Κρίστοφερ Νόλαν για Oppenheimer: Έγραψε το σενάριο της ταινίας σε πρώτο πρόσωπο - «Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ»

Κρίστοφερ Νόλαν για Oppenheimer: Έγραψε το σενάριο της ταινίας σε πρώτο πρόσωπο - «Δεν το έχω ξανακάνει ποτέ»

«Ήθελα πραγματικά να περάσω αυτή την ιστορία με τον Oppenheimer, δεν ήθελα να καθίσω δίπλα του και να τον κρίνω» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης

nolan_-_oppenheimer
Ο Κρίστοφερ Νόλαν αποκάλυψε στο περιοδικό «Empire» ότι έκανε κάτι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της νεάς του ταινίας «Oppenheimer» που δεν έχει ξανακάνει ποτέ σε περισσότερες από δύο δεκαετίες κινηματογραφικών παραγωγών: Έγραψε ένα σενάριο σε πρώτο πρόσωπο.

Το «Oppenheimer» αποτελεί τη νέα παραγωγή του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη, το οποίο αναμένεται να κυκλοφόρησει στις 21 Ιουλίου και έχει ενθουσιάσει τους σινεφίλ φαν παγκοσμίως. 

«Υπάρχει η ιδέα του πώς μπαίνουμε στο κεφάλι κάποιου και βλέπουμε πώς οραματιζόταν αυτή τη ριζική επανεφεύρεση της φυσικής», δήλωσε ο Νόλαν. «Ένα από τα πράγματα με τα οποία ο κινηματογράφος έχει παλέψει ιστορικά είναι η αναπαράσταση της ευφυΐας ή της ιδιοφυΐας. Πολύ συχνά αποτυγχάνει να εμπλέξει τους ανθρώπους».

Όταν έστειλε το τελικό σενάριο του «Oppenheimer» στον υπεύθυνο των οπτικών εφέ Άντριου Τζάκσον, ο Νόλαν του τόνισε ότι «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μπούμε στο κεφάλι αυτού του τύπου. Πρέπει να δούμε τον κόσμο όπως τον βλέπει, πρέπει να δούμε τα άτομα να κινούνται, πρέπει να δούμε τον τρόπο που φαντάζεται τα κύματα ενέργειας, τον κβαντικό κόσμο. Και μετά πρέπει να δούμε πώς αυτό μεταφράζεται στο τεστ της Τριάδας. Και πρέπει να νιώσουμε τον κίνδυνο, να νιώσουμε την απειλή όλων αυτών με κάποιον τρόπο».

«Η πρόκλησή μου προς αυτόν ήταν: "Ας κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα, αλλά χωρίς γραφικά στον υπολογιστή"», είπε ο διάσημος σκηνοθέτης.

Κλείσιμο
Το μεγαλύτερο μέρος του «Oppenheimer» αφηγείται από την οπτική γωνία του ομώνυμου χαρακτήρα, ο οποίος ηγήθηκε του Manhattan Project για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας. Τον πρωταγωνιστή υποδύεται ο Κίλιαν Μέρφι.

«Στην πραγματικότητα έγραψα σε πρώτο πρόσωπο, κάτι που δεν έχω ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Νόλαν. «Δεν ξέρω αν το έχει ξανακάνει κανείς στο παρελθόν. Αλλά το νόημα είναι ότι, με τις έγχρωμες σκηνές, που είναι το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, τα πάντα λέγονται από την οπτική γωνία του Oppenheimer - κυριολεκτικά βλέπεις κατά κάποιο τρόπο μέσα από τα μάτια του».
Oppenheimer | New Trailer

Ο Νόλαν δήλωσε ότι ακόμη και οι περιγραφές των χαρακτήρων του σεναρίου, οι λεπτομέρειες του σκηνικού και οι σκηνοθετικές οδηγίες γράφτηκαν από το πρώτο πρόσωπο του Oppenheimer.

«Παράξενο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε», παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης. «Αλλά ήταν μια υπενθύμιση για μένα σχετικά με το πώς να γυρίσω την ταινία. Ήταν μια υπενθύμιση σε όλους όσους εμπλέκονται στο έργο: "Εντάξει, αυτή είναι η οπτική γωνία κάθε σκηνής". Ήθελα πραγματικά να περάσω αυτή την ιστορία με τον Oppenheimer- δεν ήθελα να καθίσω δίπλα του και να τον κρίνω. Αυτό φαινόταν άσκοπη άσκηση. Αυτό είναι περισσότερο κάτι που αφορά το ντοκιμαντέρ, την πολιτική θεωρία ή την ιστορία της επιστήμης. Αυτή είναι μια ιστορία που βιώνεις μαζί του - δεν τον κρίνεις. Αντιμετωπίζεις μαζί του αυτά τα ασυμβίβαστα ηθικά διλήμματα».

Όπως επιβεβαίωσε προηγουμένως το Variety, το «Oppenheimer» θα είναι η πρώτη αυστηρώς ακατάλληλη ταινία του Νόλαν μετά το «Insomnia» του 2002. Η ταινία είναι επίσης η μεγαλύτερη του σκηνοθέτη, με διάρκεια λίγο κάτω από τις τρεις ώρες. Η προηγούμενη μεγαλύτερη ταινία του σκηνοθέτη, το «Interstellar», είχε διάρκεια 2 ώρες και 49 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρό τροχαίο για την Χριστίνα Σούζη - Τούμπαρε το αυτοκίνητό της στο Μαρούσι

Μαρούσι: Οκτώ χρόνια φυλακή για τη 18χρονη που κατέσφαξε τη φίλη της - Θέλει να μπει στην Ιατρική

ΣΔΟΕ: Η στιγμή της σύλληψης ηγετικού μέλους της αλβανικής μαφίας ναρκωτικών στη Γλυφάδα - Βίντεο ντοκουμέντο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης