Μάργκοτ Ρόμπι: Από τον Λύκο της Γουόλ Στριτ στη Barbie – Οι 7 ερμηνείες – σταθμοί στην καριέρα της σταρ

Μάργκοτ Ρόμπι: Από τον Λύκο της Γουόλ Στριτ στη Barbie – Οι 7 ερμηνείες – σταθμοί στην καριέρα της σταρ

Εν μέσω της φρενίτιδας που ξέσπασε η ταινία «Barbie» και αναμένοντας την παγκόσμια πρεμιέρα, θα γίνει μια επισκόπηση στα σημαντικότερα κινηματογραφικά πορτραίτα της Χολιγουντιανής ηθοποιού

margot_robbie
Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι πλέον μία από τις διάσημες, περιζήτητες και όμορφες ηθοποιούς στον χώρο του κινηματογράφου. Η Αυστραλή ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της στη γενέτειρά της από την ιδιαίτερα επιτυχημένη τηλεοπτική σαπουνόπερα «Neighbours». Λίγα χρόνια μετά, το 2008, έφυγε για την Αμερική, για να κυνηγήσει περαιτέρω το όνειρό της στην υποκριτική. Κατάφερε, μόλις λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2013, να δώσει σάρκα και οστά στο όραμά της, καθώς κατέκτησε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ». Αυτή ήταν μόνο η αρχή…

Η σταρ, πέρα από το γεγονός ότι έχει παγιωθεί στη χολιγουντιανή κορυφή, έχει πρωτίστως καταφέρει να καταρρίψει τα στερεότυπα για την εικόνα της και να αποδεσμευτεί από την ετικέτα του «συμβόλου του σεξ», επιδιώκοντας τις περισσότερες φορές άρτιους καλλιτεχνικά ρόλους. Με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ, 4 υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, και τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης ηθοποιού στο Χόλιγουντ, η Μάργκοτ Ρόμπι εδραιώνει και ενσαρκώνει καλύτερα από οποιαδήποτε το προφίλ της σύγχρονης γυναίκας ηθοποιού.

«Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ»
wolf_of_wall_street

Κλείσιμο
Αν και άσημη ακόμη σε εκείνο το αρχικό στάδιο της καριέρας της, η Μάργκοτ Ρόμπι όχι μόνο κατάφερε να ξεχωρίσει αλλά «έκλεψε» την παράσταση σε μια ταινία που είχε πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντικάπριο με την απαστράπτουσα παρουσία της και την ακραία δυναμική ερμηνεία της. Αυτή η ταινία άνοιξε την πόρτα στη Ρόμπι για τον κόσμο του Χόλιγουντ και από τότε οι ρόλοι πέφτουν «βροχή». Με πρώτη της ταινία στην Αμερική, μια τεράστια επιτυχία του θρυλικού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε, το μέλλον της προδιαγραφόταν μόνο λαμπρό.

«Suicide Squad»
suicide_squad

Το 2016, η Μάργκοτ Ρόμπι υποδύθηκε τον ρόλο της Χάρλεϊ Κουίν στην ταινία «Suicide Squad» από τη σειρά κώμικ της DC. Αν και η ταινία δεν έλαβε και την καλύτερη κριτική υποδοχή, ήταν μια γιγαντιαία επιτυχία στο box office και άφησε το δικό της πολιτιστικό στίγμα. Η επιρροή που είχε η Χάρλεϊ Κουίν ως χαρακτήρας μορφοποιήθηκε σε 2 επιπλέον ταινίες (ένα σίκουελ και ένα spin-off) και σε μια γενικότερη τάση λατρείας του χαρακτήρα (ήταν η νούμερο 1 στολή του Χαλογουίν εκείνη τη χρονιά). Προς το παρόν, αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ρόλους της Αυστραλής ηθοποιού.

«Bombshell»
bombshell

Η ταινία ακολουθεί τρεις γυναίκες που συμμετείχαν στην αποκάλυψη των σεξουαλικών εγκλημάτων του διευθύνοντος συμβούλου του Fox Ρότζερ Άιλς. Η Σαρλίζ Θερόν και η Νικόλ Κίντμαν υποδύονται τις μυθοπλαστικές εκδοχές των πραγματικών προσώπων των Μέγκιν Κέλι και Ρέιτσελ Κάρλσον, ενώ η Ρόμπι υποδύεται την Κέιλα Πόσπισιλ, έναν φανταστικό χαρακτήρα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της ταινίας.

Το «Bombshell» έλαβε κυρίως χλιαρές κριτικές. Οι κριτικοί διαφώνησαν με την αντιμετώπιση της ιστορίας, με ορισμένους να την κατηγορούν ότι προσπαθούσε να εντυπωσιάσει. Ωστόσο, η Θερόν, η Κίντμαν και η Ρόμπι έλαβαν ευρεία αναγνώριση για τις ερμηνείες τους, με τη Θερόν και τη Ρόμπι να κερδίζουν υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα.

«Once Upon a Time in Hollywood»
once_upon_a_time_in_hollywood

Η Ρόμπι επανενώθηκε με τον Ντι Κάπριο για την ιστορική κωμωδία φαντασίας του Κουέντιν Ταραντίνο του 2019. Στην ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ, αφηγείται την ιστορία του Ρικ Ντάλτον, ενός παρηκμασμένου ηθοποιού που προσπαθεί να ακροβατήσει στη μεταβαλλόμενη βιομηχανία στο Χόλιγουντ το 1969. Η Ρόμπι υποδύεται μια μυθιστορηματική εκδοχή της Σάρον Τέιτ, λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί.

Το «Once Upon a Time in Hollywood» έλαβε ιδιαίτερα θετικές κριτικές από τους κριτικούς, οι οποίοι το θεώρησαν ως την ερωτική επιστολή του Ταραντίνο στη δεκαετία του '60. Το σενάριό του απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, όπως και οι ερμηνείες της πρωταγωνιστικής τριάδας, με τον Πιτ να κερδίζει μάλιστα το Όσκαρ καλύτερου β' ανδρικού ρόλου.

«I, Tonya»
i_tonya

Στην ταινία «I, Tonya» του Γκρεγκ Γκιλέσπι, η Ρόμπι υποδύεται την ατιμασμένη πρώην επαγγελματία πατινέρ Τόνια Χάρντινγκ. Το φιλμ εξιστορεί τα νεανικά της χρόνια με τη μητέρα της, την οποία υποδύεται η Άλισον Τζάνεϊ, την ταραχώδη σχέση της με τον Τζεφ Γκιλόλι, τον οποίο υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν, και τη διαβόητη επίθεσή της στην ανταγωνίστρια παγοδρόμο Νάνσυ Κέριγκαν το 1994.

Το «I, Tonya» έλαβε καθολική αναγνώριση από τους κριτικούς, οι οποίοι το εξήραν ως μία από τις καλύτερες ταινίες αληθινών εγκλημάτων της νέας χιλιετίας. Η ερμηνεία της Ρόμπι αποθεώθηκε, κερδίζοντας της, μεταξύ άλλων, υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Ενώ, η Τζάνεϊ κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου το 2018.

«Z for Zachariah»
z_for_zachariah

Σε μία από τις λιγότερο γνωστές ταινίες αλλά και ερμηνείες της, η Ρόμπι πρωταγωνίστησε δίπλα στους υποψήφιους για Όσκαρ Τσούετελ Έτζιοφορ και Κρις Πάιν στο αποκαλυπτικό δράμα του Γκρεγκ Ζόμπελ του 2015. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια γυναίκα που ζει μόνη της σε μια απομονωμένη φάρμα μετά από ένα παγκόσμιο αποκαλυπτικό γεγονός. Η ζωή της αναστατώνεται από την άφιξη δύο αγνώστων που διεκδικούν την προσοχή της.

Αν και ήταν μια ιδιαίτερα χαμηλόφωνη παραγωγή, το «Z for Zachariah» συγκαταλέγεται στις καλύτερες αποκαλυπτικές ταινίες μικρής κλίμακας. Η ταινία απογειώνεται στις πλάτες του Ρόμπι, με την ηθοποιό να δίνει μια ήσυχη αλλά δυνατή απεικόνιση της αντίστασης και της ελπίδας. Οι κριτικοί επαίνεσαν την ερμηνεία της και τη χημεία της με τους Έτζιοφορ και Πάιν, καθώς και το σενάριο και τη θεματολογία της ταινίας.

«Babylon»
babylon

Αν και δεν αποτέλεσε την εισπρακτική και κριτική επιτυχία που φιλοδοξούσε, με ένα καστ αστέρων (Μάργκοτ Ρόμπι και Μπραντ Πιτ και πάλι μαζί) και ένα από τα πιο νέα και ταλαντούχα ονόματα στον χώρο της σκηνοθεσίας (που έκανε πάταγο με το πολυβραβευμένο «La La Land» πριν από λίγα χρόνια) Ντάμιεν Σαζέλ, ο ρόλος της Νέλι Λάροϊ, που υποδύεται η Ρόμπι συνιστά αναντίρρητα σταθμό στη φιλμογραφία της.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις των κριτικών έπλεκαν το εγκώμιο της Αυστραλής ηθοποιού, παραλληλίζοντας την ερμηνεία της με αυτή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο «Who’s afraid of Virginia Woolf» και προοικονομώντας μια υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο, πρόβλεψη η οποία τελικά διαψεύστηκε. Ωστόσο, η Ρόμπι με τον ρόλο αυτόν απέδειξε την υποκριτική της δύναμη, το εύρος της ηθοποιίας της και το μέγεθος του ταλέντου της. Σίγουρα, αν συνεχίσει έτσι έχει να δείξει πολλά ακόμη…

Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζουν όλες οι διοικήσεις στο Δημόσιο - Tέλος οι κομματικοί διορισμοί σε 522 φορείς

Πώς επώνυμες Ελληνίδες βρέθηκαν γυμνές στο Discord - 17χρονος από τη Βοιωτία ο διαχειριστής

Άγρια δολοφονία 15χρονης στη Ρωσία: Τη βίασαν, την πέταξαν σε γραμμές τρένου και της έριξαν καυστικό υγρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης