματογράφου στις αίθουσες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η παράλληλη πρεμιέρα της «Barbie» και του «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, προκάλεσε το φαινόμενο «Barbenheimer» και έγινε παγκόσμιο trend στο διαδίκτυο.

Η ταινία «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ έκανε εισπράξεις 155 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

Αυτό το επίτευγμα σηματοδότησε το καλύτερο άνοιγμα ταινίας για το 2023 αλλά και το καλύτερο άνοιγμα ταινίας όλων των εποχών από γυναίκα σκηνοθέτρια.

Κλείσιμο

Τη δεύτερη θέση στο box office του Σαββατοκύριακου κατέκτησε το δράμα του Νόλαν, το οποίο πέτυχε εισπράξεις του ποσού των 80,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Comscore.

Αξιοσημειώτο είναι ότι και οι δύο ταινίες πέτυχαν διπλάσιες εισπράξεις από τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με τον αναλυτή της Comscore.

Η «Barbie» στην πρεμιέρα της Παρασκευής εισέπραξε 70,5 εκατ. δολάρια στους κινηματογράφους των ΗΠΑ, κάτι που αποτελεί τις καλύτερες εισπράξεις για ταινία από γυναίκα σκηνοθέτρια.

Το ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος η Πάτι Τζένκινς με το «Wonder Woman» του 2017, που είχε εισπράξει 38 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα του. Επίσης, το «Captain Marvel», το οποίο είχε δύο σκηνοθέτες, την Άννα Μπόντεν και τον Ράιαν Φλεκ, είχε κερδίσει περίπου 62 εκατ. δολάρια.
Το «Oppenheimer» κέρδισε 33 εκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, αποτελώντας ένα καλό άνοιγμα για τον Κρίστοφερ Νόλαν που ξεπέρασε την πρεμιέρα που έκανε τόσο το «Inception», όσο και το «Dunkirk», με 22 και 20 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά, δεν ξεπέρασε τα νούμερα της τριλογίας του «Batman».

Πριν από την «Barbie», το καλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου στις ΗΠΑ για φέτος είχε η ταινία «The Super Mario Bros. Movie» με 146,3 εκατ. δολάρια.

Tέλος, από κοινού οι δύο ταινίες πέτυχαν το 4ο καλύτερο άνοιγμα στο αμερικάνικο box office όλων των εποχών, μένοντας πίσω μόνο από το «Stars Wars: Force Awakens», το «Avengers: Infinity War» και το «Avengers: Endgame».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης