Κέβιν Σπέισι: «Ήμουν ερωτύλος κατά καιρούς αλλά αυτό δεν με κάνει κακό άνθρωπο» είπε στο δικαστήριο

Κέβιν Σπέισι: «Ήμουν ερωτύλος κατά καιρούς αλλά αυτό δεν με κάνει κακό άνθρωπο» είπε στο δικαστήριο

Σε έντονο κλίμα συνεχίζεται η δίκη για τις κατηγορίες ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε 4 άνδρες - Η απολογία του ηθοποιού

kevin_speisi_diki
Ο Κέβιν Σπέισι κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχοντας έρθει αντιμέτωπος με αδικήματα όπως σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20 και 30 ετών, στο διάστημα από το 2001 ως το 2013.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο 63χρονος ηθοποιός είπε στο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ότι αν και ήταν «κατά καιρούς ερωτύλος αυτό δεν τον έκανε κακό άνθρωπο» και ανέφερε τη σχέση του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη δεύτερη σύζυγό του Κέιτ Κάψοου, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «Indiana Jones and the Temple of Doom», ως παράδειγμα μιας επιτυχημένης σχέσης που ξεκίνησε στον χώρο εργασίας.

Ο ηθοποιός, ο οποίος μάχεται εναντίον 12 κατηγοριών απολογήθηκε στο Southward Crown Court στο Λονδίνο για δεύτερη συνεχή ημέρα, την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Η απολογία του
Ρωτήθηκε αν το βρήκε «συναρπαστικό» να παίρνει σεξουαλικά ρίσκα, εκείνος απάντησε: «Ήμουν πολύ ανοιχτός σχετικά με το γεγονός ότι ήμουν κατά καιρούς ερωτύλος. Αυτό δεν με κάνει κακό άνθρωπο».

«Βρίσκω το να είσαι οικεία με έναν άλλο άνθρωπο αξιοσημείωτο και όμορφο» πρόσθεσε.

Η πλευρά των κατηγόρων, πίεσε τον ηθοποιό «House of Cards» να απαντήσει στο αν η διασημότητα και η δύναμή του είχαν παίξει ρόλο στις σεξουαλικές του επαφές. «Έχετε διαπιστώσει ότι λόγω της θέσης σας οι άνθρωποι συνήθως έκαναν αυτό που θέλατε;» ρωτήθηκε ο Σπέισι, που απάντησε: «Όχι, μου ήταν δύσκολο να εμπιστευτώ τους ανθρώπους εξαιτίας αυτού που ήμουν».
27433047
Ο Κέβιν Σπέισι έξω από το δικαστήριο στο Λονδίνο Παρασκευή 14 Ιουλίου

«Είμαι σίγουρος ότι αν το ήθελα θα μπορούσα να κάνω σεξ συνέχεια με πολλούς ανθρώπους. Αλλά δεν το έκανα. Με ενδιέφερε κυρίως να αναπτύξω φιλίες και σχέσεις με τους ανθρώπους στη ζωή μου».

Κλείσιμο
Ο Σπέισι παραδέχτηκε ότι κατά καιρούς ένιωθε μοναξιά κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου. Τον ρώτησαν αν έχει προσπαθήσει «να προσεγγίσει ανθρώπους σεξουαλικά για να απαλύνει αυτό το βάρος της μοναξιάς», με τον Σπέισι να απαντά: «Καλώς ήρθατε στη ζωή. Ναι, το κάνω».

Στη συνέχεια ανέφερε τη σχέση του Στίβεν Σπίλμπεργκ με την Κέιτ Κάπσοου ως παράδειγμα ειδυλλίου που δημιουργήθηκε στον εργασιακό χώρο αλλά παρέμεινε ισχυρή. «Είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά και είναι υπέροχο που οι άνθρωποι μπορούν να γνωριστούν στον εργασιακό χώρο. Είναι κάτι θαυμάσιο» είπε ο κατηγορούμενος.
27427851

Προς το τέλος της κατάθεσης του Σπέισι, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο άρχισε να γίνεται πιο εριστική, με τον δικαστή Γουόλ, να υπενθυμίζει στον ηθοποιό να απαντήσει στην ερώτηση, αφού είτε διαφωνούσε με τη διατύπωσή της, είτε ξέφευγε από το θέμα.

Ένταση στη δικαστική αίθουσα
Κάποια στιγμή, ο Σπέισι θυμήθηκε ότι είχε δειπνήσει με τον ηθοποιό της ταινίας «Quantum of Solace», Τιμ Πίγκοτ Σμιθ, τη νύχτα που έλαβε χώρα μία από τις φερόμενες επιθέσεις και είπε: «Ο Τιμ Πίγκοτ Σμιθ, αν δεν ξέρετε ποιος είναι, ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός» πριν τον διακόψει η δικηγόρος των κατηγόρων για να πει: «Κύριε Σπέισι Φάουλερ, σας παρακαλώ, δεν χρειάζεται να ξέρουμε ποιος είναι ο Τιμ Πίγκοτ Σμιθ».

Ο Σπέισι αρνήθηκε τρεις από τις καταθέσεις των τεσσάρων ανδρών, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε αρπάξει κανένα από τα φερόμενα ως θύματα στον αυτοκινητόδρομο και ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα, τον οποίο είχε καλέσει στο διαμέρισμά του.

Για τον τρίτο άνδρα, που τον κατηγορεί, είπε ότι δεν τον είχε συναντήσει ποτέ και ότι είχε «επινοήσει μια ολόκληρη ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος» σχετικά με το ότι φέρεται να τον άρπαξε από τα γεννητικά όργανα στα παρασκήνια μιας φιλανθρωπικής εκδήλωσης.

Ο Σπέισι παραδέχτηκε ότι συνάντησε έναν τέταρτο άνδρα, ο οποίος κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι προσπάθησε να τον φιλήσει πριν του πιάσει το πέος σε ένα πάρτι σε σπίτι στο Γκλόστερσαϊρ, αλλά είπε ότι ήταν απλώς μια «αδέξια κίνηση».

Το απόγευμα, δύο μάρτυρες του Σπέισι κατέθεσαν στοιχεία, λέγοντας ότι δεν είχαν δει τον ηθοποιό να κάνει άσεμνα σχόλια ή σεξουαλικά επιθετικές ενέργειες στη φιλανθρωπική εκδήλωση και αμφισβήτησαν τον ισχυρισμό του φερόμενου ως θύματος ότι ο Σπέισι είχε εμφανιστεί στην εκδήλωση «ατημέλητος» και μυρίζοντας αλκοόλ.

Η υπόθεση συνεχίζεται.



Ειδήσεις σήμερα:

Τσακαλώτος: O ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνει αριστερό κόμμα, στις εκλογές είχαμε θολή ταυτότητα

Καύσωνας Κλέων: Στους 84 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία πάνω στα αυτοκίνητα - Δείτε φωτογραφίες από θερμική κάμερα

Ίσμα Τουλάτου: Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε η δημοσιογράφος, τρεις ημέρες πριν γεννήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης