ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κέβιν Σπέισι: «Είναι ένας άνδρας συνηθισμένος να γίνεται το δικό του», είπε ο εισαγγελέας στις τελικές αγορεύσεις

Κέβιν Σπέισι: «Είναι ένας άνδρας συνηθισμένος να γίνεται το δικό του», είπε ο εισαγγελέας στις τελικές αγορεύσεις

Η δίκη του διάσημου ηθοποιού σχετικά με τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης φτάνει στο τέλος της

kevin_spacey__1_
Η δίκη του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση στο Λονδίνο πλησιάζει στο τέλος της.

Μετά από τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες στο εδώλιο, ο Σπέισι παρακολούθησε την Κριστίν Άγκνιου ΚΚ, την συνήγορο της κατηγορούσας αρχής, να εκφωνεί τις τελικές της δηλώσεις στους ενόρκους το απόγευμα της Τετάρτης.

Περιστασιακά ο Σπέισι έγνεψε ή κούνησε το κεφάλι του καθώς εκείνη εκφωνούσε την ομιλία της.

Τα φερόμενα ως θύματα, είπε η Άγκνιου στους ενόρκους, είναι «τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες, ο καθένας από τους οποίους έκανε μια σειρά από ισχυρισμούς εναντίον ενός άλλου άνδρα». Αλλά είπε ότι αυτή δεν είναι απλώς μια υπόθεση που στηρίζεται «στη δύναμη των αριθμών».

«Τέσσερις διαφορετικοί άνδρες που είπαν σε φίλους και συγγενείς τι τους συνέβη, στη συνέχεια το είπαν στην αστυνομία και στη συνέχεια ήρθαν στο δικαστήριο για να διηγηθούν τις ιστορίες τους», πρόσθεσε.
«Έχουν όλοι τους κίνητρο το "χρήμα χρήμα χρήμα χρήμα", όπως σας είπε δραματικά ο κατηγορούμενος όταν έδωσε την κατάθεσή του; Ή μήπως απλά βαρέθηκαν και δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να είναι ο "μυστικοφύλακας" για κάποιον που τους φέρθηκε τόσο άσχημα» ανέφερε.

Δεν είναι «ασήμαντη υπόθεση» για έναν καταγγέλλοντα να προσέρχεται στο δικαστήριο για να διατυπώσει ισχυρισμούς εναντίον ενός άλλου ανθρώπου, συνέχισε η Άγκνιου, ειδικά όταν το πρόσωπο αυτό είναι διάσημος.

«Η λάμψη των προβολέων όταν κάποιος είναι διεθνώς διάσημος θέτει ένα άλλο βάρος [σε αυτούς]», εξήγησε. «Ο Κέβιν Σπέισι είναι και ήταν ένας ισχυρός άνθρωπος. Διάσημος. Ποιος θα τους πίστευε; Θα κατέστρεφε τη ζωή τους».

Κλείσιμο
Η δικηγόρος είπε ότι οι κατηγορίες δεν συνιστούσαν «απλώς ένα φιλί ή ένα άγγιγμα ή ένα φευγαλέο πιάσιμο του καβάλου», αλλά παραβίαζαν τη «σωματική αυτονομία» των φερόμενων θυμάτων.

Και επειδή οι καταγγέλλοντες είναι άνδρες, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέχονται ανεπιθύμητα αγγίγματα περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες, είπε με έμφαση.

«Η κοινωνία ενδεχομένως το 2023 να είναι πιο συμπαθής στις γυναίκες απ' ότι στους άνδρες σε αυτές τις περιπτώσεις», δήλωσε η Άγκνιου. «Αλλά γιατί αυτοί οι άνδρες θα πρέπει να ανεχτούν αυτό που συνέβη;».

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα, επεσήμανε η ίδια, είχε ερωτηθεί από τον δικηγόρο του Σπέισι, Πάτρικ Γκιμπς KC, κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης αν είχε «κολακευτεί» από τις προσεγγίσεις του ηθοποιού.

H Άγκνιου 
είπε ότι αυτό ήταν ένα «κλασικό διπλό πρότυπο», προσθέτοντας ότι μια γυναίκα δεν θα ρωτούνταν ποτέ αν είχε απολαύσει την προσοχή ενός αστέρα του Χόλιγουντ. «Όταν κάποιος λέει "όχι", εννοεί "όχι"», δήλωσε η Άγκνιου. «Δεν έχει σημασία τι φοράνε ή πώς αντιδρούν στις ανεπιθύμητες προσεγγίσεις. Εξακολουθούν να είναι ανεπιθύμητες».

Η δικηγόρος παραδέχτηκε επίσης ότι είχε τη δική της «star struck moment» κατά την αντεξέταση του 'Έλτον Τζον, ο οποίος εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης μαζί με τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις. Αλλά παρότρυνε τους ενόρκους να αγνοήσουν τα στοιχεία των ανδρών, αμφισβητώντας τι είχαν πραγματικά «φέρει στην υπόθεση».
«Μην παρασυρθείτε από τη λάμψη και τη φήμη», προειδοποίησε η Άγκνιου.

Ο Σπέισι, κατέληξε, ήταν ένοχος για «επιθετική, καταπιεστική και εκφοβιστική συμπεριφορά», η οποία έχει τελικά αποκαλυφθεί.

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων ανδρών. Έχει δηλώσει αθώος σε όλες τις κατηγορίες. Ο ηθοποιός αρχικά αμφισβητούσε 12 κατηγορίες, αλλά τρεις αποσύρθηκαν το πρωί της Τετάρτης. Ο δικαστής Γουόλ είπε στους ενόρκους να μην βγάλουν κανένα συμπέρασμα από αυτό το γεγονός.

Την Πέμπτη ο δικηγόρος του Σπέισι θα εκφωνήσει την τελική του αγόρευση πριν οι ένορκοι κληθούν να αποσυρθούν και να βγάλουν ετυμηγορία.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Μέχρι και 45°C θα φτάσει η θερμοκρασία στο νέο κύμα - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ

Νότης Σφακιανάκης: Δεν πήγε στην κηδεία του μαέστρου του, Μανώλη Σουβατζή, αλλά έστειλε στεφάνι - Φωτογραφίες

Άγιος Παντελεήμονας: Ο Μπαγκλαντεσιανός με αίματα λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της τρανς - Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης