Σαρλίζ Θερόν: Από την οικογενειακή φάρμα της Νότιας Αφρικής στην κορυφή του Χόλιγουντ

Σαρλίζ Θερόν: Από την οικογενειακή φάρμα της Νότιας Αφρικής στην κορυφή του Χόλιγουντ

Αν και εκθαμβωτικά ωραία, δεν φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα της αν θεωρήσει ότι το αξίζει ο ρόλος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
theron_arthro
Η Σαρλίζ Θερόν είναι το Χόλιγουντ στα καλύτερά του. Εκπάγλου καλλονής, με προδιαγραφές μοντέλου, όσο ταλαντούχα χρειάζεται για να έχει ήδη βρεθεί τρεις φορές υποψήφια στα Οσκαρ -τη μία το κέρδισε κιόλας-, και περιζήτητη από σκηνοθέτες και παραγωγούς επειδή το όνομά της αγκαζέ με τα υπόλοιπα χαρίσματά της λειτουργούν σαν μαγνήτης στο box office. Εξ ου και έχει πιάσει στασίδι στη λίστα με τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς.
shutterstock_425863408
Σύμφωνα με το «Forbes», η περιουσία της ανέρχεται στα 170 εκατ. δολάρια, που της επιτρέπουν να ζει σαν βασίλισσα με τις δύο υιοθετημένες κόρες της -για την ακρίβεια, η μία είναι transgender με την πλήρη συναίνεση της ανοιχτόμυαλης σταρ- και να μοιράζει τον χρόνο της στις δύο ονειρεμένες επαύλεις της στο Μαλιμπού και στο Λος Αντζελες. Παρά τα πλούτη της, όμως, ισχυρίζεται ότι κατά βάθος παραμένει το απλό κορίτσι που γεννήθηκε στην οικογενειακή φάρμα στη Νότια Αφρική και ότι δεν χρειάζεται ιδιωτικό τζετ ή άλλες περιττές πολυτέλειες που αγαπούν οι συνάδελφοί της για να νιώσει ευτυχισμένη.

Η Θερόν έχει πλήρη επίγνωση της ομορφιάς και της θηλυκότητάς της, αλλά δεν διστάζει να τα θυσιάσει για τις ανάγκες ενός ρόλου. Για να υποδυθεί τη λεσβία serial killer Αϊλίν Γουόρνος στη βιογραφική ταινία «Monster» (2003) πήρε 13 κιλά και τσαλάκωσε την εμφάνισή της όσο χρειαζόταν για να μοιάζει πιστά στην ηρωίδα της και καθόλου στη Σαρλίζ. Αυτή η θυσία βέβαια, σεταρισμένη με την υποδειγματική ερμηνεία της, της χάρισε το Οσκαρ, οπότε χαλάλι οι εξαντλητικές δίαιτες που έκανε μετά.
Κλείσιμο
monster-
H Σαρλίζ Θερόν κέρδισε Όσκαρ για την ταινία «Monster» του 2003, υποδύομενη την κατά συρροή δολοφόνο Αϊλίν Γουόρνος
Δώδεκα χρόνια αργότερα, το 2015, δεν δίστασε να ξυρίσει το κεφάλι της για να υποδυθεί τη Φουριόζα, μια ατρόμητη λογαχό στο «Mad Max: Ο δρόμος της οργής». Και πάλι κούκλα ήταν.
mad-max
Η αλήθεια είναι ότι δεν της αρέσει να τυποποιείται σε ρόλους. Μπορεί να παίζει σε κωμωδίες, δράματα και ταινίες δράσης. Ειδικά το τελευταίο είδος φαίνεται να τη διασκεδάζει πολύ, ίσως γιατί ταιριάζει με την επαναστατική φύση της. Οπως λέει και η ίδια, «το 50% μου αγαπάει το γκλάμουρ. Το άλλο 50% μου προτιμάει να φοράει τζιν και να κάνει βόλτες με τη Harley».

Προφανώς και γι’ αυτό δέχτηκε να υποδυθεί μια ψυχοπαθή κυβερνοτρομοκράτισσα στους «Μαχητές των δρόμων 9» το 2021 και να επαναλάβει το ατόπημα στο «Fast X» φέτος - στα οποία παραδόξως συμμετείχε και η Ελεν Μίρεν. Ναι, ακόμα και οι σπουδαίοι ηθοποιοί κάνουν καμιά φορά στραβοπατήματα, γιατί έτσι τους αρέσει.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει η προέλαση της Wagner Group προκειμένου να αποτραπεί η «αιματοχυσία»

Εκλογές 2023: Στις 7 αύριο ανοίγουν οι κάλπες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τις εκλογές

Κρήτη: Ο έρωτας με την Τουρκάλα που «έσπασε» τα σύνορα - Η βάφτιση, το μωράκι και ο λαμπερός γάμος (βίντεο)

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης